Klasyczna fasolka po bretońsku

Klasyczna fasolka po bretońsku

Klasyczna fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

               Bardzo klasyczne danie. Czasami przychodzą takie dni, że ma się ochotę na tradycyjną potrawę. Tym razem zagościła na naszym stole fasolka po bretońsku. Składniki: - 500g fasolki "Piękny Jaś" - 300g boczku wędzonego - 350g kiełbasy - 1 duża czerwona cebula - 800 ml przecieru pomidorowego - 3 ząbki czosnku - liść laurowy - 4 ziela angielskie - sól, pieprz - 2 łyżki suszonego majeranku Sposób przygotowania: Fasolę zalewamy zimna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pan i Pani Smith w kuchni

Autor

MałżeństwoMałżeństwo

Jesteśmy młodym małżeństwem uczącym się gotować. Oboje lubimy spędzać czas w kuchni, poznawać nowe smaki, eksperymentować i przyjmować gości. Podczas gotowania potrafimy mieć odmienne zdania ale zawsze staramy się dojść do porozumienia. Zależy nam aby nasza kuchnia była smaczna, pełna miłości a zarazem pikante

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, zupa pomidorowa, fasola, kiełbasa, fasolka, fasolka po bretonsku, obiad, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z Pan i Pani Smith w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.