Moje pierwsze babeczki Ciasteczkowy Potwór nie wyglądały tak jak na załączonych zdjęciach. Robiąc tort Ciasteczkowy Potwór oraz przygotowując urodzinowe dekoracje brakowało mi czasu na testowanie nowych przepisów. Dlatego upiekłam marchewkowe babeczki i przystroiłam je kremem maślanym. Niestety nie był to dobry pomysł. Sama potem radziłam gościom, aby ściągali krem
Słodki Pomysłosączoną cieciorkę oraz paprykę pokrojoną w kostkę, dodajemy przecier, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotujemy kolejne 10-15 minut aż składniki będą miękkie. Część warzyw odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy
słodki bratekSkładniki : 8 jajek 1 kg mięsa mielonego sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta 1 łyżeczka majonezu olej do smażenia majonez do dekoreacji koperek lub natka pietruszka do dekoracji Wykonanie : 7 jajek gotujemy na twardo (jedno jajko zostawiamy do mięsa). Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy do niego 1 surowe jajko, sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, 1 łyżeczkę
Olga Piecze i Gotujegorącej wody sól i pieprz do smaku kilka łyżek oleju do smażenia (odradzam smażenie na oliwie, ma zbyt intensywny smak) posiekana natka pietruszki lub kolendry do dekoracji Uwaga: krem kokosowy w bloku jest dostępny m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata Przygotowanie Cebulę i por drobno pokroić, czosnek i imbir, bardzo drobno posiekać. Marchewkę pokroić w plasterki lub zetrzeć
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacebula 500 g pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej 200 g śmietany kremówki lub do sosów sól, pieprz, oregano, bazylia, chilli 2 łyżki oliwy świeża bazylia lub natka - do dekoracji Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i dodać do cebuli. Całość przesmażyć kilka minut
wyzwania kuchenneopakowania 100 gramowe ) 8 łyżek mleka 3 czubate łyżki cukru 20 g masła 11 czubatych łyżek mleka w proszku Polewa: 50 g białej czekolady 3-4 łyżeczki śmietanki 30 % Dekoracja: złote kuleczki cukrowe 1. Mleko z cukrem i masłem zagotowujemy. Kiedy lekko przestygnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokładnie do pozbycia się grudek. Gotowa masę odstawiamy do przestygnięcia
Gotowanie...to proste !Kopernik – 5 szt * pierniki nadziewane w białej czekoladzie – 3 szt * duży, miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * miód wielokwiatowy – 1 łyżeczka DO DEKORACJI: * mleczna czekolada ( roztopiona ) – do oblania ścianek słoiczka * donut z cukrem – przepis na dole * beza wloska – przepis na dole * pierniczki uszatki – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ścianki słoiczka
Ostra na Słodkomąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100 g cukru pudru Dodatkowo jeden słoik dżemu morelowego Cukier puder do dekoracji Szczypta soli Mleko lekko podgrzać, dodać łyżkę mąki i łyżkę cukru oraz drożdże. Wszystko wymieszać i poczekać aż zaczyn urośnie. Mąkę przesiać
Korniszonkimarchewka, papryka, jajka, ogórek... Twarożek mieszamy w misce razem z solą , pieprzem i śmietaną. Część dodatków siekamy drobno, żeby potem ułożyć warstwowo wg kolorów w misce. Pozostałe posłużą jako dekoracja, jeżeli zechcemy się chwilę pobawić i trochę z nich powycinać. Bakłażan, ogórek, cukinia, rzodkiewka, jajka ...doskonale nadają się do takiej obróbki. -- -- -- Smacznego
chleba naszegowykładam papierem do pieczenia, układam na niej połówki moreli wydrążonym do góry i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 25 minut. Osiem połówek moreli odkładam do dekoracji. Resztę miksuję blenderem, dodaję do nich rozpuszczoną żelatyną w odrobinie wody. Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam mikserem z łyżką cukru, i dodaję mus morelowy. Krem wkładam do lodówki do stężenia. Ciasto
wesoła kuchniaŚMIETANOWO-TRUSKAWKOWA 750 ml śmietany 30% 0,5 kg świeżych i dojrzałych truskawek 2-3 łyżki cukru pudru (trzeba ilość dostosować do indywidualnych upodobań) opcjonalnie 2-3 śmietan fixy DEKORACJA 0,5 kg świeżych i dojrzałych truskawek podobnej wielkości Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż piana zrobi się błyszcząca i nie będzie wyczuwalnych grudek. Dodać żółtka
Pieguskowa Kuchniapapryka czerwona, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 10 czarnych oliwek, mała cebula czerwona, ząbek czosnku, opakowanie sera sałatkowego z ziołami (180 g), 2 łyżki oleju, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, sól. Dekoracja: Kilka liści sałaty strzępiastej, 3 mniejsze rzodkiewki, natka pietruszki, mała cebula czerwona, 2 pomidorki koktajlowe, duża marchewka, kilka wykałaczek. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Cukinię i papryki
JejKuchniagorącej wody Pianka agrestowa: 150 ml śmietanki 30 % 1/2 opakowania galaretki agrestowej 125 ml gorącej wody Dodatki: kilka okrągłych herbatników (około 12 na małą tortownicę) kolorowa posypka do dekoracji (nie konieczne) kakao do utworzenia wzorów 1. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową. 2. Tortownicę wykładamy folią
Gotowanie...to proste !Królewski 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% SEROWY KREM: 250 g ricotty 1 galaretka malinowa 1 szklanki wody 1 szklanki śmietanki kremówki 30% DEKORACJA: świeże maliny listki mięty Składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. W oddzielnym naczyniu rozmącić trzepaczką jajka, jogurt, olej
https:KKuchniaMniamlimonek. Wyciśnij sok z ok. czterech limonek, tak, aby otrzymać 20 cl soku. Podgrzej sok w rondelku z otartą skórką z limonek i listkami mięty (część listów odłóż do dekoracji). Zdejmij z ognia i odstaw na 15 min, a następnie przecedź przez sitko. Jajka ubij z cukrem (2 min.). Dodaj przecedzony sok z limonek, przelej do małego garnuszka i podgrzewaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska