Przygotowałam ją na święta Wielkanocne by podać na talerzu wędlin i teraz przygotowuje ją na kanapki. Takie roladki z kurczaka są pyszne, łatwe i zdrowe. Przepis
Na moim talerzuPrzepis Na pewno nie raz wysychał wam swojski pasztet i wędliny w lodówce a przeważnie tak się dzieje po świętach lub gdy mamy świeżą wędzoną wędlinę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Party? :) Tapas Party Menu Na szybko: oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli, natką i koprem włoskim suszone pomidory (kupne lub domowe ) deska ulubionych serów, np. camembert, ser Manchego, roladka z sera koziego, gorgonzola deska śródziemnomorskich wędlin (chorizo, salami, szynka parmeńska lub Jamon Serrano) roladki z pieczonej papryki i koziego sera roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą
Chilli Czosnek i Oliwasuszony baleron Zimą w moim domu królują suszone wędliny. Dziś pragnę przedstawić przepis na kolejny
Miód i pieprzKaszanka słoikowa Uwielbiam kaszankę , pod warunkiem że jest domowa i wiem co w niej wylądowało . Nie zawsze pod ręką ma się flaki , czy osłonki , a chęć
Ogrodnik w podróżysię że na pizzy też zrobiłaby furorę. Po upływie tych dwóch tygodni spokojnie można przechowywać go w lodówce. Jeśli więc jesteś amatorem wędlin dojrzewających - to weź się do roboty i zrób to sam ;) Jedyne co to w domowych warunkach daje się we znaki brak krajalnicy, gdyż schab najfajniej smakuje cieniutko krojony. Niebawem przepis alternatywny na schab dojrzewający oraz przepis
Kuchnia po mojemuPrzygotowałam ją na święta Wielkanocne by podać na talerzu wędlin i teraz przygotowuje ją na kanapki. Takie roladki z kurczaka są pyszne, łatwe i zdrowe. Przepis
NA MOIM TALERZUchwili jest to produkt regionalny i chroniony, więc jego jakość na pewno poprawiła się. Jednak nie ma jak to domowa wersja. Jako że często mam w domu zapasy wędzonych ryb na kanapki (nie jadam sklepowych wędlin), postanowiłam wykorzystać wędzone filety pstrąga, które miałam w lodówce, by zrobić go błyskawicznie i mieć coś fajnego do codziennego pieczywa (choć paprykarz wyjdzie jeszcze(...)Gdyby całość była zbyt sucha możemy dodać dodatkową porcję oleju lub keczupu. Gotowy paprykarz studzimy i wyjmujemy liście laurowe. Podajemy z pieczywem. Jest bardzo dobry z konserwowymi ogórkami. Post Domowy paprykarz szczeciński pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuznakomita propozycja na śniadanie, do pracy czy na kolację, bardzo często podaję ją na domowych imprezach. składniki na 5 porcji 250 g selera konserwowego 5 plastrów ananasa z puszki 1 czerwona papryka 1 duży ogórek 20 dag startego żółtego sera 30 dag wędliny drobiowej 200 g majonezu czarny pieprz sól przepis Wędlinę drobiową, czerwoną paprykę oraz obranego ze skórki ogórka
Smakowite DaniaKolejna wersja domowej wędlinki. Kolorowa pieczeń z dodatkiem marchewki i groszku. Oczywiście pieczeń można podać też na ciepło jako danie obiadowe. składniki: 1,2 karkówki 250 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka tymianku sól,pieprz Marchewkę z groszkiem ugotować al'dente. Wystudzić i dobrze osączyć. Karkówkę zmielić na drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać marchewkę(...)przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę, funkcja góra-dół. Podawać na ciepło lub na zimno jako wędlinę
Monia miesza i gotuje5 / 5 ( 12 votes ) Pieczony boczek Boryny,świetny na kanapki Pieczony boczek Boryny to ostatni gorący hit mojej rodzinki. Nawet młodszy syn, który jest zazwyczaj tłuszczofobem
Ogrodnik w podróżyrecyklingu chleba, który już swoje odleżał. Nadaje się do tego każdy rodzaj ulubionego przez was pieczywa. Poznajcie nasze ulubione zapiekanki. DOMOWE ZAPIEKANKI „CZYSZCZENIE LODÓWKI” Przepis na 4 zapiekanki z bagietki: 2 bagietki 300 g kiełbasy swojskiej lub dowolnej wędliny, którą akurat macie 100 g boczku wędzonego 500 g pieczarek 1 średnia cebula 5 suszonych pomidorów kilka oliwek łyżka kaparów szczypiorek(...)wędlinę pokrojone w drobną kostkę. Jak się lekko zrumienią, dodajemy posiekaną cebulę i posiekane pomidory suszone. Smażymy chwilę i przekładamy do miski, zostawiając na patelni wytopiony z boczku i wędliny tłuszcz. Na patelnię z tłuszczem dodajemy pokrojone pieczarki. Pieczarki podczas smażenia puszczają wodę. Trzeba wrzucić je na mocno rozgrzaną patelnię i smażyć, mieszając do momentu, aż woda odparuje. Pieczarki dodajemy
ladykitchenA może taka pasta zastąpi nam kawałek wędliny ? Składniki : szklanka
Proste Potrawyszaleństwa (w tym i do kuchni polskiej serca nasze mocniej zabić potrafią) to dość często nadchodzą takie dni, kiedy mamy ochotę na fast-fooda, którego - nie oszukujmy się - w domowych warunkach tak szybko się nie robi. Ze względu na przymusową dietę części rodziny, ale i na naszą wybredność i wyczulone zmysły, czegoś takiego jak "jedzenie na telefon" czy "jedzenie(...)świeży, 1/3 opakowania, - Pieczarki, 1/2 opakowania, - Papryka Czerwona, 1 mała - Papryka Żółta, 1 mała, - Ser Żółty, 400 g, - Wędlina z indyka, 200 g, - Cebula, 5-6 białych - Mieszanka "Pomidor, oregano, chilli" Piątnica , na smak, - Pomidorki Igiełki Piątnica , na smak. - Pieprz czarny, - Domowa mieszanka suszonych warzyw, - odrobina oleju, /Dodatkowo DIP CZOSNKOWY DOMOWY /mocno czosnkowy, kremowy. /CIASTO: SKŁADNIKI NA CIASTO TRADYCYJNE
Wypisz Wymaluj