zrobiłam. Bułeczki są przepyszne, bardzo dobrze smakują tuż po upieczeniu ale także na drugi dzień. Są niezwykle mięciutkie i delikatne, wspaniale komponują się z domowymi konfiturami ale także z wędliną smakują wybornie- sprawdziliśmy;) Serdecznie polecam ;) Składniki: 500 g mąki pszennej typ 650 3/4 szklanki jogurtu naturalnego łyżka cukru opakowanie drożdży instant 2 łyżki oliwy
Krakowskie smaki AniParę dni temu upiekłam miękki, smaczny i bardzo puszysty chleb pszenny z ziarnami słonecznika. Pieczywo idealne na kanapki z dżemem, wędliną bądź z samymi warzywami. Domowy chleb możecie upiec z bardzo małej ilości składników. Uwierzcie mi - taki wypiek jest o wiele smaczniejszy niż kupny. Zdradzę Wam sekret, że uwielbiam zapach drożdżowych wypieków, dlatego też przygotowanie poniższego chleba sprawiło mi niesamowitą
UgotowaćSkładniki: pierś kurczaka 55 dag, golonka indycza 25 dag, peklosmaczek K 2 płaskie łyżeczki, przyprawa Rozkoszna 3 łyżeczki, żelatyna wieprzowa 2 łyżeczki, woda zimna 200 ml
W Mojej Kuchni Lubiędoda również posiekana bazylia. dzięki takiemu sosikowi bułki staną się nasączone i smaczniejsze. Składniki: 1 długa ciemna bagietka z pełnego ziarna 5 pieczarek 5 plasterków ulubionej wędliny 4 plasterki sera gouda domowej roboty sos pomidorowy suszona bazylia szczypta chilli Przygotowanie: Bagietki przekrawamy na 4 części na mniejsze kawałki, aby uzyskać 4 zapiekanki. Wnętrze bagietek smarujemy domowej roboty sosem
ClauditteMissCookingPrzepis na wielkanocną białą kiełbasę znalazłam na portalu We dwoje. Polecam! Bardzo smaczna, szczególnie mężowi smakowała :) Składniki: 1 kg surowej białej kiełbasy 3 średnie cebule kilka
Kuchnia domowa AniKlops można podawać na ciepło z sosem lub na zimno do kanapki. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Mięso na obiad nr 54 (11/2013). Polecam
Kuchnia domowa AniPrzepis zaczerpnęłam z gazetki Moja Kuchnia nr 4 (2009). Polecam taki sposób na białą kiełbasę. Inną wersję można znaleźć tutaj: KLIK . Składniki: 6-8 białych kiełbasek
Kuchnia domowa AniSchab pieczony w ten sposób był próbą przed Świętami - i to bardzo udaną próbą :) Polecam serdecznie! Składniki: 1 kg schabu bez kości Marynata: 2 łyżki sosu
Kuchnia domowa Anipierogu biłgorajskiego, gryczaki czy kieliszki nalewki kosztowały w większości zagród 3 zł. Ceny chleba ze smalcem od 4 zł w górę. Bardzo fajnym pomysłem była sprzedaż chleba domowej roboty. Gorzej było z wędlinami, które w większości przypadków nie były przechowywane w lodówkach. Rozumiem trudność w organizacji takiej lodówki, a właściwie dostępu do prądu w parku, ale wystawianie wędlin i kiełbas
Pasja SmakuRate this post Wędlina wędzona, podsuszana z tymiankiem, nowy smak tradycji Swojska wędlinka, szczególnie wędzona jest zimą wręcz nieoceniona.. Pyszna kanapka z takim specjałem jest idealnym posiłkiem po spacerze w śnieżnych zaspach Moi synowie wręcz nie dopuszczają opcji, żeby w domu, zimą, nie pachniało wędzonką. To taki nasz ulubiony „odświeżacz” kuchennego powietrza Ten wyrób nie jest trudny(...)wędzarni która mamy, a każda jest inna .. Mimo tych pozornych trudności polecam ten przepis, tymianek wnosi dużo ciekawego aromatu, a lekkie podsuszenie nadaje wędlinie głębszego, lekko jakby orzechowego posmaku.. Pycha i samo zdrowie..bo jedzonko domowe.. składniki: 2 kg mięsa wieprzowego np. schab z warkoczem 6-7 gałązek świeżego tymianku marynata: 2,5 litra wody 10 kulek ziela
Ogrodnik w podróżyPaprykowy , wędzony boczek Wędzonki , to coś co lubię robić i jeść . Wędzenie , jest odprężającą , czynnością , pozwala odreagować po długim stresie i przynosi smakowite korzyści domownikom " class
Ogrodnik w podróżyMięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory Takie słoiczki z pysznym mięsem, pamiętam z dzieciństwa . Doskonale smakowały na zimno , do kanapki lub jedzone widelcem prosto ze
Ogrodnik w podróżyZapraszam Was na pyszny domowy pasztet.Zrobiony z kilku gatunków mięsa i podany z chrzanem i żurawiną.Można go zrobić nie tylko w okresie świątecznym.Po prostu
Ala piecze i gotujeciasta francuskiego, wędlin, deski serów. Jeśli macie ochotę na pikantniejszą wersję dodajcie ostrej papryczki według upodobań. Będzie słodko-kwaśno ostra salsa, idealna do domowych przekąsek. Domowa salsa słodko-kwaśna, obłędna do imprezowych przekąsek, wędlin i serów! Składniki: 500 g passaty 2,5 łyżki majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki z lekką „górką” konfitury truskawkowej szczypta soli
Zasmakuj Kuchni