cukru waniliowego 250g roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: czekoladowa (50g czekolady mlecznej lub deserowej + kilka łyżek mleka) lukier (pół szklanki cukru pudru + kilka łyżeczek słodkiej śmietanki) Dekoracja: Do wyboru: żurawina, suszone migdały (lub inne owoce), płatki migdałowe, orzechy, różne posypki, itp. *** Mąki przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy *** *** Jajka miksujemy razem
Blog z Apetytemprzybyli byli zachwyceni efektem. Składniki: * 5 jajek * pół szklanki koncentratu barszczu (użyłam Orzech ) * 1 szklanka wody * 4 łyżeczki majonezu * sól i pieprz do smaku * kiełki rzeżuchy do dekoracji Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Do miski wlać koncentrat barszczu i wodę, wymieszać. Jajka zanurzyć w płynie i pozostawić je tam na około godzinę (jajka
Zrób to smaczniezmniejszyłam ilość cukru i oleju – i naprawdę uważam, że tak jest lepiej :) Wypróbowałam sobie to m.in. na babeczkach marchewkowych, które możecie zobaczyć tym wpisie. Oprócz masy cukrowej do dekoracji, dołożyłam jeszcze polewę z twarożku. Może to właśnie na ciasto marchewkowe skusicie się z okazji zbliżających się świąt :) Gdybyście szukali innych wielkanocnych inspiracji, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do zakładki
Ciastkozercyjajka (rozmiar L) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki pszennej (75 g) 2 łyżki zwykłego cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego szczypta soli 2 łyżki masła do dekoracji świeże owoce, np. borówki cukier puder Białka oddzielić od żółtek. Do białek wsypać szczyptę soli i całość ubić na sztywna pianę. Do miski dodać twaróg, żółtka oraz cukier (zwykły oraz wanilinowy
Ugotowaćłyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia mus jabłkowy 600 g musu jabłkowego (przepis na mus - TUTAJ ) 1 galaretka cytrynowa szczypta cynamonu do dekoracji cukier puder Na samym początku przygotować masę jabłkową : mus przelać do garnka i zagotować. Garnek zdjąć z ognia i wsypać do niego proszek z galaretki oraz cynamon. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia
Ugotowaćśmietankowego (po 40 g) masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 1 galaretka zielona 1 galaretka żółta do dekoracji: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka maskarpone 1 łyżkę cukru pudru 2-3 szt kiwi Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać razem i przesiać przez sito. Żółtka
Kolorowa kuchnia Elkikości. Mięso kurczaka pokroić na niewielkie kawałki. Naczynie (mogą być małe - jednoosobowe naczynka lub jedno duże) wypłukać zimną wodą. Na dno wlać trochę galaretki, zaczekać aż zastygnie. Ułożyć dekorację – mogą to być jajka ugotowane na twardo, marchewka z rosołu – zalać niewielką ilością galaretki, odstawić do zastygnięcia. Mięso wymieszać z 1/3 płynnej galaretki. Ułożyć warstwę mięsa i zalać resztą galaretki
królestwo garówmacie to polecam TEN ;) Składniki: (na farsz do 4 naleśników) 200 g serka naturalnego, 3 łyżki mielonych migdałów, łyżeczka cukru, duży dojrzały banan, dodatkowo: łyżka masła, truskawki do dekoracji Przygotowanie: Naleśniki smażymy jak zawsze lub wgprzepisu powyżej. Banana kroimy w małą kostkę, dodajemy do sera wraz z cukrem, mielonymi migdałami. Mieszamy. Nakładamy masę na naleśniki. Składamy w kopertę. Na patelni
Lena Gotujelekką górką") mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 1/3 szklanki czekoladowych drażetek m&m's + garść drażetek do dekoracji WYKONANIE Masło rozpuszczamy w rondelku z cukrem białym i brązowym (na małym ogniu). Odstawiamy na bok, studzimy i dodajemy jajko. Mieszamy rózgą do połączenia składników. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem
cool and mintycukierniczej ) (można użyć mlecznej lub pół na pół mlecznej i gorzkiej) * 50 g masła * 150 g płatków kukurydzianych (użyłam z miodem i orzechami Radix-bis ) * czekoladowe jajeczka do dekoracji gniazd * 6 małych papilotek Wykonanie: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i masło, dobrze wymieszać. Do miski z rozpuszczoną czekoladą wsypać płatki kukurydziane, wymieszać tak, by płatki były pokryte czekoladą
Zrób to smaczniemakaronu – może być też sojowy lub ryżowy 150 g łososia surowego lub wędzonego 50 g parmezanu 2 duże czerwone cebule 50 g płatków migdałów kilka gałązek kolendry do dekoracji 3 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀 Znajdziesz mnie również
Eat me! Fit me!jogurtu naturalnego 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy skórka otarta z 1 - 2 dużych pomarańczy szczypta soli 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do dekoracji Sposób wykonania : M iękką margarynę lub masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj cukier i dalej ucieraj do momentu, aż powstanie puszysta i jasna masa. Wsyp otartą skórkę pomarańczową
Przepisy i porady kulinarneprzekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ kawałki orzechów w kremie mogą zatkać końcówkę w rękawie. Dzisiejszy krem jest naprawdę pyszny. Często przygotowuję z nim tarty, biszkopty, dekoruję nim babeczki itd. Czasem wzbogacam jego smak niewielką ilością
Słodkie okruszkiktóre było na warsztatach po raz pierwszy. Marka postanowiła przywitać z blogerami wiosnę i specjalnie na ten dzień zaaranżowała jeden ze stołów, na którym królowały zające i dekoracje świąteczne, które są w aktualnej ofercie sklepu. A teraz czas na najpopularniejsze przepisy tych warsztatów. KOKTAJL ANTI-ANGING 2 jabłka wyciskarka Kuvings oraz Jabłka Grójeckie sok z limonki (Oryginalny Sok, na porcję
Słodkie okruszki