Boczek wędzony i podpiekany w piekarniku

Boczek wędzony i podpiekany w piekarniku

Boczek wędzony i podpiekany w piekarniku

SUROWIEC -boczek PRZYPRAWY -peklosól 18-20 g/kg do peklowania na sucho -peklosól do peklowania na mokro dawałem według kalkulatora https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html -chilli grys do peklowania suchego zakupione tu:https://swojskiwyrob.pl/przyprawy-naturalne-jednorodne/409-papryka-chilli-papryczki-chili-grys.html?search_query=-chilli+grys&results=1 WYKONANIE  Kupiony boczek tniemy w paski jakie nam odpowiadają .Z boczku można zdjąć skórę lecz nie koniecznie. Ale trzeba wiedzieć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, chleb

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.