ewa gotuje - 1619 przepisów (strona:13/108)

Kalafior smażony 192

Każdy wie jak smakuje kalafior. Najczęściej zjadamy go w postaci gotowanej ( można również na surowo ). Szczytem rozpusty jest podanie go w bułką tartą i masełkiem. Nie

Smaki Ewy
Chrzanowa karkówka 174

Ta karkówka to coś dla wielbicieli chrzanu. Mięso jest gotowane we wcześniej przygotowanej zalewie. W zależności od wielkości kawałka mięsa gotowanie powtarza się od dwóch do

Ewa w kuchni
Chleb "w ciemno" i rollercoaster, czyli jak upiec 47 chlebów naraz. 171

kuchnię Paulina - W kuchni na Stalowej   Lidia - Kucharzenie i Pieczenie   Olimpia - Po mysło we Pieczenie Ewa - MojeTworyPrzetwory Siarenka - Siarenka kulinarnie   Ewelina - Around the Kitchen Table P tasia - Coś niecoś   Monika - Life by Chrupka Kasia - Kasia Gotuje   Ola - Sunday Bake Adrijah - Breakfast Klaud yna - Ziołowy Zakątek Joanna - Kaczodajnia Be e - Magazyn Kuchenny Ola Mała - Na bogato

KUCHARNIA
FASOLOWA Z FASOLI PINTO Z KLOPSIKAMI 197

angielskie, trochę soli i gotujemy pod przykryciem około 15 minut. Następnie wrzucamy klopsiki i ziemniaki pokrojone w kostkę. Solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek i gotujemy całość około 20 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowaną wcześniej fasolę i ew. doprawiamy do smaku

Walijskie Pichcenie
Chowder czyli Zupowe Wtorki odc.69 i Srodowe Rybki odc.59 220

solimy, dodajemy ziele oraz liść laurowy. Dusimy na małym ogniu, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Dodajemy pokrojone w kostkę ryby, śmietanę i gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.  Pod koniec dorzucamy skórkę z cytryny, ew. doprawiamy. Nalewamy do miseczek i posypujemy koperkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
.915. czasem można... 137

mleka lub pół na pół mleka z wodą ~2 łyżki kawy rozpuszczalnej Malibu (lub do smaku) ~cukier/stevia do smaku ~szczypta soli ~60g ricotty + ew. cukier/stevia w tym lyżeczka cukru z wanilią ~2 kostki gorzkiej czekolady Płatki gotujemy na mleku. Dodajemy kawę, sól, cukier/stevię i mieszamy. Odstawiamy aby nieco przestygło. Ricottę mieszamy z cukrem waniliowym. Miseczkę wykładamy folią spożywczą

breakfast of dreams
Marchewka z groszkiem 119

rondelku, zalać taką ilością wrzątku, by przykryć warzywa. Dodać przyprawę warzywną i dusić pod pokrywą do miękkości. Dodać masło i cukier do smaku, ew. dosolić. Mieszać łyżką, wsypując powoli mąkę przez małe sitko, bezpośrednio na warzywa. Gotować jeszcze minutę i zdjąć z ognia. Podawać do dań z mięsa lub ryby

Czerwień i błękit
Sushi z wędzonym łososiem 124

pomidory ok. ½ zielonego ogórka lub awokado Sos sojowy Wasabi (ostry, zielony chrzan) Imbir marynowany ew. Zioła: bazylia, oregano, zioła prowansalskie                    Dodatkowo: Mata z bambusa pałeczki Na początek gotujemy ryż. Przed gotowaniem kilka razy przepłukujemy go w wodzie, do momentu aż będzie

Smakowy Raj
PULPETY Z INDYKA Z MOZZARELLĄ W SOSIE PIECZARKOWYM 202

niej klopsiki. Zagotować wodę, wrzucić do niej liść laurowy, ziele angielskie, marchewkę (ja do smaku dorzuciłam jeszcze pietruszkę i kawałek selera naciowego), ew. kostkę rosołową. Chwile pogotować, aby wywar nabrał smaku, po czym i na gotujący się bulion wkładać pulpety. Gotować ok 25 minut. Po ugotowaniu przełożyć na talerz, a bulion zostanie wykorzystany do sosu.Czas na sos. Cebulę drobno

Walijskie Pichcenie
Kasza jaglana na słodko 395

włoskie, ziarna słonecznika * przyprawy: imbir, kurkuma, sól, cytryna Kolejno: 1. do wrzątku - ok. 500 ml - dodaję szczyptę kurkumy (g) 2. wsypuję kaszę, ew. łyżkę ziaren słonecznika (sł) 3. dodaję kawałek startego imbiru (o) 4. szczyptę soli (sn) Gotuję ok. 20 min, aż kasza spęcznieje; mieszam w trakcie 5. kilka kropli soku z cytryny (k) 6. dolewam trochę wrzątku, jeśli jest(...)dodaję płatki owsiane (o) 3. szczyptę soli (sn) Gotuję ok. 25 min. 4. dodaję utarte jabłko, jeśli jest kwaśne lub kilka kropli soku z cytryny (k) 5. wrzątek, jeśli jest za gęsta i posiekane orzechy włoskie (g) 6. jeśli jabłko mam słodkie, to dodaję teraz i ew. siemię lniane (sł) Naprawdę bardzo, bardzo smaczne! Po takim śniadaniu czuję się bardzo

Zdrowa Kuchnia Sowy
Liebster Blog Award 132

mój blog faktycznie pomógł innym w doskonaleniu swoich umiejętności gotowania i pieczenia. Mnie nie miał nikt tego nauczyć, bo kiedy mogłam uczyć się od mamy, to nie byłam zainteresowana gotowaniem i pieczeniem. Wszystkiego nauczyłam się sama, poprzez wykonanie parudziesięciu ciast drożdżowych, ucieranych czy ciasta na pierogi 9. Co lubisz robić w wolnym czasie? Interesuję się fotografią, więc ROBIĘ, obrabiam(...)następujące osoby/blogi: Moje wypieki – +dorota swiatkowska , +Moje Wypieki Passions, hobbies, life – +Ejszetka Domowe wypieki – +Domowe Wypieki Z cukrem pudrem +Ewa Capri Matka jest tylko jedna +Matka jest tylko jedna +Joanna Jaskółka Ala piecze i gotuje – +Alina Waliczek Agata gotuje – +Agata gotuje, czyli kobieta wszechjedząca Apetycznie – +Agnieszka Szulc Krakowskie smaki Ani – +Anna T Bayaderka

moj przepis na
Majowe wyzwanie blogerek - Wiosenna tortilla z białym serem i warzywami 311

piecze i gotuje Anna : Aronia - wiem co jem     Beata : Stare gary Danusia : Moje wypieki i nie tylko Ewa : Ewa kuchennie   Gosia : Codzienna kuchnia niecodzienna    Iwona : Izioni pyszne smaki   Justyna : Tysia gotuje Kasia : Bake & Taste   Magda : My simple kitchen Justyna: Mama i pomicnicy   Marzena : Zacisze kuchenne Marzena : Kulinarna szaleństwa Maniusi  Monika

Z miłości do słodkości
Kanapka z kurczakiem, gruszką i dżemem z rokitnika 186

Kolejna kanapka, która (obiecuję!) zachwyci Wasze kubki smakowe :) Tym razem postanowiłam połączyć grillowaną gruszkę, kurczaka gotowanego w maśle prowansalskim, mozzarellę i dżem z rokitnika ;) Całość smakuje

Domowa cukiernia Ewy
Drożdżówka z jabłkami bez wyrabiania 145

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Zainspirowałam się pomysłem Ewy Wachowicz.  Zmieniłam proporcje, użyłam jabłek, cukru cynamonowego i przygotowałam kruszonkę (uwielbiam). Drożdżówka jest

Di gotuje
Gołąbki tradycyjne 102

Gołąbki to danie, które kojarzy mi się z dobrym smakiem dzieciństwa. Teraz kiedy sama gotuję dochodzi jeszcze jedno. Jest  to potrawa, którą można  zrobić

W kuchennym oknie Ewy
Łosoś z warzywami w sosie chrzanowym 130

Bardzo lubię łososia,dlatego jeśli mam okazję staram się przygotować danie z tej ryby. Gotowany z warzywami na parze, polany sosem chrzanowym,  posiada wyjątkowy smak.Danie

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania