Pyszne jajka, które można przygotować na różne okazje 😁 Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo kilka plasterków dowolnej wędliny kawałek zielonego ogórka siekany koperek musztarda majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Jajka ugotowane i ostudzone obrać, przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. 2. Wędlinę i ogórka drobno pokroić. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać pokrojoną wędlinę oraz ogórka, trochę musztardy i majonezu. Doprawić solą i pieprzem, dodać też posiekanego koperku. 3. Tak przygotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...