Pyszny domowy boczek pieczony. Zachęcam Was do robienia domowych mięs bo wiemy co jemy. Wiem, powtarzam się ale patrząc w sklepach na wędliny, które różnią się tylko nazwą a często wyglądają tak samo odechciewa się kupienia ich. A wiadomo, że takie swojskie to i kosztują i nie każdego po prostu na nie stać. Dlatego warto pomyśleć nad domowymi wypiekami typu
Ewa w kuchniMiło mi poinformować, że zaczynamy właśnie współpracę z portalem Dobra Kiełbasa . To idealne miejsce dla miłośników wszelkich domowych mięsnych wyrobów. Nie tylko kiełbas, raczej ogólnie mięs czy wędlin. Każdy mięsożerca znajdzie tam coś dla siebie. Jest tam cała masa ciekawych informacji i wskazówek, dla początkujących i zaawansowanych. A jak już poczytamy trochę i stwierdzimy, że jesteśmy już gotowi żeby samemu
Marder&Marder ManufactureJakiś czas temu prezentowałam na blogu przepis na domowe pesto . Pesto jest pyszne jako dodatek do kanapki z wędliną, ale najlepiej smakuje oczywiście z makaronem, pełnoziarnistym szczególnie. :-) Makaron z pesto jest jednym z pomysłów bezmięsne obiady, które staram się co jakiś czas serwować. 400g makaronu 10 suszonych pomidorów z oleju 10 orzechów nerkowca, u mnie Piątnica 5 listków świeżej
Szefowa kuchniDzisiaj zapraszam na kolejną pastę do chlebka idealną na śniadanie czy kolację. Takie domowe przysmaki, to coś nieporównywalnego z najlepszą kupną pastą czy wędliną. Ważne jest też to, ze wiem co jem. Skład niki: 1 udko kurczaka z rosołu 2 jajka 100 g ostrego sera żółtego mały kawałeczek papryczki chili garść szczypiorku 1/2 garści świeżego tymianku 2-3 łyżki
Gosia gotujeDziś polecam przekąskę do śniadania lub kolacji z dodatkiem właśnie tej ryby. Można z niej przyrządzić nie tylko pastę na kanapki, ale także paprykarz domowej roboty, który wychodzi przepyszny. Mojej rodzinie smakuje lepiej niż wędliny, można zrobić taką ilość jaką się chce, a jego wykonanie jest błyskawiczne. Jeśli tylko ktoś lubi paprykarz to polecam, bo zawsze będzie zdrowszy niż
upichcictatarski, znany zapewne wszystkim. Ale ponieważ do pieczonych mięs i wędlin zawsze smaczny, więc przepis przypominam. Najsmaczniejszy oczywiście na bazie domowego majonezu np z tego przepisu. składniki 2 małe kiszone ogórki 1 szalotka 1 łyżka kaparów 2 - 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka szczypiorku, drobno posiekanego sól, pieprz przygotowanie Ogórki, szalotkę
Stare GaryWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię pieczone mięsko na kanapki. Nie dość, że świetnie smakuje to
Marta GotujeBułki z parmezanem i oregano Dziś zapraszam na pszenne bułki z parmezanem i oregano . Są aromatyczne, puszyste i mięciutkie, zupełnie wyjątkowe :) Domowe bułeczki z oregano są przygotowane ja jasnej mące pszennej, ale jeśli chcecie, by było troszkę zdrowiej, możecie dodać do nich mąkę pełnoziarnistą w proporcji pół na pół z jasną. Zamiast mąki pszennej świetnie sprawdzi się również mąka orkiszowa(...)sprawdzi się bazylia lub zioła prowansalskie. Bułki z parmezanem i oregano są świetne do przygotowania kolorowych kanapek - świetnie sprawdzą tu typowo włoskie wędliny, oliwki i sery. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na domowe bułki :) Polecam również puszyste bułeczki cebulowe: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Bułki z parmezanem i i oregano, składniki
Lekcje w kuchni” Tarija ” węgierski baleron dojrzewający Tarija to węgierski baleron dojrzewający , czyli mówiąc prościej po polsku , karkówka z pończochy w papryce Jest to podobno przepis oryginalny
Ogrodnik w podróżySmaczny domowy pasztet z mięsa wieprzowego i drobiowego bardzo dobrze się kroi nawet w cienkie plastry. Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki
talerz przyjemnościNa zdjęciu wędliny wędzone dwa dni 8 i 6 godzin :metka, kiełbasa Polska, boczek surowy wędzony, słonina wędzona, podgardle wędzone, szynka kulka i płaska, polędwica
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Schab suszony to pyszna wędlina którą przygotować może każdy w domu. Suszyć można również karczek lub boczek. Przygotowanie takiego wyrobu trwa około 2 tygodnie. Schab jest
Kulinarne Fantazje Mariolibazarku mamy swoją ulubioną budkę z mięsem oraz wiejskimi wędlinami, gdzie kupujemy wyborny pasztet. Tej „zimy” nie zawsze chciało nam się specjalnie po niego wychodzić, dlatego zaczęliśmy piec własny, domowy pasztet. Dużą zaletą jest to, że można go za każdym razem inaczej doprawić lub nieco zmienić proporcje składników i w ten sposób nigdy się nie znudzi. Na dodatek po gotowaniu
niecodziennikparywiem skąd przekonanie, że idealne gospodynie domowe robią wszystko same, począwszy od wybudowania własnoręcznie wędzarni po robienie wędlin. Gdzieś nawet spotkałam się ze stwierdzeniem, że jeśli nie zrobiono samodzielnie kiełbasy, to absolutnie nie wolno wrzucać przepisu. Tu mnie trochę przytkało. Owszem, kiełbasę zrobić umiem, ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce i nie będę inwestować milionów monet w coś
ladykitchengorąco przepis na śniadanie wielkanocne i oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji! Żółtka jaj kurzych, olej, aromatyczne przyprawy oraz ocet wytwarzany
SMYKWKUCHNI