dekoracje - 3179 przepisów (strona:36/212)

Lekki tort urodzinowy 125

pieczenia Beza 4 białka 200 g cukru Krem waniliowy 150 ml mleka 150 ml śmietanki, 36% 3 żółtka 100 g cukru 2 łyżki ziemniaczanej mąki 1 laska waniliowa Do dekoracji 250 ml śmietanki kremówki, 36% 300 g truskawek 2 duże kiwi 150 g malin kilka listków mięty Nastaw piekarnik na 175ºC. W misce zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę

codojedzenia
Tort Truskawkowy Obłoczek 145

opakowanie galaretki truskawkowej, 200g truskawek, Masa śmietanowo -trukawkowa: 300 ml śmietany 30%, 1 śmietan fix, 2 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 300g truskawek, kolorowa posypka do dekoracji, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na kwadratową blaszkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Orkiszanka z truskawkami i jogurtem kokosowym (Vege) 129

jogurtu kokosowego  100 g truskawek  2 łyżki płatków migdałowych  1/4 łyżeczki mielonych goździków  150 ml soku pomarańczowego  1 łyżka melasy karobowej*** opcjonalnie do dekoracji i do smaku  Wykonanie :  1. Płatki orkiszowe podprażamy ok. 1 minuty na suchej patelnie cały czas mieszając po tym czasie zalewamy je sokiem pomarańczowym oraz przyprawiamy goździkami odparowujemy

vaniliowoczekoladowa
Ciasto na wakacje – moje ulubione przepisy 219

kremem z marakui to mój ulubiony deser, który powstaje małym nakładem pracy. Pieczenie bezy mam opanowane do perfekcji. Pavlova można przełożyć bitą śmietaną lub owocowym kremem. Świeże owoce do dekoracji sprawiają, że Pavlova smakuje nie tylko wybornie ale i wygląda bardzo efektownie. P.S. Masz ochotę na ciasto na zdjęciu, kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu.   The post Ciasto

codojedzenia
Deser z domową galaretką arbuzową 135

porcje: 0,5 kg obranego arbuza (bez pestek) 1 łyżeczka agar-agar* 1 galaretka, np. o smaku agrestowym do smaku miód, np. malinowy sok z cytryny do dekoracji truskawki borówki **agar-agar to substancja żelująca pochodzenia roślinnego, w szczególności polecana dla wegetarian/wegan; można ją zastąpić żelatyną (tylko wtedy przeczytajcie na opakowaniu, jaką ilość żelatyny należy dodać do płynnej masy

Ugotować
Omlet z łososiem i szparagami 102

szparagów 1 łyżeczka cukru 150 g łososia wędzonego MOWI 180 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka cytryny sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki oliwy kiełki słonecznika do dekoracji WYKONANIE Do garnuszka wlać jogurt naturalny, dodać chrzan, sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Szparagi umyć, oderwać lub odciąć twarde końcówki, zagotować wodę z łyżeczką cukru w wysokim

Passions hobbies life
Knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami 158

gorzkiej czekolady 1/2 szklanki soku truskawkowego 150 ml śmietanki kremowej 2 płaskie łyżki miodu lipowego Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki posiekanych drobno orzechów arachidowych Dodatkowo: Melisa cytrynowa do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić,   zimne skręcić w maszynce do mięsa, dodać mąkę sól oraz jajka i kasze mannę , zagnieść jednolite ciasto. Odrywać po kawałku spłaszczając

Wanilia i Kardamon
Ciasto Sama słodycz 133

stałości 😊   Tym razem zdecydowałam się na upieczenie kruchego ciacha z prawdziwym, domowym masłem, przełożone mlecznym, „karpatkowym” kremem i domowym kajmakiem. Przełamanie smaku to dżem porzeczkowy. Bakalie dopełniły wielkanocnej dekoracji, ale równie dobrze ciacho można przyozdobić małymi kleksami polewy czekoladowej- wtedy smakuje bardziej jak Twix 😊 Składniki na ciasto kruche : 1/2  kg mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 3 żółtka

Domowe ciasta
Ciasto Truskawkowe ze Śmietaną 375

oleju 2 łyżki kakao SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 500ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody 2-3 łyżki cukru pudru DODATKOWO: około 600g truskawek beziki do dekoracji firmy BRZEŚĆ (od niedawna nowość na rynku) WYKONANIE: 1. Ubić białka, dodać cukier, żółtka, mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, olej, kakao. 2. Ubity biszkopt wylać na tortownice, piec

Dziś Ja gotuje
Krówki weselne – spraw by było wyjątkowo 140

datę zaślubin, a po wewnętrznej stronie szczegóły dotyczące miejsca, w których odbędzie się ceremonia i wesele. Do tego eleganckie pudełeczko. Tak przygotowane zaproszenia – personalizowane krówki miło zaskoczą każdego. Dekoracja stołu i podziękowania dla gości Para Młoda zawsze dba o każdy szczegół, wszystko musi do siebie pasować i nawiązywać do przyjętego motywu ślubnego. I tu również sprawdzą się krówki ślubne

Słodkie okruszki
Martini drink 94

wytrawnego wermutu (np. firmy Martini lub Cinzano – ma być koniecznie biały, wytrawny, a nie słodki!) kilka kostek lodu (2-3) Dodatkowo potrzebne będą: szkło: kieliszek koktajlowy do Martini dekoracja: oliwki zielone lub spiralka ze skórki cytryny (czyli lemon twist), niektórzy natomiast dodają cebulkę koktajlową (Gibson Martini) ewentualnie: shaker, słoik z nakrętką lub mieszadło Martini można przygotować w wersji wstrząśniętej

Kulinarne Przeboje
Fast Fish Food – czyli błyskawiczny makaron z łososiem w sosie śmietanowym 163

śmietany 18% opcjonalnie 50 ml wody szczypta mielonej kolendry – jeśli masz świeżą to będzie dużo lepsza : ) ½ łyżeczki białego pieprzu (może być też czarny mielony) ¼ łyżeczki soli opcjonalnie do dekoracji: listki kolendry Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀 Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Sernik z kremem i owocami 124

łyżki soku wyciśniętego z cytryny 4 jajka szczypta soli 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka o dowolnym smaku (u mnie owoce leśne) dowolne owoce do dekoracji (u mnie jagody i maliny) WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki

Passions hobbies life
Ekspresowa Kokosowo - Jagodowa Babka 145

greckiego lub kwaśnej śmietany dwie garście jagód (dałam mrożone) polewa czekoladowa: 5 łyżeczek cukru 20 g masła 1 łyżka zimnego mleka 2 czubate łyżeczki kakao czekoladowe jajeczka do dekoracji  1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą piankę. 2. Następnie dodajemy jogurt oraz   przesianą   mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy roztopione masło i wiórki

Gotowanie...to proste !
Mazurek z karmelizowaną skórką pomarańczową 126

cukru pudru 2 żółtka szczypta soli   Masa pomarańczowa: 3 spore pomarańcze 250 g dżemu pomarańczowego lub brzoskwiniowego 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki wody   Dekoracja: 1 czekolada deserowa ciemna 1 czekolada biała 2 łyżki masła 100 g płatków migdałów   Sposób przygotowania:   Przygotuj spód mazurka. Wymieszaj wszystkie składniki sypkie czyli: mąka Basia Tortowa Extra , mąka

kuron.com.pl