Surowiec -boczek bez skóry 1 kg Przyprawy -peklo sól 17-18 g/kg -czosnek granulowany posypujemy w około -oraz dowolne przyprawy ulubione którymi delikatnie posypujemy boczek z każdej strony Wykonanie Kupiony boczek myjemy pod bieżącą wodą odcinamy skórę osuszamy i peklujemy . Zapeklowany i przyprawiony boczek układamy w jakimś pojemniku lub woreczkach strunowych albo w woreczkach do próżni i tak trzymamy 3-5 dni codziennie obracamy. Po tym czasie osuszamy w przewiewnym pomieszczeniu lub przed wiatracz... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.