dekoracje - 3179 przepisów (strona:34/212)

DEKORACYJNE RÓŻE Z CIASTA / MARCEPANU 110

Dekoracyjne kwiaty sprawdzą się idealnie, jako dekoracja tortów czy kruchych ciast. Do ich wykonania można użyć kruchego ciasta lub marcepanu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
DROŻDŻOWY, WIELKANOCNY KOSZYK 159

Myślałam, że mi się nie uda, ale wyszedł świetny! Wygląda przepięknie na wielkanocnym stole i nie jest taki trudny do zrobienia. Ciekawa dekoracja :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
WIELKANOCNE MARCHEWKI, CZYLI TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE 177

ozdobiony kolorowymi jajkami, kurczaczkami, itd. W tym roku pojawią się na nim też "oszukane marchewki", czyli truskawki maczane w białej czekoladzie. Takie marchewki będą też idealne do dekoracji świątecznych ciast. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Mazurek ekspresowy 168

cukru pudru 100 g margaryna Palma z Murzynkiem 1/3 łyżeczki sody * szklanka ma pojemność 250 ml Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% posypki i bakalie do dekoracji Suche składniki ciasta mieszamy hakiem robota, dodajemy jajko i pokrojoną w kostkę margarynę. Wyrabiamy ciasto mechanicznie, bądź ręcznie. Ciasto schładzamy w lodówce 30 minut. Wałkujemy ciasto na delikatnie podsypanej mąką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tęczowy Cukier 152

Tęczowy cukier, a raczej kolorowy. Fajny dodatek, jaki prosty w wykonaniu. Wystarczy szczypta chęci, a jaki efekt. Do czego ten cukier można wykorzystać? Ja zrobiłam go jako awaryjna dekoracja wypieków. Cukier poprzesypywałam do słoiczków, w których będzie czekał na odpowiednią chwilę. Przykładowe wykorzystanie możecie zobaczyć w Red Velvet Cupcakes .  Składniki: cukier biały barwniki spożywcze w żelu Wykonanie: Wsypujemy cukier

Blondynka Gotuje
Sorbet cytrynowy z jogurtem FIT 85

liści limonki kaffir – 50g erytrolu – 180g jogurtu śmietankowego lub greckiego – 180g śmietanki 30% Dodatkowo: – skórka z cytryny do posypania – bita śmietana do dekoracji Cytryny kroimy w połowie lub 3/4 ich wysokości (krojąc je w połowie, uzyskamy więcej „cytrynowych miseczek” do podania lodów) i ostrożnie nad rondelkiem wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżeczki

Be Fit Be Strong
Karmelowy sernik na zimno 82

sitko, by pozbyć się grudek i odstawiamy do lodówki na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy sernik z lodówki i polewamy go połową sosu karmelowego (resztę możemy zostawić do dekoracji). Następnie za pomocą patyczka do szaszłyków tworzymy wzorki i wkładamy sernik do lodówki na przynajmniej godzinę. Dekorujemy według uznania. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie „Tajemnice doskonałego

Mostek w kuchni
Ciasto biedronka 278

być mrożone owoce pół szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 400ml gorącej wody pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki jagód lub borówek do dekoracji 1/3 szklanki wody + 1 łyżka soku z cytryny – do nasączenia ciasta     *** Biszkopt: białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Dodajemy stopniowo cukier i ubijamy, aż piana

Blog z Apetytem
Rossini - koktajl truskawkowy z Prosecco 132

Polecam!  Składniki na 1 drinka: ok 200 g truskawek  ok 200 ml Prosecco - włoskie białe wino musujące  cukier puder do smaku (ok 1 łyżeczki)  do dekoracji: listki świeżej mięty + truskawki Przygotowanie: Truskawki i wino muszą być dobrze schłodzone. Owoce myjemy, usuwamy szypułki i miksujemy w blenderze razem z cukrem. Dodajemy prosecco - tyle samo ile otrzymaliśmy musu

Alutka-Gotuje
Orientalny dip majonezowo-ketchupowy 71

przepis! SKŁADNIKI: 1/2 szklanki ketchupu łagodnego lub pikantnego 1/3 szklanki majonezu 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z pomarańczy większa szczypta przyprawy curry szczypta chili sól do smaku do dekoracji płatki migdałowe, mielona przyprawa chili PRZYGOTOWANIE: W miseczce mieszam wszystkie składniki, posypuję migdałami. Dip orientalny gotowy

Zasmakuj Kuchni
Owsiany koktajl z borówek 68

owsianego 100 g borówek 1 łyżka otrąb owsianych – ok. 10 g 1 czubata łyżka migdałów w płatkach (lub orzechów nerkowca) – ok. 10 g listki świeżej mięty do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na owsiany koktajl z borówek: Borówki umyć, osuszyć, wrzucić do blendera. Dodać napój migdałowy, łyżkę otrąb owsianych oraz czubatą łyżkę migdałów w płatkach. Odstawić całość

Kulinarne Przeboje
Kokosowy krem z bułkami do ciast i tortów 93

Doskonale trzyma formę, nie rozpływa się nawet po kilkugodzinnym spędzeniu w temperaturze pokojowej, ale ze względu na wiórki kokosowe nie jest idealnie gładki, więc zbytnio nie polecam go do dekoracji. Po co bułki? Czy są wyczuwalne w smaku? Nie, absolutnie ich nie czuć, ale za to fajnie wpływają na smak i konsystencję kremu. Z poniższych proporcji składników otrzymacie sporą porcję

Di gotuje
Zupa-krem z cukinią i pomidorami 246

średniej wielkości pomidory malinowe (około 0,4 kg) 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz kurkuma papryka słodka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki śmietany 30% do dekoracji świeża bazylia Cebulę i czosnek obrać oraz drobno posiekać. Cukinię umyć, odciąć końcówki i pokroić ją w nie za dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę

Ugotować
Surówka z marchewki i selera z imbirem 115

marchewki 2 jabłka 1/2 dużego korzenia selera 7 cm świeżego imbiru sok z 1/2 limonki lub cytryny łyżeczka miodu naturalnego łyżka oliwy sól do smaku  prażony sezam do dekoracji  Jak zrobić surówkę z marchewki i selera z imbirem? Warzywa obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Imbir oskrobać łyżeczką ze skórki i zetrzeć na drobnych oczkach tarki

Gotuj w domu

Proponowane wyszukiwania