Pieczona perliczka z grzybami leśnymi
Pieczona perliczka z grzybami leśnymi
Przepis na : kolacja
Mięso perliczki jest delikatne i chude, a zarazem aromatyczne i raczej łatwe w obróbce. Jakże przy tym inne w smaku od popularnego kurczaka. Jednym z naturalnych sposobów jego przyrządzenia jest pieczenie, ale świetnie smakuje też np. rosół z perliczki. To był zresztą mój pierwszy kontakt z tym gatunkiem drobiu – co miało miejsce wiele lat temu. Perliczki były jednak przez długi czas mało popularnym i nawet nieco trudnym do zdobycia mięsem w kraju, którego codzienną kuchnię zdominował kurczak. Na szczęście s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Kulinarna Pokusa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, boczek, cebula, mięso, ziemniak, ziemniaki, kurki, puree, kurki, puree ziemniaczane, sosy, kurczak, mielone, rosół, warzywa, dekoracje, mięsa pieczone, dania mięsne, kolacja, pieczony boczek, szybki kurczak, pieczone ziemniaki, sos z grzybów , kurczak pieczony, boczek w sosie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, bez pieczenia, sos z kurek, kurczak z boczkiem, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Kulinarna Pokusa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję