Pieczeń wieprzowa Szybko, prosto, smacznie i swojsko. -mięso mielone 1 kg -4 ząbki czosnku -przyprawa do mięsa mielonego 20 g (przyprawa jest z solą więc soli nie potrzebujemy, no chyba, że komuś jest za mało słone to proponuje dodać max około 5 g soli ) -cebula suszona 5g - gorczyca 6g -woda 100 ml Pieczemy w 180 stopniach do uzyskania w środku wyrobu 68 stopni. Po obróbce termicznej wyjmujemy i czekamy, aż ostygnie następnie chowamy do lodówki na kilka godzin w celu dalszego wychłodzenia. Taka pieczeń jest... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.