cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: masa cukrowa ( może być domowa ), cukrowe perełki do dekoracji, patyczki do lizaków Cakepops – jak to zrobić? Babeczki waniliowe przygotowujemy wg. przepisu i odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ostygną, ściągamy papilotki, przekładamy do blendera i miksujemy na drobne okruchy. Do zmiksowanego ciasta
Ciastkozercypokrojone na 8 części) 50g miodu 70g rodzynek 60g cukru 20g masła miękkiego Do smarowania: 1 żółtko z jajka kurzego 1 łyżka wody Do dekoracji lukier lub cukier puder: 200g cukru pudru 2 łyżki wody kilka kropel olejku pomarańczowego W suchym i czystym naczyniu miksującym umieść suchy mak. (30sek. | obr. 10). Zmielony
Moje domowe kucharzeniemelon – obrany i z wykrojonymi pestkami 2 cm kawałek imbiru – obrany i starty na tarce 3 czubate łyżki łuskanych nasion konopi lub mąki migdałowej płatki migdałów do dekoracji (podsmażone na patelni) Przepis na chłodnik z melona Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Podajemy schłodzone i posypane migdałami. Sałatka z ogórków kiszonych, karczochów i fasoli Lato to też czas
Ugotowane pozamiatanecukru z prawdziwą wanilią 120 g herbatników 70 g rozpuszczonego masła owoce do przybrania Herbatniki rozkruszamy na pył w malakserze (ewentualnie w foliowej torbie wałkiem). Odkładamy dwie łyżki do dekoracji. Do reszty dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy, aż powstaną mokre okruchy. Wykładamy nimi dno okrągłej formy 22-24 cm i dociskamy szklanką. Wkładamy do lodówki. Truskawki obieramy z szypułek
Poezja smakumąki kokosowej 15g mąki z tapioki 90g kakao 150g zmielonych migdałów 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 300ml domowego budyniu czekoladowego (kliknij po przepis) owoce do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180ºC bez termoobiegu. 2 W misce umieszczam startą cukinię i dodaję do niej jajka, olej kokosowy, mleko roślinne, banana lub mus jabłkowy, cukier
Book of spellsłyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 200 g gęstego jogurtu naturalnego 50 ml kokosowego oleju lub innego oleju 3 jajka 300 g truskawek do dekoracji Polewa 120 g czekolady 85 masła 200 g cukru pudru 2 łyżki kko 100 ml śmietanki Nastaw piekarnik na 175ºC. Wyłóż formę papierem do pieczenia. W misce wymieszaj suche składniki czyli
codojedzeniamąki ryżowej Pół łyżeczki proszku do pieczenia Woda Masa serowa Dojrzały banan 220 g twarogu typu włoskiego 300 g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki żelatyny Łyżeczka miodu Owoce do dekoracji Spód Banana rozgnieść widelcem lub zblendować, połączyć z jajkiem Do masy dodać mąki, proszek do pieczenia i wodę do uzyskania konsystencji jogurtu Masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć pod przykryciem
HealthyCreationspieczenia – 1 łyżeczka KREM: * serek „homo” truskawkowy – 560 g * śmietana 30% słodka – 600 ml * galaretka malinowa – 1 op DODATKOWO: * male biszkopty do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Białka ubijamy na sztywno partiami dosypujemy cukier, dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy budyń przesiany z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Przelewamy na blachę, pieczemy ok.35 minut/180C. Studzimy, kroimy
Ostra na Słodkowody, który posłuży jako klej, aby masa przykleiła się do ciastka * wałek do ciasta * foremki do wyciskania ciastek w kształcie serca * literki do wyciskania napisu * małe cukrowe kwiatki do dekoracji Z kruchego ciastka wycinać ciastka o kształcie serca, upiec je, wystudzić. Z wody i cukru pudru wykonać lukier. Masę cukrową cienko rozwałkować na stolnicy podsypanej delikatnie cukrem pudrem. Tymi samymi
Zrób to smaczniewoda oraz kostki lodu. Opcjonalnie także gałązka mięty. Aby smak truskawek był bardziej wyczuwalny, można lekko je ugnieść. SKŁADNIKI / 1 PORCJA sok z 1/2 cytryny + 1 plaster do dekoracji 1 łyżka miodu lub cukru, np. trzcinowego 125 ml zimnej wody, najlepiej filtrowanej 50 ml ciepłej wody 4 truskawki mała gałązka mięty garść kostek lodu (około 6 sztuk) WYKONANIE Truskawki
cool and mintymasła 2 szklanki mleka w proszku (ok. 220g) 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 ml mleka 250 g Nutelli 600 g herbatników + 50 g gorzkiej czekolady i czekoladki kinder do dekoracji Ciasto Kinder – jak to zrobić? Przygotowanie ciasta zaczynamy od przygotowania mlecznego „budyniu” i uprażenia orzechów – to jedyne czynności, które wymagają stanięcia obok pieca. Obiecuje. Orzechy prażymy
Ciastkozercysurowej kaszy jaglanej 1/2 szklanki (120 ml) mleka roślinnego np. sojowego 1 szklanka (240 ml) wody 1 łyżeczka wanilii 2-3 łyżki syropu z agawy (lub do smaku) Dekoracja: świeże truskawki galaretka truskawkowa lub wiśniowa* (opcjonalnie) * Przygotowuję ją na połowie ilości wody podanej na opakowaniu np. 20 g (1/2 opakowania) galaretki roślinnej w proszku na 60 ml zimnej wody
Lamarida.pl