Przepis Po tygodniu dojrzewania wygląda tak,robiony bez cukru. -2 kg schabu -18 g peklo soli na kg mięsa -1/2 szklanki soli -przyprawy dowolne kto co lubi lub na w domu - czosnek świeży wyciśnęty przez praskę lub granulowany Wykonanie Schab oczyścić z wszystkich błon aby został czysty mięsień Najpierw osypałem peklo solą później solą i do lodówki u mnie było to 48 Wylewać wodę która powstaje i przewracać co 12 h .najlepiej jak mięso nie leży bezpośrednio w pojemniku tylko na czymś c... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.