dekoracje - 3179 przepisów (strona:54/212)

Babeczki z kokosowym kremem z białą czekoladą 157

jednolita, dodać wiórki i miksować do połączenia składników. Gotowym kremem napełnić rękaw cukierniczy i wycisnąć krem na babeczki przez końcówkę gwiazdkę. Całość udekorować maczkiem, perełkami i żelkami. Oczywiście w dekoracji pole manewru jest nieograniczone, każdy zrobi to po swojemu. Gotowe babeczki trzeba wstawić na 1-2 godziny do lodówki, żeby krem stężał

W poszukiwaniu inspiracji
Fit Valentine's Pancake 127

walentynkowym wydaniu :) W tak ważnym dniu warto poświęcić chwilkę i przygotować coś wyjątkowego :) Naleśnik jest Wam zapewne znany z poprzednich przepisów, ale dotąd nie przyjmować tak wyrazistych kolorów :) Dekorację wykonałam z twarożku z dodatkiem jogurtu i wanilii - wygląda jak prawdziwa bita śmietana prawda? :) Składniki: 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego w żelu 1 jajko 1 banan

Chocolate Muffin Blog
Mini Serniczki Bez Sera 136

grecki 400 gr 2 jajka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1/2 szkl cukru lub nawet odrobinę mniej 1/4 szkl oleju 18 małych biszkopcików kakao w proszku do dekoracji 1. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę i utrwalamy cukrem. 2. Tymi samymi trzepaczkami od miksera ubijamy żółtka. 3. Do ubitych żółtek dodajemy olej i jogurt. Mieszamy na najniższych obrotach

Gotowanie...to proste !
Słonecznikowiec 342

łyżeczki żelatyny + 5 łyżeczek wody Poncz: Szklanka herbaty 4 łyżki brandy lub amaretto (opcjonalnie) Polewa: 75 g masła 6 łyżek kakao 4 łyżki cukru 8 łyżek mleka Dekoracja: 100 ml śmietanki kremówki 30-36 % 3 łyżki cukru Przygotowanie: Przygotowanie słonecznikowca zaczyna od zrobienia biszkopt czekoladowego. Białka oddzielamy od żółtek, aby do białek nie trafił ani gram żółtka. Białka ubijamy

Kuchnia Łukasza
Mus z białej czekolady 146

czas mieszając. Po rozpuszczeniu, odstawiłam do ostudzenia. Schłodzoną śmietankę ubiłam na sztywną pianę. Do czekolady dodałam żółtka i zmiksowałam. Następnie dodałam śmietankę ubitą (odłożyłam z 3-4 łyżki na dekorację). Mus przelałam do szklanek i wstawiłam do lodówki na 3 godziny. Udekorowałam pozostałą ubitą śmietanką i czekoladowymi ozdobami

Aga w kuchni
Tort Koronkowy – cukrowe koronki do tortów – Sugar Lace 289

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});       Oprócz formy silikonowej do koronek będziemy potrzebować proszku do koronek lub gotowej pasty. Można ją dostać w sklepach internetowych z akcesoriami do dekoracji ciast. Wszystko jedno, jaką masę kupimy do koronek, należy postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu produktu.     Gotową pastę do koronek trzeba dokładnie rozsmarować na macie, żeby nie było szczelin

Mała Cukierenka
Tropikalny Eton Mess 183

duże dojrzałe mango 3 owoce kiwi 3 łyżki kremu lemon curd (np. z tego przepisu ) 4 - 5 średnich bez (gotowych lub z tego przepisu ) listki świeżej mięty do dekoracji  * W wersji "fit" połowę śmietany można zastąpić jogurtem greckim. Mango i owoce kiwi obrać, pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno. Bezy połamać na mniejsze kawałki i dodać do śmietany

maniapieczenia
Tłustoczwartkowe pączki z marmoladą 164

małych jajek 2 żółtka 100 g margaryny Dodatkowo: ok. 1 kg smalcu do smażenia Marmolada wieloowocowa do nadziania  ORZECH Cukier puder + letnia woda Skórka pomarańczowa do dekoracji Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do przestudzenia. Mąkę pszenną przesiewamy przez sito do misy miksera. Dodajemy pozostałe składniki - suche drożdże, sól, cukier, mleko, jajka, żółtka. Wszystko miksujemy na średnich obrotach (końcówka

VioletoweKucharzenie
Ciasto Kinder Pingui 236

Kojarzycie batoniki Kinder Pingui? W bardzo prosty sposób możecie przygotować ciasto o bardzo zbliżonym smaku, dla wielbicieli tych batoników można przygotować tort - wystarczy ładna dekoracja i mamy tort:) Krem z śmietanki i serka mascarpone jest przełożony polewą z gorzkiej czekolady, a to wszystko znajduje się pomiędzy czekoladowym biszkoptem... prawda, że proste? I do tego baaardzo smaczne :) Przepis jest podany

Aga w kuchni
Łososiowy torcik na tostach z chrzanową pianką 150

chrzanowa: 220 ml śmietany kremówki 70 g wędzonego  łososia 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1,5 łyżki żelatyny Szczypta soli Dekoracja: Świeży koperek Plasterki cytryny Sposób wykonania: Kromki chleba tostowego skropić aromatyzowaną oliwą z każdej strony, upiec na suchej patelni na chrupiąco. Foremkę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć zimne

Wanilia i Kardamon
Zupa krem z pomidorów z serem pleśniowym 216

gorącej zupy, chyba że lubicie regularnie kupować nowy blender :D Przestudzoną i zblendowaną zupę wstawiamy ponownie na palnik, wrzucamy pokrojony w drobną kostkę ser. Kilka kawałków możemy zostawić do dekoracji. Gdy ser się rozpuści nasza zupa jest gotowa :) Podajemy ją gorącą, z chrupiącymi grzankami, udekorowaną kilkoma kawałkami sera. Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Pavlova w pucharkach i zmagań z szydełkiem ciąg dalszy 103

składniki na 4 porcje: Bezy: 2 białka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 3 łyżki cukru Pozostałe: 200ml śmietanki 100g mascarpone owoce do dekoracji Białka ubijamy z solą. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana będzie już ubita na sztywno, łączymy ją z mąką i sokiem cytrynowym. Z piany formujemy na papierze do pieczenia malutkie beziki

Wrzosowa Polana
Roladki łososiowe na krakersach. Szybka przekąska imprezowa. 382

dodatku do gazety telewizyjnej, wypróbowałam i polecam :) Składniki ( na ok. 16 sztuk ) - 25 dag łososia wędzonego w plastrach - 30 dag serka mascarpone - 3 łyżeczki miodu - paczka solonych krakersów Do dekoracji - czerwony kawior - koperek Wykonanie Plastry łososia ułożyć na folii spożywczej tak aby powstał prostokąt. Serek mascarpone wymieszać z miodem na gładka masę. Masa powinna być miękka, gdyby była za twarda

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciastka przekładane masą chałwową 167

pudru 3 żółtka gotowane 4 żółtka surowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Krem chałwowy: 100 g masła 100 g chałwy waniliowej 2 łyżki spirytusu 1/2 soku z cytryny Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa  4-5 łyżek posiekanych orzechów włoskich ( lub inna posypka dekoracyjna) WYKONANIE: Mąkę łączymy z proszkiem, siekamy z tłuszczem. Dodajemy cukier, żółtka surowe i gotowane. Żółtka gotowane

W kuchennym oknie Ewy
Piernikowe uszka z żurawiną 130

smakują, a do tego oryginalnie wyglądają! :) można je dodatkowo polukrować lub polać czekoladą jasną lub ciemną. Ja tego nie robiłam, bo po pierwsze nie każdy u mnie lubi dodatkowe dekoracje, a po drugie zwyczajnie mi się nie chciało ;) i tak się przy piernikach w tym roku nastałam, a w obecnym stanie mi to nie służy... A w ogóle to niestety

Kolorowy Przepisownik