Pieczona perliczka z grzybami leśnymi

Pieczona perliczka z grzybami leśnymi

Pieczona perliczka z grzybami leśnymi

Przepis na : kolacja

Mięso perliczki jest delikatne i chude, a zarazem aromatyczne i raczej łatwe w obróbce. Jakże przy tym inne w smaku od popularnego kurczaka. Jednym z naturalnych sposobów jego przyrządzenia jest pieczenie, ale świetnie smakuje też np. rosół z perliczki. To był zresztą mój pierwszy kontakt z tym gatunkiem drobiu – co miało miejsce wiele lat temu. Perliczki były jednak przez długi czas mało popularnym i nawet nieco trudnym do zdobycia mięsem w kraju, którego codzienną kuchnię zdominował kurczak. Na szczęście s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, boczek, cebula, mięso, ziemniak, ziemniaki, kurki, puree, kurki, puree ziemniaczane, sosy, kurczak, mielone, rosół, warzywa, dekoracje, mięsa pieczone, dania mięsne, kolacja, pieczony boczek, szybki kurczak, pieczone ziemniaki, sos z grzybów , kurczak pieczony, boczek w sosie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, bez pieczenia, sos z kurek, kurczak z boczkiem, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję