barszcz ukraiński - 309 przepisów (strona:12/21)

Jaja przepiórcze marynowane w buraczkach i mangold czerwony 50

taką mieszaniną zalewamy obrane ze skorupek jajka. Jaja zalane sokiem odstawiamy do lodówki na około 1-2 godzin. Następnie odcedzamy jaja, soku nie wylewamy, możemy go wykorzystać np. do barszczu ukraińskiego . Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę kroimy na cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Obraną szalotkę kroimy w piórka. Na półmisek wykładamy umyte i obsuszone zielone liście, skrapiamy resztą soku

Tajemnice Smaku
Barszcz ukraiński odchudzony 134

zimy ani mrozów prawdziwych nie mamy, ale jest zimno i ponuro 🙄 To też chce mi się gorącej i pożywnej zupy 🙂 A ponieważ lubię buraczki w każdej postaci będzie barszcz ukraiński w odchudzonej  wersji 😍 bo bez wywaru mięsnego i nie zabielany. Ja wzbogaciłam swój talerz jajkiem sadzonym na odrobinie szynki tradycyjnej. Wy możecie go pominąć, w zamian można dodać

Kulinarne przemyslenia
Surówka postna 400

zrzucić parę kilogramów. Robię ją zawsze, gdy postanawiam przejść na dietę A teraz właśnie jestem na diecie, natomiast Piotrek się nie odchudza, je normalnie, wczoraj ugotował sobie cały gar barszczu ukraińskiego na ogonach wieprzowych. Polecam jego przepis! Prosta, smaczna, szybka w przygotowaniu, do tego bardzo zdrowa surówka postna. Zawsze robię ją na raz, nie lubię, gdy ta surówka za długo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Włoska kapusta duszona z boczkiem wędzonym 105

niż biała, ma ona delikatniejszy smak, a liście są bardziej miękkie. Można z niej zrobić gołąbki, dodawać do zup lub przygotowywać na ciepło jako dodatek do obiadu. Robiąc barszcz ukraiński, dodałam do niego właśnie tę kapustę, a pozostałą część główki udusiłam z boczkiem wędzonym i koperkiem. Zazwyczaj po tę odmianę kapusty sięgam jesienią i zimą, ponieważ biała w tym okresie

Danka Pichci
Pyszna zupa fasolowa na wędzonym kurczaku. Lżejsza, tak samo aromatyczna i sycąca 69

minut, na koniec do zupy dodaj mięso z kurczaka oddzielone od kości i posiekaną natkę. Wypróbujcie też przepis na inną tradycyjną zupę ugotowaną na wywarze z wędzonego kurczaka: Barszcz ukraiński light [PRZEPIS] Artykuł Pyszna zupa fasolowa na wędzonym kurczaku. Lżejsza, tak samo aromatyczna i sycąca pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Przepisy na ulubione zupy 258

wołowy z makaronem Zupa pomidorowa z mięsem mielonym Zupa ogórkowa Grochówka z kiełbasą i boczkiem Flaki wołowe najlepsze Żołądki drobiowe ( flaczki drobiowe) Zupa szparagowa ekspresowa Barszcz wigilijny z uszkami. Barszcz ukraiński Zupa gulaszowa z papryką Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym . Zupa ziemniaczana z grzybami . Zalewajka z grzybami Halászlé. Węgierska zupa rybna halaszle. Zupa z łososiem i ziemniakami Zupa kurkowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z awokado na ostro 193

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupy wielkanocne – przepisy 133

pomarańczy Zupa krem z batatów Zupa krem z ciecierzycy Zupa krem czosnkowa Krem buraczkowy Barszcz na zakwasie z soczewicą i pęczakiem Zupa buraczkowa z kaszą jaglaną i kozim serem Barszcz ukraiński Artykuł Zupy wielkanocne – przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kanapki z awokado i jajkami 152

Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa z boćwiny 65

selerem korzeniowym i naciowym. Jak zwykle wszystkie nowe produkty poznajemy jedząc na świeżo. W smaku bardzo zbliżona do botwinki, może mniej intensywna. Dzisiaj zrobiliśmy coś na wzór barszczu ukraińskiego. Wyszło bardzo smacznie i pożywnie. Więc dzielimy się z Wami przepisem. Składniki: 2 główki boćwiny 4 ziemniaki 2 marchewki 200 g białej fasoli 3 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego

R'n'G Kitchen
Szybka pasta z awokado 181

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Delikatne i kruche zrazy z karkówki 146

Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 226

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa z burakami i czerwoną fasolą 81

Taki trochę oszukany barszcz ukraiński. W smaku ta zupa naprawdę nieco go przypomina. Jeżeli jesteście posiadaczami zakwasu z buraków, zróbcie ją koniecznie.  Składniki: 1 l bulionu warzywnego 500 ml zakwasu z buraków 3 buraki 3 ziemniaki 1 puszka czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka octu jabłkowego sól pieprz mały kubek jogurtu naturalnego lub śmietany (przepis

Kardamonovy
Spaghetti bolognese z papryką 166

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!