Będąc dzieckiem często jeździliśmy na wieś do babci na tzw "świniobicie" kilka razy do roku. Tradycję zapoczątkował dziadziuś, który swoje receptury przekazał swoim dzieciom. Przepisy przekazywane
Kulinarne pyszności MolkiPyszna i aromatyczna domowa pasta na kanapki, czyli mięsne smarowidło do chleba . To prosty w wykonaniu przepis na smarowidło kanapkowe z łopatki wieprzowej i podgardla. Pachnąca
Kuchnia Na Wypasiemasło jogurty, śmietanę,kefiry czy twaróg. Jogurty, kefiry czy mleko warto układać chronologicznie (artykuły z krótszą datą przydatności jako pierwsze). Jest to również miejsce dla wędlin, zup czy innych domowych dań. Górna półka to miejsce dla dżemów i innych przetworów w słoikach, nie wymagających dużego chodzenia. Jest to właściwa przestrzeń również dla soków i napoi. Drzwi lodówki to miejsce(...)chłoną zapach z innych produktów. Dlatego wszystkie produkty powinny być zamknięte w pojemniku lub zabezpieczone w inny sposób. Ponadto, należy uważać, żeby np. ciasta nie kłaść obok intensywnie pachnącej wędliny czy ryby. Lepiej na każdy produkt znaleźć osobne półki. Unikając marnowania jedzenia trzeba również pamiętać o kupowaniu produktów, które są potrzebne. Zakupy na zapas niosą ryzyko, że któryś artykuł się
ProstePesto.plSkładniki: boczek wieprzowy świeży ze skórą 1,30 kg, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, papryka słodka 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, smalec 1 łyżka, liście
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mięso mielone drobiowe 65 dag, pierś z kurczaka 50 dag, sól peklowa 1,5 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: karkówka 80 dag, nasiona gorczycy 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, sól peklowa 1,5 łyżeczki, pieprz biały 1 łyżeczka, kucharek 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: schab bez kości 1 kg, przyprawa do wieprzowiny pikantna 1 opakowanie, przyprawa w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, pieprz mielony 1 łyżeczka, smalec
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, żelatyna 2 łyżeczki, sól peklowa 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1/2
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka bez kości 1,5 kg, ząbki czosnku małe 20 sztuk, kucharek 1 łyżka, cząber 1 łyżka, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, majeranek 2 łyżki, smalec
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: schab bez kości 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryczka chili 3/4
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kura wiejska z rosołu, rosół 2 szklanki, smalec 1/2 kostki, wątróbki indyka 35 dag, wątróbki kurczaka 35 dag, mielone wieprzowo-drobiowe 50 dag, cebula 2
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka bez kości 1 kg, podgardle 40 dag, boczek świeży bez kości 50 dag, przyprawa do wieprzowiny 3 łyżki, sól peklowa 1 łyżeczka, czosnek granulowany
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: boczek świeży ze skórą bez kości 1,5 kg, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, papryka ostra 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, czosnek 1 główka, kostka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka bez kości 1,5 kg, boczek świeży bez kości i skóry 50 dag, woda zimna 1 szklanka, żelatyna 1 łyżka, sól peklująca 1,5
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka wieprzowa bez kości 1 kg , słonina zmielona 30 dag, kolendra 1 łyżeczka, pieprz kolorowy 1 łyżka, papryka suszona w płatkach 1 łyżka, czosnek suszony
W Mojej Kuchni Lubię