dekoracje - 3179 przepisów (strona:46/212)

Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym 157

cebula 500 g pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej 200 g śmietany kremówki lub do sosów sól, pieprz, oregano, bazylia, chilli 2 łyżki oliwy świeża bazylia lub natka - do dekoracji Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i dodać do cebuli. Całość przesmażyć kilka minut

wyzwania kuchenne
Piernikowe Mleczne Kanapki 174

opakowania 100 gramowe ) 8 łyżek mleka 3 czubate łyżki cukru 20 g masła 11 czubatych łyżek mleka w proszku Polewa: 50 g białej czekolady 3-4 łyżeczki śmietanki 30 % Dekoracja: złote kuleczki cukrowe 1. Mleko z cukrem i masłem zagotowujemy. Kiedy lekko przestygnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokładnie do pozbycia się grudek. Gotowa masę odstawiamy do przestygnięcia

Gotowanie...to proste !
PIERNIKOWO-BANANOWO-KOKOSOWY SHAKE Z PALONĄ BEZĄ I DONUTAMI – istny foodporn! 236

Kopernik – 5 szt * pierniki nadziewane w białej czekoladzie – 3 szt * duży, miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * miód wielokwiatowy – 1 łyżeczka DO DEKORACJI: * mleczna czekolada ( roztopiona ) – do oblania ścianek słoiczka * donut z cukrem – przepis na dole * beza wloska – przepis na dole * pierniczki uszatki – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ścianki słoiczka

Ostra na Słodko
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 149

mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100 g cukru pudru Dodatkowo jeden słoik dżemu morelowego Cukier puder do dekoracji Szczypta soli Mleko lekko podgrzać, dodać łyżkę mąki i łyżkę cukru oraz drożdże. Wszystko wymieszać i poczekać aż zaczyn urośnie. Mąkę przesiać

Korniszonki
Sałatka z twarożkiem 163

marchewka, papryka, jajka, ogórek... Twarożek mieszamy w misce razem z solą , pieprzem i śmietaną. Część dodatków siekamy drobno, żeby potem ułożyć warstwowo wg kolorów w misce. Pozostałe posłużą jako dekoracja, jeżeli zechcemy się chwilę pobawić i trochę z nich powycinać. Bakłażan, ogórek, cukinia, rzodkiewka, jajka ...doskonale nadają się do takiej obróbki. -- -- -- Smacznego

chleba naszego
Francuskie z kremem morelowym 138

wykładam papierem do pieczenia, układam na niej połówki moreli wydrążonym do góry i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp  200 stopni na 25 minut. Osiem połówek moreli odkładam do dekoracji. Resztę miksuję blenderem, dodaję do nich rozpuszczoną żelatyną w odrobinie wody. Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam mikserem z łyżką cukru, i dodaję mus morelowy. Krem wkładam do lodówki do stężenia. Ciasto

wesoła kuchnia
TORT Z BITĄ ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI 160

ŚMIETANOWO-TRUSKAWKOWA 750 ml śmietany 30% 0,5 kg świeżych i dojrzałych truskawek 2-3 łyżki cukru pudru (trzeba ilość dostosować do indywidualnych upodobań) opcjonalnie 2-3 śmietan fixy DEKORACJA 0,5 kg świeżych i dojrzałych truskawek podobnej wielkości Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż piana zrobi się błyszcząca i nie będzie wyczuwalnych grudek. Dodać żółtka

Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA MAKARONOWA PODAWANA W OGRODZIE WARZYWNYM 137

papryka czerwona, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 10 czarnych oliwek, mała cebula czerwona, ząbek czosnku, opakowanie sera sałatkowego z ziołami (180 g), 2 łyżki oleju, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, sól. Dekoracja: Kilka liści sałaty strzępiastej, 3 mniejsze rzodkiewki, natka pietruszki, mała cebula czerwona, 2 pomidorki koktajlowe, duża marchewka, kilka wykałaczek. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Cukinię i papryki

JejKuchnia
Cytrynowo Agrestowy Piankowiec Na Herbatnikach 178

gorącej wody Pianka agrestowa: 150 ml śmietanki 30 % 1/2 opakowania galaretki agrestowej 125 ml gorącej wody Dodatki: kilka okrągłych herbatników (około 12 na małą tortownicę) kolorowa posypka do dekoracji (nie konieczne) kakao do utworzenia wzorów 1. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową. 2. Tortownicę wykładamy folią

Gotowanie...to proste !
Czekoladowy torcik z malinową pianką 234

Królewski 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% SEROWY KREM: 250 g ricotty 1 galaretka malinowa 1 szklanki wody 1 szklanki śmietanki kremówki 30% DEKORACJA: świeże maliny listki mięty Składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. W oddzielnym naczyniu rozmącić trzepaczką jajka, jogurt, olej

https:KKuchniaMniam
TARTA MOJITO 160

limonek. Wyciśnij sok z ok. czterech limonek, tak, aby otrzymać 20 cl soku. Podgrzej sok w rondelku z otartą skórką z limonek i listkami mięty (część listów odłóż do dekoracji). Zdejmij z ognia i odstaw na 15 min, a następnie przecedź przez sitko. Jajka ubij z cukrem (2 min.). Dodaj przecedzony sok z limonek, przelej do małego garnuszka i podgrzewaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kokosowy pudding z tapioki podany z musem z mango (wegański, bez cukru) 187

ognia. Przykryć pokrywką i pozostawić do całkowitego wchłonięcia mleka przez tapiokę. Mango umyć, obrać ze skórki, obkroić wzdłuż pestki i pokroić na mniejsze kawałki (2 łyżeczki pozostawić do dekoracji). Do garnuszka przełożyć mango i chwilę gotować. Ewentualnie dodać ksylitol i odrobinę soku z cytryny. Lekko ugotowane mango zmiksować na gładki mus. Do szklanek/pucharków przełożyć ciepły pudding z tapioki

Ugotować
Arbuzowa pizza z owocami i jogurtem (Pizza di anguria con frutta e yogurt) 183

porcje) 4 okrągłe plastry arbuza 4 kiwi 200 ml jogurtu naturalnego lub owocowego 200 g czerwonych porzeczek 200 g borówek 200 g jeżyn listki świeżej bazylii lub mięty do dekoracji **** INGREDIENTI (per 4 porzioni) 4 fette di anguria circolare 4 kiwi 200 ml di yogurt bianco o alla frutta 200 g di ribes rosso 200 g di more

La grande e la piccola cuoca
Ciasto ptasie mleczko truskawkowe. 138

wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy do niej zimną już galaretkę delikatnie mieszając. Do powstałej masy dodajemy kawałki truskawek (zostawiamy część do dekoracji). Krem wylewamy na wcześniej upieczony biszkopt. Całość dekorujemy truskawkami. Ciasto chłodzimy w lodówce

Pani domowa
Tort oreo z czekoladą i chrupiącą praliną orzechową. 505

cukru pudru.  Całe ciasteczka oreo zmiksować bardzo drobno.  Śmietanę kremówkę razem z mascarpone wymieszać na średnich obrotach. Jak masa zacznie gęstnieć dosypać ciasteczka (dłużcie sobie trochę do dekoracji 3-4 łyżki). Nie miksujcie za długo- tylko do uzyskania stabilnego kremu. Pralina orzechowa 25 ml wody 40 g cukru  40 g orzechów drobno pokruszonych(użyłam  orzechów włoskich

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania