Domowy ocet jabłkowy z obierek i ogryzków. Nie wyrzucaj - wykorzystaj!

Domowy ocet jabłkowy z obierek i ogryzków. Nie wyrzucaj - wykorzystaj!

Domowy ocet jabłkowy z obierek i ogryzków. Nie wyrzucaj - wykorzystaj!

Domowy ocet jabłkowy ze skórek Do przygotowania domowego octu owocowego można użyć gorszych jabłek lub gruszek, które nie nadają się do jedzenia, przetworów lub są uszkodzone. Uwaga! Na ocet można wykorzystać nawet obierzyny i ogryzki! Dlatego jeśli zostaną Wam skórki z obierania jabłek na przykład na szarlotkę z powodzeniem można wykorzystać je do przygotowania octu jabłkowego. Ja właśnie tak zrobiłam :) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, obiad, desery, kolacja, deser, ryby, sałatka, sałatki, przekąski, ciasto, ryba, pasztet, mięso, pasta, kanapki, przekąska, pieczywo, kanapka, przetwory, szarlotka, gruszka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, jabłka, sałatka do obiadu, szarlotka z jabłkami, ryba w ciescie, ryba w occie, ciasto owocowe, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.