zakończeniu zabawy. Proste przepisy na szybkie imprezowe przekąski i przystawki, które przygotujesz z ogólnie dostępnych składników nie zrujnują też domowego budżetu. Żeby zrobić smaczne przekąski na imprezę wystarczą bagietki, krakersy lub tortille, trochę kolorowych warzyw, serów i wędliny. Świetnym dodatkiem do niemal każdej przekąski i przystawki są sosy, hummus i twarożek. Rozpocznij nowy rok z naszymi najlepszymi przepisami na szybkie
Cztery Fajerychia ( klik ), a nawet owsiankę. Opcji jest wiele, warto z nich korzystać. Domowe mini bułeczki lub drożdżowe paluchy Bułeczka w rączkę i jest pysznie Moje dzieci uwielbiają domowe bułki, my zresztą też. Zamiast tradycyjnych kanapek wolę zapakować takie świeżo upieczone bułeczki. Dla męża bułka z wędliną, dla mnie i dzieci z warzywami. A czasem po prostu bułeczka bez dodatków plus
Słodkie okruszkiWitajcie, Pierwszy raz w swoim życiu konfiturę z czerwonej cebuli jadłam we Wrocławiu kilka lat temu w jakimś modnym bistro. Była podana do placków ziemniaczanych
Kuchnia moimi oczamiprzepis Domowe ravioli Ravioli, to tak jak pierogi, idealny patent na zagospodarowanie mięsa lub farszu z pieczonego kurczaka. Jak zrobić domowe ravioli? Mamy dla Was przepis na idealne ciasto makaronowe. Zobacz przepis Calzone Jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin? Nasz ulubiony sposób to pyszne, chrupiące, włoskie pierożki – calzone! Bez względu na to, co w nie włożycie, będą smakowały genialnie
Niedzielny kucharzprzepis Domowe ravioli Ravioli, to tak jak pierogi, idealny patent na zagospodarowanie mięsa lub farszu z pieczonego kurczaka. Jak zrobić domowe ravioli? Mamy dla Was przepis na idealne ciasto makaronowe. Zobacz przepis Calzone Jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin? Nasz ulubiony sposób to pyszne, chrupiące, włoskie pierożki – calzone! Bez względu na to, co w nie włożycie, będą smakowały genialnie
Niedzielny kucharzCześć! Jeśli komuś znudziła się tradycyjna kanapka z masłem, wędliną i serem to zapraszam do poczytania. Pomysł może trafi Wam do smaku. Wiosenne wydanie tostów i
Pieprzyć z FantazjąDzisiaj przedstawiam przepis na pyszny domowy pieczony schab. Schab doskonale nadaje się kanapki, można go również podać na ciepło. Mięso jest miękkie i rozpływa się w
Tradycyjna kuchnia KasiPrzygotowane w domowym zaciszu, rewelacyjne w smaku, jędrne marynowane leśne grzybki są świetną zakąską oraz doskonałym dodatkiem do mięs czy wędlin. Składniki: 4kg świeżych podgrzybków Zalewa: 7 szklanek wody 2 szklanki octu 2 łyżeczki soli 5 liści laurowych 8-10 ziaren ziela angielskiego 2 cebule 8 ziaren czarnego pieprzu Wykonanie: 1. Podgrzybki oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze części
Szalona Kuchnia EwelinyPaluszki grissini to przystawka podawana we Włoszech przed posiłkiem. Świetnie pasują do wędlin czy sera, można je także serwować do różnych sosów, dipów i zup. Pochodzą
Przepisy na domowy ser i chlebUwielbiam przygotowywać domowe dipy, sosy, salsy, dodatki do imprezowo zastawionego stołu. Takie sosy są wspaniałym dodatkiem do maczania przekąsek, także wędlin, tortilli, grzanek, nuggetsów czy serów. Niezastąpione dla małych przekąsek na raz z ciasta francuskiego czy paluchów grissini. Generalnie każda impreza u mnie składa się nie tylko z ciepłych dań, jest wiele przekąsek, na ciepło czy zimno, do tego koniecznie
Zasmakuj Kuchni"ZAJĄC" - REGIONALNA PIECZEŃ WIEPRZOWA Pieczeń wieprzowa, regionalnie nazywana "zającem", wytwarzana jest jedynie z naturalnych składników. Pieczona jest w naturalnej błonie wieprzowej, z dodatkiem kminku, ziół i
Moja Książka Kucharskadobie coraz większych alergii pokarmowych, warto jest zainwestować trochę czasu i przygotować samodzielnie wędlinę, pastę do kanapek, pieczeń czy pasztet. Dlatego też dzisiaj chcieliśmy się podzielić z Wami przepis na nasz domowy pasztet, który nie zawiera konserwantów, a także glutenu. Zamiast bułki, którą normalnie stosuje się do "sklejenia" masy wykorzystujemy wieprzowe podgardle oraz jajka. SKŁADNIKI: 1 kaczka bez szyi
Kuchnia od dwojgaSztuka mięsa pieczona stanowi doskonałą alternatywę dla kupnych wędlin, takie mięso na zimno do chleba to wspaniały element do kanapki, a na ciepło - pokrojone w plastry
kgwjanczewoWędzeniem się nie zajmuję, ale robi to mój mąż, dlatego przygotowanie wędlin do wędzenia to jego specjalność. Cała procedura przygotowania to peklowanie. Trzeba to zrobić dobrze
W kuchennym oknie EwyGdzie w kurczaku jest szynka? Według Słownika Języka Polskiego, szynka, to „ wędlina z tylnej części półtuszy wieprza lub innego zwierzęcia”. Nie popełniamy więc błędu mówiąc o
mojewypiekiinietylko