SKŁADNIKI -szynka -peklosól WYKONANIE Szynkę peklujemy na mokro z nastrzykiem 80-100 ml na kg mięsa. Osobiści peklowałem według kalkulatora peklowania na mokro 5-7 dni w temp. 4-6 stopni w lodówce https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html lub Gdy mięso już się zapeklowało trzeba szynkę związać lub dać w siatkę, następnie przechodzimy do obróbki termicznej w piekarniku . Do naczynia żaroodpornego wlewamy 200 ml wody wkładamy szynkę wbijamy sondę od termometru i... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.