Czasami mam takie dni, że kanapka z serem bądź wędliną mi nie smakuje. Nie lubię monotonności w jedzeniu czy też powielania tych samych smaków, dlatego staram się robić domowe pasty. Poniżej umieszczam przepis na tradycyjną pastę jajeczną. Polecam nie pomijać szczypiorku, ponieważ dodaje on charakterystycznej ostrości. Składniki: 4 jajka majonez sól, pieprz połowa pęczka szczypiorku
UgotowaćPyszny biały barszczy na domowym zakwasie. Doprawiony dużą ilością majeranku i czosnku. Barszczyk podałam z białymi kiełbaskami Degustino. Kiełbaski otrzymałam od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin. W ofercie mają wiele rodzajów kiełbasek. Mini kiełbaski bardzo nam się spodobały i zasmakowały. Są małe, bez żadnych osłonek a przede wszystkim zawierają od 87-93% mięsa w zależności od rodzaju. O kiełbaskach możecie poczytać
Monia miesza i gotujeWystarczy kilka składników, aby w domu zrobić pyszny sos tatarski. Sklepowe się nie umywają. Przepis na domowy sos tatarski Składniki: 200 ml dobrego majonezu (zwróćcie uwagę na skład, poza olejem, musztardą, jajkami, octem i przyprawami nie powinno być w nim nic więcej), 200 ml gęstego jogurtu naturalnego, mała cebula, duża garść pieczarek marynowanych, 2-3 średnie ogórki konserwowe, pieprz. Zrób(...)Odstaw do lodówki na kilka godzin, następnie ponownie wymieszaj. Rada: sos tatarski to świetny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek. Można podać go też jako dip na przykład do frytek . Jest nieodłączną częścią angielskiego fish and chips. Przepis wkrótce. Artykuł Domowy sos tatarski. Z nim wszystko smakuje lepiej. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskapolecamy wszystkim by skusili się na własne wyroby. Schab wędzony z domowej wędzarni SKŁADNIKI: około 1 kg schabu bez kości 1 l wody 50 g peklosóli 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, ja przekroiłam na pół, wkładamy do siatki na wędliny i ściskami. Do garnka wlewamy zimną wodę, wkładamy schab, dodajemy sól
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJak zwykle przed świętami przepis na pieczone mięsko. Tym razem domowa terrina z kurczaka. Terrina to taki rodzaj pieczeni czy pasztetu pieczonego w kąpieli wodnej. Jest
Bon appetit mon amieBardzo szybki i smaczny obiad, który można przygotować w 20-25 min :) Kupiłem schab żeby zrobić wędlinę i jak rozpakowałem okazało się, że
chleba naszegoEfektowana przekąska karnawałowa :) 1 opakowanie ciasta francuskiego ok 150 g okrągłej wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm 1 jajko Węższą część
Atlas SmakówOd czasu do czasu mozna sobie pozwolić na taki domowy, choć dośc tłusty...ale nawet najlepszy kupowany się nie równa smakiem więc warto zrobić samemu Składniki
Z Majeczką w kuchniszybko, smakują równie dobrze - po prostu idą łeb w łeb. Tak więc Panie i Panowie, zapraszamy na Pizzę domową w wersji "ludzkiej" i bezglutenowej . SKŁADNIKI NA FARSZ: - duży ser żółty (400g) - opakowanie pieczarek, - papryka: żółta, zielona, czerwona, - kukurydza - puszka, - wędlina lub tuńczyk (2 puszki w oleju), - suszone pomidory - połowa opakowania, - przyprawy: oregano, pieprz ziołowy, pieprz czarny, - cebula - dużo(...)dół z termoobiegiem". Zaglądajcie do niej. Jak zapach zaczyna już bardzo kusić to popatrzcie czy się nie przypala. Upieczona pięknie odchodzi od blachy. Pizza zdecydowanie najbardziej nam smakuje z domowym dipem czosnkowym, który ucieka równie szybko jak ten udomowiony, włoski przysmak. Jeśli chcecie, podzielimy się z Wami niebawem przepisami na dipy m.in na idealny czosnkowy, choć nie tylko
Wypisz Wymalujszklanki pokrojonego) pieprz płatki papryki sos pomidorowy, najlepiej domowy (użyłam domowej Ljutenicy)* Przygotowanie Piekarnik nagrzać do temp. 180 st C. Ciasto, jeżeli to konieczne, rozwałkować w kształcie prostokąta o wymiarach ok 30 x 25 cm. Ułożyć dłuższym bokiem w swoją stronę. Ciasto równomiernie posmarować sosem pomidorowym, ułożyć plastry wędliny, posypać pokrojoną w drobną kostkę mozzarellą i pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić
Stare GaryPrzepis na domową pastę jajeczną bez zbędnych dodatków. Prosta i smaczna! Pasta jajeczna to rodzaj smarowidła do kanapek, która świetnie zastąpi nam wędlinę. Pastę z jajek można podawać oddzielnie w miseczce obok pieczywa, lub bezpośrednio na kanapkach. Najlepiej smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Przepis na pastę jajeczną jest bardzo prosty i szybki. Przygotowanie takiej pasty nie zajmie wam więcej niż
Przepiski.plHanny Szymanderskiej dotyczącej Wielkanocy wyczytałam co „powinno” być zawartością koszyka, w której jest święconka. Były jajka, pieczywo, wędlina, sól, były także babeczki. Postanowiłam, że je zrobię i opublikuję. Nie szukałam żadnego przepisu w internecie, nie szperałam po domowych książkach, gazetach, zupełnie nie było potrzeby. I nie dlatego, że jestem mistrzem w wypiekach. Część z Was już
KardamonovyPrzepis na pizzę, która zawsze wychodzi! Pizza raczej rzadko u mnie w domu występuje, prędzej przy jakiś spotkaniach towarzyskich niż na co dzień dla naszej dwójki
zdrowo i aktywniePrzepis na pizzę, która zawsze wychodzi! Pizza raczej rzadko u mnie w domu występuje, prędzej przy jakiś spotkaniach towarzyskich niż na co dzień dla naszej dwójki
Zdrowie i pysznie na talerzu