szkl miód prawdziwy - 2 łyżki listki melisy Sposób przygotowania: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, wyłożyc do miski. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć, pokroić w kostkę, odłożyć trochę do dekoracji. Listki melisy umyć, osączyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki z miodem. Przełożyć kaszę z truskawkami do pucharków, udekorować truskawką i listkami melisy. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusijaglanej ulubione mleko (do gotowania kaszy) sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego ksylitol (ewentualnie cukier puder lub inne sypkie słodziwo - dowolna ilość) 2 szklanki truskawek + do dekoracji opcjonalnie: 1 galaretka truskawkowa 2 tabliczki białej czekolady na polewę Ugotuj kaszę na mleku (może być lekko rozgotowana). Dodaj sok z cytryny, ksylitol i pokrojony na kawałki krem kokosowy. Wszystko
Qlinarnie i Qlinarniekupować, zawsze można mieć je pod ręką Składniki: 1 kg sadła wieprzowego 1 kg mąki 1 litr mleka 1 jajko łyżeczkę skórki z cytryny i limonki gruby cukier do dekoracji 2 łyżeczki cukru Wykonanie: Sadło oczyścić z osłonki przekręcić przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach. Z mąki i mleka zagniatamy ciasto. Po wyrobieniu łączymy z mielonym sadłem, dodajemy startą
kgwjanczewokostki masła (250g) 100 ml mleka 2 łyżki suchego maku Karmel: 1/2 szklanki cukru 1/8 kostki masła o wadze 250g 2-3 łyżki wody 4 łyżki słodkiej śmietanki 30% Dekoracja: kolorowe kandyzowane owoce Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier. Obie mąki przesiewam z proszkiem do pieczenia i łączę z pianą z białek delikatnie mieszając. Masło rozpuszczam
Ciasteczkowy Potwórszklance wody. Do większego garnka wlewamy dwie szklanki bulionu warzywnego i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy zielony groszek i gotujemy 10 minut. Wyjmujemy dwie łyżki groszku, który później posłuży do dekoracji. Ziemniaka odlewamy z wody i dodajemy do zielonego groszku. Gotujemy razem jeszcze 5 minut. Całość blendujemy i przyprawiamy solą i obficie świeżo mielonym pieprzem. Słonecznika prażymy. Zupę nalewamy do głębokich
My Chcemy Jeśćnaturalnym krowim :) Składniki: 1 słoiczek wiśni z kompotu 1 galaretka wiśniowa 1 jogurt naturalny z mleka koziego 2 banany Sposób przygotowania: Wiśnie odsączamy z syropu, około 1/3 odkładamy do dekoracji, a resztę wrzucamy do rondelka, wlewamy 1,5 szkl. wody i zagotowujemy. Do wrzątku wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy, aż galaretka zacznie lekko tężeć. Jogurt kozi mieszamy
Kolorowy Przepisownikopakowanie galaretki o smaku cytrynowym 4 łyżki cukru 1 szklanka śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 10 sztuk herbatników 2 kostki mlecznej czekolady truskawki i listki melisy do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Rabarbar obieram i kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka. Podlewam odrobiną wody i duszę na małym ogniu do momentu, aż się rozpadnie. Do gorącego musu wsypuję cukier
Tradycyjna kuchnia Kasirozprowadzić, sama nakładała ciasto, przewracała i zdejmowała z patelni placki. Odbył się też niewielki chrzest kucharski w postaci tyci oparzenia ale łez było niewiele. Potem sama znalazła dekoracje do zdjęć, wszystko ustawiła i odbyła się sesja by Córcia (w moim wykonaniu również) a na koniec razem zjadłyśmy placki ze smakiem. O tym jak jej poszło możecie przekonać się na blogu
Dzieje kuchennej Wiewiórymożna pójść do kina z dzieckiem i nie męczyć się przez 1,5 godziny. Ba, na Minionki to bym poszła i bez dziecka ;) Dziś babeczki z Minionkami, super prosta dekoracja, którą zrobicie z produktów dostępnych w każdym większym markecie. Babeczki upiekłam z przepisu na proste babeczki waniliowe, dodałam do wszystkich po kostce czekolady. Składniki na babeczki Składniki na krem budyniowy
Ciastkozercynaturalnego lub greckiego – light 2 łyżki miodu 1/3 – 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu (ewentualnie odrobina wody różanej lub pomarańczowej) opcjonalnie: kostki lodu opcjonalnie: mięta do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mango obieramy, wycinamy pestkę i miksujemy w blenderze wraz z miodem i ewentualnie z kilkoma kostkami lodu (jeśli używamy). Dodajemy jogurt
Poezja smakupieczenia 1 cukier wanilinowy Na piankę : 5 białek 1 szklanka cukru pudru 20 dkg śmietany 18 % 1 budyń śmietankowy Przygotuj również : 1 kg rabarbaru cukier puder do dekoracji ( opcjonalnie ) Sposób wykonania : Rabarbar dokładnie płuczemy, osuszamy, odcinamy liście oraz ogonki, tniemy na kawałki o długości około 3 cm. Z podanych składników na ciasto zagniatamy kruche ciasto. Zarobione
Przepisy i porady kulinarnedużych róży brokuła szczypta soli szczypta świeżo zmielonego pieprzu 5 małych gałązek świeżej kolendry 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina 1 pojedyncza pierś z kurczaka- pokrojona w średniej wielkości kostkę Dekoracja: świeże liście bazylii odrobina soku ze świeżej cytryny - opcjonalnie Przygotowanie: 1. Pomidory umyć, oderwać szypułki, odkroić mały plasterek od strony usuniętej szypułki i wydrążyć miąższ. 2. Miąższ bez stwardnień nasiennych
KreatywnePinyjabłko, obrane pokrojone w drobną kostkę 6 dużych truskawek, pokrojonych w ćwiartki 2 łodygi rabarbaru, pokrojone 50 g płatków migdałów 2 łyżeczki brązowego cukru kwiaty czarnego bzu do dekoracji Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodajemy do niej mielone migdały, cukier, cynamon, startą skórkę z cytryny i wszystko razem mieszamy. W drugiej misce mieszamy ekstrakt waniliowy
Smakowity Blog Kulinarnyokoło 50-55 minut, ciasto jak dobrze wystygnie wyjąć z blaszki, odciąć wierzch ciasta i pokruszyć na talerz ciasto włożyć do tortownicy, na wierzchu poukładać truskawki, kilka zostawić do dekoracji, jogurt wymieszać z galaretką rozmieszaną w 3/4 szklanki gorącej wody, tężejący jogurt wyłożyć na truskawki i do lodówki na 2 godziny zimną śmietanę 30% ubić z 2 łyżkami pudru cukru
W Mojej Kuchni Lubiępomarańczy 2 łyżeczki cynamony 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego Krem: 400g chudego twarogu sernikowego (Emilka 0%) ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku (ja dałam 3 łyżki) Do dekoracji: płatki migdałów kandyzowana skórka pomarańczy Sposób przygotowania: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę żółtka miksujemy z miodem płatki migdałów oraz otręby mielimy na mąkę do żółtek dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość