domowe wędliny - 3445 przepisów (strona:142/230)

Boczek rolowany- parzony cyrkulatorem 154

SUROWIEC  -boczek bez skóry 1,5 kg /najlepiej cienki PRZYPRAWY -peklosól 17 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -kozieradka 1 g/kg -czosnek

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka pieczona 154

SUROWIEC -karkówka 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 16-17 g/kg -ziarno kolendry 1 g/kg -gorczyca ziarno 1 g/kg -chili grys 1

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek wędzony i podpiekany w piekarniku 190

SUROWIEC -boczek PRZYPRAWY -peklosól 18-20 g/kg do peklowania na sucho -peklosól do peklowania na mokro dawałem według kalkulatora https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html -chilli grys do

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka wędzona i parzona Sous Vide 278

SUROWIEC -karkówka PRZYPRAWY -peklosól ilość według https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html WYKONANIE Kupioną karkówkę płuczemy pod bieżącą wodą. Przygotowujemy solankę według kalkulatora , tą solanką robimy nastrzyk 60

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szynka sous vide 472

SUROWIEC -szynka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól lub sól 18-20 g/kg -woreczki próżniowe -pakowarka próżniowa -cyrkulator -garnek lub lodówka turystyczna do parzenia WYKONANIE Kupione mięso

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka parzona 201

SUROWIEC -karkówka PRZYPRAWY -peklosól 19-20 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg WYKONANIE Mięso myjemy pod bieżącą wodą nacieramy peklosolą i pieprzem. Peklujemy 10-14 dni

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Baleron parzony 224

SUROWIEC -karkówka 2,5-3 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 20-22 g/kg -kątnica wołowa -sznurek wędzarniczy -worki próżniowe -pakowarka próżniowa -cyrkulator Sous Vide

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schab-polędwica podsuszana 167

SUROWIEC -schab 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -cukier 60 g/kg -sól gruba nie jodowana 30 g/kg -peklo sól 30 g/kg -czosnek granulowany 2 łyżeczki -papryka

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek z nitkami chili 109

SUROWIEC -boczek PRZYPRAWY -peklosól 18 g/kg -nitki chili ilość według uznania Zakupione tu https://swojskiwyrob.pl/przyprawy-naturalne-jednorodne/688-chilli-chili-nitki.html WYKONANIE  Kupiony boczek myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Rolada z boczku i podgardla 235

SUROWIEC -2 kg chudego boczku -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym -0,5 kg golonki -skóra z golonki PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do mięska

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek pieczony w niskiej temperaturze 164

SUROWIEC -boczek PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 16-19 g/kg -pieprz cytrynowy -kolendra mielona -papryka wędzona ostra i słodka -czosnek granulowany -termometr z sondą (najlepszy z

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztetowa wieprzowo-drobiowa z pomidorem 133

SUROWIEC -wątroba wieprzowa 1 kg -wątroba drobiowa 1 kg -podgardle bez skóry 2 kg -słonina bez skóry 0,5 kg -boczek bez skóry 0,5 kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Łopatka wędzona 301

SUROWIEC -1,5 kg mięśnia łopatki PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilości 80 g na litr wody i 1 kg mięsa lub 40 g peklosoli

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Polędwica dojrzewająca w próżni 312

Surowiec -schab 1,5 kg Przyprawy i materiały pomocnicze -peklosól 20 g/kg -sznurek wędzarniczy Wykonanie Kupiony schab myjemy pozbawiamy go mizdry (biała błona ) i warkocza (część

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Salceson wieprzowy na skórkach 146

SUROWIEC -łopatka 2,5 kg słonina 0,5 kg -podgardle 1 kg -serce 1 kg -pół głowy 2 kg Surowiec po niżej kupujemy dwa dni później

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.