Szynka sous vide

Szynka sous vide

Szynka sous vide

SUROWIEC -szynka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól lub sól 18-20 g/kg -woreczki próżniowe -pakowarka próżniowa -cyrkulator -garnek lub lodówka turystyczna do parzenia WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą i wycieramy do sucha. Następnie nacieramy zalecaną dawką  peklosoli lub soli szynkę i wkładamy do worka próżniowego, odsysamy powietrze. Wkładamy do lodówki na 10-14 dni w zależności od wielkości szynki. Temperatura peklowania 4-6 stopni. Codziennie szynkę obracamy. Gdy peklowanie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, szynka, mięso

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.