Domowe marynowane podgrzybki

Domowe marynowane podgrzybki

Domowe marynowane podgrzybki

Przygotowane w domowym zaciszu, rewelacyjne w smaku, jędrne marynowane leśne grzybki są świetną zakąską oraz doskonałym dodatkiem do mięs czy wędlin. Składniki: 4kg świeżych podgrzybków Zalewa: 7 szklanek wody 2 szklanki octu 2 łyżeczki soli 5 liści laurowych 8-10 ziaren ziela angielskiego 2 cebule 8 ziaren czarnego pieprzu Wykonanie: 1. Podgrzybki oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze części, a następnie przełożyć do garnka, zalać wodą i całość zagotować. Grzyby odcedzić, ponownie przełożyć do garnka, zalać świeżą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, zakąski, przekąski, przystawki, przetwory, przekąska, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.