idealnie łączy się czekolada – stworzyłam więc przepis na gęsty krem z kaszy jaglanej, do której dodałam daktyle oraz roztopioną gorzką czekoladę. Krem ten bardzo dobrze sprawdził się do dekoracji muffinek, ponieważ posiada odpowiednią strukturę. Można go również wykorzystać do innych ciast i deserów Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 1 szklanka mąki
Via Gustoskładniki: 3 jajka 18 ziarenek pieprzu 12 plasterków z rzodkiewki 6 szczypiorków dodatkowo: liście sałaty majonez ser żółty wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: pomarańcze mandarynki sznurek lub wstążka wykonanie: Owoce kroimy na cienkie plastry i suszymy przez ok. 2 tygodnie na grzejniku, ja suszyłam na piecu kuchennym (czas
Domowy Smak Jedzeniamąki pszennej 4 łyżki mąki migdałowej 60 g cukru pudru 60 g masła 100 g miodu 3 łyżki przyprawy do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 małe jajko Dekoracja: lukier królewski 2 białka 2 szklanki cukru pudru czekolada mleczna roztopiona w kąpieli wodnej pomarańczowy i czerwony cukrowy pisak pianki Marshmallow Dodatkowo do wykonania użyłam: miskę do rozpuszczania produktów w kąpieli
Podróż w kulinariaZaskocz swoich gości i podaj im przekąski w niepowtarzalnych miseczkach owocowych. Taka dekoracja jest smaczna i zdrowa a do tego wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy. Składniki: 4 twarde jabłka Około 400 g mieszanki dowolnych owoców ( banany, mandarynki, winogron, kiwi) Sok z cytryny 4 wykałaczki Wykonanie: Na każdym jabłku robimy nacięcia promieniście do ogonka. Nacięcia robimy zagłębiając nóż
Podróż w kulinariakolorowy i radosny. Moim pomysłem na podanie jajek są ,, jajeczne koguciki’’ a żeby było smacznie i wesoło. Banalnie proste w wykonaniu, a uśmiech wywołują u każdego gościa. To urocza dekoracja, która musi się pojawić na Waszym świątecznym stole! Składniki: • 6 jaj ugotowanych na twardo • 6 plasterków marchewki • 12 ziarenek pieprzu • sałata Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
Podróż w kulinariaPocząwszy od tego postu, będę starała się zbierać i przedstawiać Wam fajne pomysły odnośnie ciekawych dekoracji potraw. Tak więc rozpoczynam krówką i zapraszam na kolejne dekoracyjne posty. Do zrobienia krówki potrzebujemy: mały, okrągły pomidor natka pietruszki lub szczypiorek coś czarnego np. bakłażan, duża oliwka, czarna rzepa coś białego np. ugotowane białko jajka, rzodkiewka Z podanych warzyw musimy
Jadło i czytadłopomidorka koktajlowego, dwa ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego, rzodkiewkę, szczypiorek. Warzywa kroimy tak, jak przedstawia to zdjęcie poniżej. Pomidorka lekko ścinamy od spodu, aby się lepiej trzymał. Inne dekoracje znajdziesz tutaj
Jadło i czytadłoogórka można wyczarować wiele fantazyjnych dekoracji. Ja dziś proponuję szlaczek, do którego zrobienia potrzebny jest wycinak (taki jak na zdjęciu) lub mały ostry nożyk i zwykła nakrętka od butelki z ostry kantem, która będzie potrzebna do wycinania kółek, ja miałam małą nakrętkę
Jadło i czytadłopomocą specjalnego nożyka - wycinaka można wyczarować z jabłka takie oto dekoracje
Jadło i czytadłomacie pomysłu na świąteczną dekoracje waszych dań? Wystarczą dwa jajka - większe i mniejsze, kawałek ugotowanej marchewki, ziarnka pieprzu i patyk, taki od szaszłyków, na który nadziewamy jajka i czapeczkę, aby nam się wszystko stabilnie trzymało. Pamiętajcie, że jajka muszą być kilkudniowe, aby się łatwo i ładnie obrały ze skorupki
Jadło i czytadłotakich kwiatków musimy mieć czerwone rzodkiewki z ładnymi ogonkami oraz specjalny wycinak (zdjęcie poniżej). Nacinamy wycinakiem w koło u nasady ogonka rzodkiewki i kwiatek gotowy. Powodzenia ;-) Inne dekoracje znajdziesz tutaj
Jadło i czytadłowysuszyć w piekarniku, lub po prostu pozostawić ją na talerzyku przez kilka dni do wyschnięcia. Suszoną skórkę można przechowywać całą zimę, a potem ułożyć z niej kwiatka, będącego dekoracją potraw
Jadło i czytadłoUrocze pingwinki można bardzo prosto przygotować z mozzarelli, oliwek i marchewki. Pięknie prezentują się jako dodatek na półmiskach, odrębna przekąska, a także jako dekoracja np. kanapki lub sałatki. Zachwycą się nimi szczególnie dzieci, a możliwe, że i dorośli nie przejdą obok nich obojętnie. Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Składniki: opakowanie mini mozzarelli marchewka czarne oliwki ponadto: wykałaczki Pingwinki z Mozzarelli
Słodka Stronakrem możemy cały wyłożyć na wierzch ciasta (najlepiej za pomocą szprycy) lub udekorować nim boki i wierzch ciasta szprycą (wystarczy jedna końcówka - tym razem użyłam sześcioramiennej gwiazdki). Mój sposób dekoracji tortu: Odrobiną kremu smarujemy boki i wierzch tortu (nie musi być bardzo równo). Górę posypujemy startą czekoladą lub wiórkami czekoladowymi (można sobie pomóc przygotowując prosty szablon np. z papieru
Ratunku obiad