Schab dojrzewający

Schab dojrzewający

Schab dojrzewający

Przepis Po tygodniu dojrzewania  wygląda tak,robiony bez cukru. -2 kg schabu -18 g peklo soli na kg mięsa -1/2 szklanki soli  -przyprawy dowolne kto co lubi lub na w domu - czosnek świeży wyciśnęty przez praskę lub granulowany  Wykonanie Schab oczyścić z wszystkich błon aby został czysty mięsień  Najpierw osypałem peklo solą później solą i do lodówki u mnie było to 48 Wylewać wodę która powstaje i przewracać co 12 h .najlepiej jak mięso nie leży bezpośrednio w pojemniku tylko na czymś c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, schab

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.