Szynka z piekarnika

Szynka z piekarnika

Szynka z piekarnika

 SKŁADNIKI -szynka  -peklosól  WYKONANIE Szynkę peklujemy na mokro z nastrzykiem 80-100 ml na kg mięsa. Osobiści peklowałem według kalkulatora peklowania na mokro 5-7 dni  w temp. 4-6 stopni w lodówce  https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html  lub Gdy mięso już się zapeklowało trzeba szynkę związać lub dać w siatkę, następnie przechodzimy do obróbki termicznej w piekarniku . Do naczynia żaroodpornego wlewamy 200 ml wody wkładamy szynkę wbijamy sondę od termometru i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, szynka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.