lukier: jego składniki ucieramy w miseczce i malujemy nim obficie bułeczki tuż po wyjęciu z piekarnika. Studzimy na kratce. Razem ze mną piekły: Ewa w kuchni Smaczna pyza Matka wariatka Blogotowanie z pasją Prawo do gotowania z pasją Ala piecze i gotuje Piekielna kuchnia Anety
Kulinarne przygody Gatitykuchnia Anety Piekę bo lubię Sama słodycz... i szczypta chili Pasja Smaku Ciasteczkowy potwór Życie zaczyna się w kuchni Szóste niebo Kulinarna Maniusia Ewa Szczepińska SzybkoTanioSmacznie.com Smaczna Pyza Małgorzata Lewicka-Jaśkiewicz Ala piecze i gotuje Cukry Proste Moje Małe Czarowanie Coś słodkiego, poproszę... Olimpia Davies Lidia Wesołowska
Mia Cucina SofietaSama słodycz... i szczypta chili Pasja Smaku Ciasteczkowy potwór Życie zaczyna się w kuchni Smaki Alzacji i nie tylko... Szóste niebo Kulinarna Maniusia Ewa Szczepińska SzybkoTanioSmacznie.com Smaczna Pyza Małgorzata Lewicka-Jaśkiewicz Ala piecze i gotuje Cukry Proste Moje Małe Czarowanie C oś słodkiego, poproszę... Olimpia Davies Lidia Wesołowska Poniższa fotorelacja uchwyciła postęp w konsumpcji bułeczek. Aparat fotograficzny
Grunt to przepis!minut, bądź miksować delikatnie mikserem przez 5. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula 300-400g gotowanego mięsa drobiowego bądź wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 200g pieczarek ew. suszone grzyby pieprz, sól, gałka muszkatołowa Kapuste należy dobrze odsączyć, pokroić i przegotować przez ~2h. W tym czasie można przygotować mięso, zmielić je, dorzucić
Przepysznik - BLW i nie tylkoDzisiaj polecam bardzo smaczne i zdrowe danie -pulpety gotowane w wywarze warzywnym i do tego sos kurkowy. Ten rok nie sprzyja zbieraniu grzybów, przynajmniej we
W kuchennym oknie Ewywyjmujemy z wywaru i kroimy. Do garnka wkładamy kawałki mięsa, podsmażone warzywa oraz ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę). Całość lekko solimy i gotujemy ok 35 minut by wszystko było mięciutkie. Doprawiamy pieprzem i majerankiem, ew. dosalamy
Dzieje kuchennej Wiewióryboku ok. 5 cm, nakładamy farsz i kleimy w trójkąty, ale jak macie inny ulubiony sposób, to zlepiajcie jak się Wam podoba :) Gotujemy jak tradycyjne pierogi i podajemy na talerze. Podajemy z jogurtem naturalnym, ew. z roztopionym masłem i cebulką. PYCHOTKA :) Pozdrawiamy i smacznego Państwu życzymy
vegetaniejabłek solidna garść wędzonych śliwek dwie wędzone gruszki laska cynamonu 2 łyżki cukru trzcinowego Do garnka wkładamy owoce i cynamon, zalewamy woda i gotujemy ok 40 minut na malutkim ogniu, pod przykryciem. Następnie odcedzamy, słodzimy, ew. rozcieńczamy do smaku większą ilością wody
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki : Ziemniaki 5 sporych sztuk - najlepiej sałatkowych Pęczek dymki - sam szczypior Mały kubek jogurtu naturalnego zott 3 spore łyżki majonezy Kieleckiego Sól , pieprz ew ząbek czosnku , ogórek kiszony lub konserwowy łyczeczka musztardy Wyko nanie : Ziemniaki gotujemy w łupinach Obieramy , studzimy , kroimy w grubą kostkę ( kawałki ) Posypujemy solą i pieprzem Przekładamy do miseczki lub pojemnika Szczypior siekamy , posypujemy nim ziemniaki
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęsmaku* pieprz – do smaku* papryka ostra – do smaku* świeża pietruszka – 1 pęczek* jajko – 1 szt* olej do smażenia+ ew. 1 łyżka mąki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie.Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie.Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto.Wszystkie razem dokładnie mieszamy.Dodajemy jajko , przyprawy
Ostra na Słodkoeksperymentu: ~ Kremowa owsianka z jogurtem kokosowym winogronami i pyłkiem kwiatowym ~ Składniki: 250ml wody/mleka 30g płatków owsianych 250g jogurtu naturalnego 20g mąki kokosowej ew. miód/ stevia/ cukier + dowolne dodatki ( u mnie winogrona, pyłek kwiatowy) Płatki gotujemy w wodzie/mleku (możemy dodać coś do posłodzenia), blendujemy i przekładamy do miseczki/słoika. Przesiewamy mąkę kokosową przez sitko i mieszamy z jogurtem.Gdy owsianka przestygnie
Kuchenny Skrawek Nieba400g) 1 cebula czerwona 100 ml czerwonego półwytrawnego wina 400 ml buliony warzywnego 200g kremowego serka koziego (u mnie Rondele President) pieprz świeżo mielony ew. ocet balsamiczny olej ryżowy Buraki gotuję do miękkości, następnie obieram je i kroję w mniejsze kawałki (polecam robić to w gumowych rękawiczkach). Cebulę obieram, siekam, szklę na odrobinie oleju. Wlewam wino
W kuchni Karmel-itkimarchewka 1 cebula ½ korzenia pietruszki Mały kawałek selera 3-4 kartofelki 1litr wody 1 bulion w kostce ½ łyżeczki soli pieprz Ew. natkę pietruszki Marchewkę, cebulę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do czasu, gdy marchewka (najdłużej gotująca się jarzyna) zmięknie. Ogórki kiszone trzemy na grubych oczkach i dodajemy do miękkich jarzyn.* Całość
Smakowy RajKażdy wie jak smakuje kalafior. Najczęściej zjadamy go w postaci gotowanej ( można również na surowo ). Szczytem rozpusty jest podanie go w bułką tartą i masełkiem. Nie
Smaki EwyTa karkówka to coś dla wielbicieli chrzanu. Mięso jest gotowane we wcześniej przygotowanej zalewie. W zależności od wielkości kawałka mięsa gotowanie powtarza się od dwóch do
Ewa w kuchni