ewa gotuje - 1619 przepisów (strona:7/108)

Czarny ryż Venere z łososiem i słodkim groszkiem 219

Venere Gallo). 2 dzwonki świeżego łososia 300 g słodkiego zielonego groszku( u mnie mrożony) 3 łyżki smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem Sól, pieprz, natka pietruszki, ew. warzywko Wykonanie: Gotujemy ryz w dużej ilości lekko osolonej wody. Czarny ryz będzie gotowy po około 30 minutach. W tak zwanym między czasie, przygotowujemy dzwonki łososia: myjemy pod bierzacą wodą, osuszamy

Mia Cucina Sofieta
Wegański makaron z serem (macaroni & chesse) 172

więcej tyle ile ziemniaków, - 1 - 2 łyżeczki płatków drożdżowych, - 2 łyżki płatków owsianych, - 1 - 2 sosu sojowego, - 1 łyżka soku z cytryny, - sól, pieprz do smaku, ew. czosnek suszony, - 1/2 szklanki wody z gotowania ziemniaków Wykonanie: Ugotować razem obrane i pokrojone w niedużą kostkę warzywa, (szybciej się ugotują), ostudzić je. W tym czasie ugotować makaron, miękki (nie rozgotowany) przecedzić zimną

Co na wege obiad?
Wegańska Wigilia - relacja z warsztatów kulinarnych 229

miodu. Nie stosują również wełny i jedwabiu. - See more at: http://www.zostanwege.pl/wegetarianizm/czym-jest-weganizm#sthash.zkKOOMKd.dpufWracając do warsztatów... Wracając do warsztatów... Źródło: www.otwarteklatki.pl Przesympatyczna, prowadząca Ewa, niezwykle zajmująco opowiadała o wegańskich smakach i swoich doświadczeniach z tym sposobem gotowania i stylem życia. Pozostali uczestniczy warsztatów również chętnie dzielili się swoją fascynacją wegańskimi tematami. Zetknęłam się tu z kompletnie od mojego odmiennym światopoglądem(...)warsztatów : Rustykalny charakter wnętrza - zaiste Dzikie Historie! Żadna przestrzeń nie mogła się zmarnować :) Prowadząca Ewa uczy nas przygotowywać TOFURNIK TOFURNIK - tylko kilka składników, a jaki smak! Tofu, jak sama nazwa wskazuje, brylowało w TOFURNIKU Praca grupowa wre! Niezły fitness z blenderem w ręku ;) Konsekwencją wspólnego gotowania była pyszna sałatka Trzepiemy zalewę do boczniakowych "śledzi", trzepiemy! Mamy i nasze mamy

Grunt to przepis!
DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY Z SOKIEM Z CZARNEGO BZU 148

zrobienia a o wiele  smaczniejszy niż ten ze sklepu.Składniki:2 szklanki mleka2 łyżki cukru3 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanejwanilia z 0.5 laski wanilii lub ew. odrobina cukru waniliowegoWykonanie:1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem ,rozmąconymi żółtkami oraz wydrążoną z laski wanilią. W pozostałym mleku (0.5 szkl)  rozprowadź  mąkę ziemniaczaną. Wlej zawartość na gotujące się mleko

Walijskie Pichcenie
Zupa prowansalska - selerowa 133

mleka (ew. śmietanki) (*) 100 ml słodkiej śmietanki gałka muszkatołowa (odrobinka, do smaku) sól, pieprz Dodatkowo:    natka pietruszki prażona cebulka (opcjonalnie)   groszek ptysiowy Selera, ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, a pora w plasterki.   Warzywa poddusić (w garnku) na odrobinie oleju - tak około 10 minut.   Następnie całość zalać wywarem, dodać listek laurowy i gotować przez mniej

Di gotuje
Zupa PHO z kurczakiem 420

zupy. Gdy wywar jest znów klarowny, dodajemy do niego przyprawy - pieprz i kolendrę w ziarnach, goździki, cynamon, cebulę, imbir, czosnek, sól, cukier, sos sojowy i ew. sos rybny, gwiazdki anyżu i kardamon (ja gotowałam bez tych przypraw i był wyśmienity :) ). Najpóźniej po 30 minutach od zagotowania, z wywaru wyjmujemy kurczaka, by nie był zbyt suchy i bez smaku (mówiąc wprost

Taste Of My Day
Mój przepis na Interia.pl 129

Na Interia. pl w sekcji GOTOWANIE mój przepis na: Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczakaPrzepis  TUFajnie ,że ktoś docenia naszą codzienną pracę.SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Puddingowe babeczki ryzowe, bezglutenowe, bez mleczne 205

rozpuszczamy olej i podsmażamy na nim ryż do momentu aż wchłonie cały tłuszcz i zacznie się lekko rumienić. Zalewamy ryż mleczkiem, dodajemy kardamon, sól i skórkę. Gotujemy na małym ogniu ok 15 minut (ew. dolewamy niewielka ilość wody jeśli mleczka zbytnio odparuje). Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy ryż pod przykryciem na kolejne 5 minut. Po tym czasie dolewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta Jajeczna z serkiem topionym 133

domowej roboty pastę kanapkową a dokładnie mówiąc pastę jajeczną. Składniki: -4 jajka -kostka ulubionego serka topionego -łyżeczka margaryny -malutki kawałek cebuli lub szczypiorek -sól, pieprz ew. ostra papryka do smaku Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo (zalewamy zimną wodą, stawiamy na ogień i gotujemy na małym ogniu przez około 8 minut licząc od zagotowania, następnie wylewamy gorącą wodę i nalewamy zimnej

Tanie przepisy studenckie
Pieczone nadziewane ziemniaki. #dobrejadło 138

były prawie miękkie.  Farsz zrobiliśmy z pieczarek, które wcześniej pokroiliśmy w drobną kosteczkę i lekko przesmażyliśmy. Dodaliśmy do nich fasolę czerwoną, jednego buraka. My użyliśmy gotowanego buraczka, którego można kupić w markecie, ew. skorzystajcie z tych buraczków, które użyliście do barszczu na święta. Farsz rozgniatamy widelcem skupiając się głównie na rozgnieceniu fasoli. Dodajemy przyprawy i dobrze ze sobą mieszamy

vegetanie
Najprostszy krem brokułowy 99

migdały, koperek lub natkę pietruszki, po prostu czego dusza zapragnie :) ~ Krem brokułowy z jogurtem naturalnym ~ Składniki: kilka różyczek brokuła woda do ugotowania brokuła sól, pieprz ew. jogurt naturalny + dowolne dodatki  Różyczki brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy część wody (można całą jeśli chcemy otrzymać bardzo gęsty krem). Następnie całość blendujemy i doprawiamy do smaku. Na koniec

Kuchenny Skrawek Nieba
Dieta Oczyszczająca warzywno-owocowa, na czym polega? Dieta Ewy Dąbrowskiej jadłospis na 7 dni. 48087

węglowodanów, 35-40g błonnika pokarmowego.   Jeśli chcesz otrzymywać informacje o kolejnych podobnych wpisach , kliknij Lubię To na Facebook'u. Tutaj.     Co jeść na diecie oczyszczającej Ewy Dąbrowskiej? Czyli skład diety warzywno-owocowej.   Zapobieganie chorobom oraz ich leczenie za pomocy diety (choćby leczenie nadwagi czy otyłości) wymaga na początku kuracji oczyszczającej składającej się z warzyw(...)Farm Tutaj.     Wymienione warzywa i owoce można spożywać w postaci:   - soków , najlepiej świeżo przygotowywanych,   - surówek warzywnych i surowych zup warzywnych np. gazpacho,   - warzyw gotowanych w małej ilości wody lub na parze i w postaci zup,   - warzyw kiszonych : kapusta, ogórki,   - wywarów z ziół , warzyw i owoców suszonych oraz świeżych,   - kompotów z zalecanych

IzaGotuje
.908. upieczone w słoiku + 2 pomysły na ryż 154

jestem zwolenniczką gotowania ryżu w woreczkach. Jeśli Ty też - rozerwij woreczek, wsyp ryż do szklanki i zmierz jego objętość - do gotowania użyj dwa razy wiecej wody - np. jeśli ryż zajmuje 1/2 szklanki, ugotuj go w 1 szklance wody (ew. dolej max. 1/2 szklanki jeśli szybko wchłonie wodę). LUNCH - Ryż z mieszanką sałat PRZEPIS /1 porcja/ ~50g ryżu z warzywami Piątnica(...)jestem zwolenniczką gotowania ryżu w woreczkach. Jeśli Ty też - rozerwij woreczek, wsyp ryż do szklanki i zmierz jego objętość - do gotowania użyj dwa razy wiecej wody - np. jeśli ryż zajmuje 1/2 szklanki, ugotuj go w 1 szklance wody (ew. dolej max. 1/2 szklanki jeśli szybko wchłonie wodę

breakfast of dreams
Zupa botwinka ze szpinakiem i liśćmi rzodkiewki 117

Dziś ugotowałam zupę botwinkę. Robiąc ją gotuje na dwa dni bo jak wiecie botwinka najlepsza jest na drugi dzień. Ale tym razem dodałam do niej świeże

Ewa w kuchni
Ryba na warzywnej pierzynce 142

Dorsz gotowany na parze z niewielką ilością pora, do tego porcja duszonych warzyw. Danie pod każdym względem dietetyczne i bardzo smaczne. Kto zdrowo się odżywia zapraszam

W kuchennym oknie Ewy