wiecie co jest najlepsze? Że w czasach, kiedy sklepowe półki uginają się od słodyczy różnej maści, te domowe nadal smakują lepiej. Nie wiem czy zjadłyby chleb ze śmietaną i cukrem albo bułkę z masłem i plastrem jabłka w środku zamiast wędliny. To było to, co w dzieciństwie smakowało jak najlepszy firmowy hamburger albo inne sushi. Dziś dzieci na widok
bistro mamazapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu
CookYourselfzapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu
CookYourselfDrobiowy pasztet to nasz domowy specjał, który gości często na naszych stołach. Prawdziwy pasztet to świetna propozycja przekąski czy przystawki na rodzinnych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 700g wątróbki z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki brandy szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki suszonej natki z pietruszki 3 łyżki
Szalona Kuchnia EwelinyWielkanocny stół obfituje w pieczone mięsa, wędliny i pasztety. Pasztety czy to mięsne czy z samych warzyw, albo też mieszane najlepiej smakują ze swojskimi dodatkami np. ogórkiem kiszonym czy domowej roboty ćwikłą. Niestety nie są to lekkie dania i po ich zjedzeniu często czuje się dyskomfort w brzuchu, dlatego aby móc w pełni cieszyć się smakiem świąt po jedzeniu stosuje
Bon appetit mon amieżurawinowy - pyszny dodatek do mięs, serów i wędlin. Urozmaici każdy obiad. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste i nie wymaga wiele czasu. A nic nie może dorównać oscypkowi podanym z takim domowym sosem żurawinowym ;-) Składniki: 500 g żurawiny świeżej lub mrożonej sok z 1/2 pomarańczy 2-3 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki chili 3 łyżki miodu 1 czerwona cebula
Kuchnia MagdaLenyJeszcze rok temu ani mi się śniło żeby zrobić jakieś wędliny. Nawet nie miałam wędzarni.. Ale jakaś siła skłoniła mnie do tych czynów i są :) Swojska Kiełbasa Kiełbasa grillowa lub na ognisko Domowe kabanoski Tabele solenia
Gotowanie jest łatwesmaki z czystym sumieniem go Wam polecam. U mnie w kuchni spełnia wiele ról. Zarówno świetnie smakuje z wędlinami, potrawami z dodatkiem jajek jak i jest składnikiem wielu marynat ( skrzydełka kurczaka są boskie macerowane w tym sosie). Już nie mówię o domowych fast-foodach z którymi wspaniale się komponuje.. Zazwyczaj wykonuję większą porcję sosu i wekuję go w słoiczkach
kawawszklancenajlepsza Sałatka brokułowa z pomidorami siostry Anastazji Sałatka brokułowa z surimi Sałatka brokułowa z szynką i domową fetą Sałatka grecka Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym Sałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka jarzynowa z pieczarkami Sałatka makaronowa z warzywami i wędliną Sałatka pieczarkowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka ryżowa z kurczakiem Sałatka szynkowa siostry Anastazji Sałatka śledziowa
Kuchnia domowa AniDomowe wyroby nie mają sobie równych, ponieważ wiemy co jemy, czyli z pewnością mają "czysty" skład oraz ich smak zawsze będzie niepowtarzany i wyjątkowy. Mam wielki sentyment do babcinych wyrobów, więc czasami z mężem sami coś przyrządzimy, ale w dzisiejszych czasach najzwyczajniej nie zawsze ma się czas na takie rzeczy. I problem również stanowi zakup odpowiedniego, dobrego mięsa. Co wtedy(...)Mięsny Skład to sklep internetowy, gdzie możecie zakupić dobre jakościowo mięso, wędliny oraz przeróżne wyroby. Wszystkie produkty są wolne od konserwantów i mają dobry, naturalny skład. Bogaty asortyment sklepu sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja obowiązkowo zawsze zamawiam żeberka wędzone naturalnym dymem i parówki domowe (skład: mięso wieprzowe 98%, pieprz biały, sól, woda). Moja córka oceniła
Di gotujemusztardowy na ciepło lub na zimno należy do najbardziej uniwersalnych sosów domowej roboty, a jajka w sosie musztardowym na ciepło z poniższego przepisu to już niemal klasyka. Sos musztardowy na ciepło pasuje też do gotowanego i pieczonego mięsa i warzyw. Sos musztardowy na zimno jest idealny do sałatek, wędlin, jajek, ryb, pieczonego i grillowanego mięsa i warzyw. Świetnie sprawdza się(...)wariant ekspresowy. Przepis na sos majonezowo musztardowy z miodem oraz sos musztardowo miodowy znajdziesz na samym końcu artykułu. Tutaj znajdziesz przepisy na sosy do jajek na zimno i domowy majonez z gotowanych jajek . Prosty przepis na sos musztardowy na zimno i na ciepło. Przepis na sos musztardowy na zimno 3 żółtka 1 czubata łyżka miękkiego masła
Cztery Fajeryszybkie domowe zapiekanki a’la pizza z pieczarkami i mozzarellą. To pyszne zapiekanki na bułce paryskiej, które przygotujesz w nie więcej niż 20 minut. Tylko proste składniki: sery, szynka, pieczarki, pomidory oraz aromatyczny sos czosnkowo – pomidorowy do posmarowania bułek. Zapiekanka na bułce paryskiej z pieczarkami to skuteczny pomysł na szybką domową przekąskę. Jak zrobić domowe zapiekanki? Szybkie zapiekanki(...)bardzo często przygotowujemy to zapiekanki z pieczarkami, z serem, z wędliną, z mięsem mielonym oraz polecane przez nas zapiekanki gyros . Większość z Was zapewne się z nami zgodzi, że jednak najlepsze połączenie, to właśnie bułka pieczarki i ser. Zapraszamy zatem na przepis i zachęcamy do szykowania pysznych zapiekanek domowych. Polecamy też naszą Szybkie zapiekanki a’la pizza Składniki bułka
Kuchnia Na Wypasiedomu rodzinnym robiło się tradycyjnie na święta buraczki z chrzanem. Jest to świetny dodatek do każdego rodzaju wędlin i kiełbas, a także do jajek gotowanych na twardo. Oczywiście teraz taki dodatek można kupić gotowy w sklepach, ale ja tradycyjnie robię swoją domową ćwikłę z chrzanem i wam też to polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg buraków czerwonych korzeń chrzanu
Danka Pichcidomu rodzinnym robiło się tradycyjnie na święta buraczki z chrzanem. Jest to świetny dodatek do każdego rodzaju wędlin i kiełbas, a także do jajek gotowanych na twardo. Oczywiście teraz taki dodatek można kupić gotowy w sklepach, ale ja tradycyjnie robię swoją domową ćwikłę z chrzanem i wam też to polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg buraków czerwonych korzeń chrzanu
Danka Pichci