Tęczowy cukier, a raczej kolorowy. Fajny dodatek, jaki prosty w wykonaniu. Wystarczy szczypta chęci, a jaki efekt. Do czego ten cukier można wykorzystać? Ja zrobiłam go jako awaryjna dekoracja wypieków. Cukier poprzesypywałam do słoiczków, w których będzie czekał na odpowiednią chwilę. Przykładowe wykorzystanie możecie zobaczyć w Red Velvet Cupcakes . Składniki: cukier biały barwniki spożywcze w żelu Wykonanie: Wsypujemy cukier
Blondynka Gotujeliści limonki kaffir – 50g erytrolu – 180g jogurtu śmietankowego lub greckiego – 180g śmietanki 30% Dodatkowo: – skórka z cytryny do posypania – bita śmietana do dekoracji Cytryny kroimy w połowie lub 3/4 ich wysokości (krojąc je w połowie, uzyskamy więcej „cytrynowych miseczek” do podania lodów) i ostrożnie nad rondelkiem wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżeczki
Be Fit Be Strongsitko, by pozbyć się grudek i odstawiamy do lodówki na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy sernik z lodówki i polewamy go połową sosu karmelowego (resztę możemy zostawić do dekoracji). Następnie za pomocą patyczka do szaszłyków tworzymy wzorki i wkładamy sernik do lodówki na przynajmniej godzinę. Dekorujemy według uznania. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie „Tajemnice doskonałego
Mostek w kuchnibyć mrożone owoce pół szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 400ml gorącej wody pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki jagód lub borówek do dekoracji 1/3 szklanki wody + 1 łyżka soku z cytryny – do nasączenia ciasta *** Biszkopt: białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Dodajemy stopniowo cukier i ubijamy, aż piana
Blog z ApetytemPolecam! Składniki na 1 drinka: ok 200 g truskawek ok 200 ml Prosecco - włoskie białe wino musujące cukier puder do smaku (ok 1 łyżeczki) do dekoracji: listki świeżej mięty + truskawki Przygotowanie: Truskawki i wino muszą być dobrze schłodzone. Owoce myjemy, usuwamy szypułki i miksujemy w blenderze razem z cukrem. Dodajemy prosecco - tyle samo ile otrzymaliśmy musu
Alutka-Gotujeprzepis! SKŁADNIKI: 1/2 szklanki ketchupu łagodnego lub pikantnego 1/3 szklanki majonezu 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z pomarańczy większa szczypta przyprawy curry szczypta chili sól do smaku do dekoracji płatki migdałowe, mielona przyprawa chili PRZYGOTOWANIE: W miseczce mieszam wszystkie składniki, posypuję migdałami. Dip orientalny gotowy
Zasmakuj Kuchniowsianego 100 g borówek 1 łyżka otrąb owsianych – ok. 10 g 1 czubata łyżka migdałów w płatkach (lub orzechów nerkowca) – ok. 10 g listki świeżej mięty do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na owsiany koktajl z borówek: Borówki umyć, osuszyć, wrzucić do blendera. Dodać napój migdałowy, łyżkę otrąb owsianych oraz czubatą łyżkę migdałów w płatkach. Odstawić całość
Kulinarne PrzebojeDoskonale trzyma formę, nie rozpływa się nawet po kilkugodzinnym spędzeniu w temperaturze pokojowej, ale ze względu na wiórki kokosowe nie jest idealnie gładki, więc zbytnio nie polecam go do dekoracji. Po co bułki? Czy są wyczuwalne w smaku? Nie, absolutnie ich nie czuć, ale za to fajnie wpływają na smak i konsystencję kremu. Z poniższych proporcji składników otrzymacie sporą porcję
Di gotujeśredniej wielkości pomidory malinowe (około 0,4 kg) 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz kurkuma papryka słodka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki śmietany 30% do dekoracji świeża bazylia Cebulę i czosnek obrać oraz drobno posiekać. Cukinię umyć, odciąć końcówki i pokroić ją w nie za dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę
Ugotowaćmarchewki 2 jabłka 1/2 dużego korzenia selera 7 cm świeżego imbiru sok z 1/2 limonki lub cytryny łyżeczka miodu naturalnego łyżka oliwy sól do smaku prażony sezam do dekoracji Jak zrobić surówkę z marchewki i selera z imbirem? Warzywa obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Imbir oskrobać łyżeczką ze skórki i zetrzeć na drobnych oczkach tarki
Gotuj w domucytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: masa cukrowa ( może być domowa ), cukrowe perełki do dekoracji, patyczki do lizaków Cakepops – jak to zrobić? Babeczki waniliowe przygotowujemy wg. przepisu i odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ostygną, ściągamy papilotki, przekładamy do blendera i miksujemy na drobne okruchy. Do zmiksowanego ciasta
Ciastkozercypokrojone na 8 części) 50g miodu 70g rodzynek 60g cukru 20g masła miękkiego Do smarowania: 1 żółtko z jajka kurzego 1 łyżka wody Do dekoracji lukier lub cukier puder: 200g cukru pudru 2 łyżki wody kilka kropel olejku pomarańczowego W suchym i czystym naczyniu miksującym umieść suchy mak. (30sek. | obr. 10). Zmielony
Moje domowe kucharzeniemelon – obrany i z wykrojonymi pestkami 2 cm kawałek imbiru – obrany i starty na tarce 3 czubate łyżki łuskanych nasion konopi lub mąki migdałowej płatki migdałów do dekoracji (podsmażone na patelni) Przepis na chłodnik z melona Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Podajemy schłodzone i posypane migdałami. Sałatka z ogórków kiszonych, karczochów i fasoli Lato to też czas
Ugotowane pozamiatane