Cassoulet - francuski gulasz z fasolką
Cassoulet - francuski gulasz z fasolką
Cassoulet to francuska zapiekanka - aromatyczny, gęsty, sycący i rozgrzewający gulasz zapiekany w piekarniku. Tradycyjnie robiony z białej fasoli i z mięsem oraz pomidorami. Bardzo podobny do fasolki po bretońsku, którą doskonale znamy, chociaż cassoulet w moim odczuciu jest bogatszy smakiem i bardziej treściwy. Jest to niezwykle ciekawe danie, które zaoszczędzi nam czasu w mieszaniu i pilnowaniu podczas gotowania, bo oprócz wstępnego przygotowania nie musimy robić przy nim praktycznie nic. Cassoulet - fr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny
Autor
Poezja Smaków
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, fasola, bułki, boczek, fasolka, gulasz, mięso, bez pieczenia, zapiekanki, zapiekanka, fasolka po bretonsku, danie jednogarnkowe, wieprzowina, czerwona fasola, fasola czerwona, zapiekanka z mięsem , gulasz z łopatki, gotowana marchewka, pieczony boczek, mięsa pieczone
Inne przepisy z Poezja Smaków - blog kulinarny
Dodaj komentarz