Pieczeń wieprzowa ze ścinek (mięso gulaszowe)

Pieczeń wieprzowa ze ścinek (mięso gulaszowe)

Pieczeń wieprzowa ze ścinek (mięso gulaszowe)

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mięso było mielone na maszynce nr.8 siatka nr.8 -ścinki wieprzowe PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona nie jodowana 17-18 g/kg -czosnek świeży 3-4 ząbki na kg -pieprz czarny3g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2g/kg -18 ziół ojca Mateo 3g/kg -papryka suszona płatek 14g/kg -przyprawa huzarska do posypania po wierzchu i na dno pieczeni  -woda 10%  WYKONANIE  Mięso mielimy dodajemy wodę wszystkie przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Na dno foremki dajemy odrobinę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.