Składniki: łopatka bez kości 1,5 kg, ząbki czosnku małe 20 sztuk, kucharek 1 łyżka, cząber 1 łyżka, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, majeranek 2 łyżki, smalec
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: schab bez kości 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryczka chili 3/4
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kura wiejska z rosołu, rosół 2 szklanki, smalec 1/2 kostki, wątróbki indyka 35 dag, wątróbki kurczaka 35 dag, mielone wieprzowo-drobiowe 50 dag, cebula 2
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka bez kości 1 kg, podgardle 40 dag, boczek świeży bez kości 50 dag, przyprawa do wieprzowiny 3 łyżki, sól peklowa 1 łyżeczka, czosnek granulowany
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: boczek świeży ze skórą bez kości 1,5 kg, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, papryka ostra 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, czosnek 1 główka, kostka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka bez kości 1,5 kg, boczek świeży bez kości i skóry 50 dag, woda zimna 1 szklanka, żelatyna 1 łyżka, sól peklująca 1,5
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka wieprzowa bez kości 1 kg , słonina zmielona 30 dag, kolendra 1 łyżeczka, pieprz kolorowy 1 łyżka, papryka suszona w płatkach 1 łyżka, czosnek suszony
W Mojej Kuchni LubięPrzesmaczna alternatywa wędliny kanapkowej Recepturę na domową pieczeń wieprzową podpatrzyłam na blogu Sio-smutki : Pieczeń z czerwona papryką (do obiadu i na kanapki) . Nie mogłam się powstrzymać, aby jej nie wypróbować :) Pieczeń wyszła zwarta, idealna do krojenia na kanapki, bardzo ciekawa w smaku za sprawą dodatku papryki. Jeszcze lepsza po spędzeniu nocy w lodówce. Na pewno będę często wracać(...)formie. Jeśli podczas pieczenia z mięsa wytopi się zbyt dużo tłuszczu, można go odlać, póki pasztet jest jeszcze gorący. Kroić w plastry i zajadać na zimno na chlebie jako wędlinę
Grunt to przepis!cebuli i majeranku. Jest niezwykle pysznie i aromatycznie. Ten zapach podczas pieczenia jest nieziemski 😍 uwielbiam. Ten chlebek najbardziej kocham z masełkiem,ale pasuje też do domowego smalcu czy pysznej wędliny np pieczonego boczku . Koniecznie obserwujcie mój blog bo pojawi się przepis na boczuś - idealny do tego chleba 😍 Składniki: 600 g mąki pszennej 280-300 ml ciepłej wody
Niespełnione zdolności kulinarneProsty w przygotowaniu sos tatarski na bazie sosu majonezowo-jogurtowego z dodatkiem marynowanych warzyw i posiekanej świeżej natki pietruszki. To idealny dodatek do grzanek, mięs pieczonych czy wędlin. Polecam przepis na domowy i pyszny sos tatarski z konserwowymi ogórkami. SKŁADNIKI: 3 lekko czubate łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego, gęstego 3 średnie ogórki konserwowe 1 mała cebula sól, pieprz, zioła
Zasmakuj Kuchni