dekoracje - 3179 przepisów (strona:41/212)

Jogurtina z owocami i galaretką 135

malin 200 g truskawek 2 galaretki bananowe Sposób przygotowania: 1. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ostudzić. 2. Truskawki i brzoskwinie pokroić na kawałki (część brzoskwiń odłożyć do dekoracji). 3. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać jogurt i dokładnie zmiksować. 4. Do masy dodać ostudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować. Dorzucić maliny, truskawki i brzoskwinie. Całość zamieszać

Kuchnia domowa Ani
Ciasto ze śliwkami 280

opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego 200 g mąki pszennej tortowej 70 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia około 700 g śliwek cukier puder do dekoracji dodatkowo: masło i mąka do posmarowania i oprószenia formy do pieczenia WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód formy o wymiarach 25 x 30 cm wysmakować masłem i oprószyć mąką

Passions hobbies life
Moja Fantazja - ciasto 539

waniliowe * 3/4 szklanki wody * 4 żółtka * 3 - 4 łyżki cukru * 1 duże opakowanie herbatników kakaowych * 1 małe opakowanie herbatników jasnych * 300 ml śmietanki 30% * czekolada mleczna albo deserowa do dekoracji * masa kajmakowa o smaku waniliowym Ciasteczka owsiane rozdrobiłam za pomocą blendera. 1/3 kostki masła rozpuściłam i wymieszałam z rozkruszonymi ciasteczkami. Wyłożyłam do blachy wyłożonej wcześniej pergaminem do pieczenia i piekłam

Pieprzyć z Fantazją
Jedzenie do pracy na zimno - Proste obiady na 7 dni # 5 (PDF do pobrania) 193

minuty. Dodaj cukinię, brokuły oraz czosnek i smaż jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodaj także większość posiekanej natki pietruszki (część zostaw do dekoracji). W rondelku wymieszaj passatę pomidorową z posiekanym ząbkiem czosnku, octem balsamicznym, szczyptą soli i suszonym oregano. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 5-7 minut. Sos przelej do naczynia żaroodpornego

Chilli Czosnek i Oliwa
Torcik jogurtowy z czarną porzeczką | rita food channel 186

jogurtu greckiego 200 gr. serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody 1 galaretka zielona + 2 szkl. gorącej wody 400 gr. czarnych porzeczek DEKORACJA: czarne porzeczki 200 ml. mleka -1 op. śnieżki WYKONANIE: galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i zostawiamy

RITA food channel
Ciasto jogurtowe z papierówkami 330

smaku śmietankowym (40 g - proszek!) 1 szklanka oleju (220 g) 2 małe jogurty naturalne (360 g) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 8 papierówek cukier puder do dekoracji ewentualnie cynamon Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić z cukrem na puszystą i jasną masę. Następnie do ubitych jajek dodać (stopniowo!) olej i jogurt naturalny

Ugotować
Muffinki z rodzynkami i powidłami 106

jajko ½ szklanki cukru białego lub brązowego spora garść rodzynków łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu 0,75 szklanki mleka 0,25 szklanki oleju 3 łyżki powideł śliwkowych do dekoracji: polewa czekoladowa, cukier puder lub lukier, bakalie, tarte orzechy Przygotowanie: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Dodajemy powidła i rodzynki

Zasmakuj Kuchni
Deser malinowy 405

malinowe makaroniki . Składniki na deser malinowy: 50 g herbarników 50 g płatków owsianych 50 g masła 400 g białego twarogu na sernik 200 ml śmietany kremówki + 200 ml do dekoracji 4-5 łyżek cukru (w zależności od tego jak słodkie są maliny) 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 2 szklanki malin Jak zrobić deser malinowy? Maliny myjemy i odkładamy

Ciastkozercy
Polędwiczki z dorsza w czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 139

posmakiem spalenizny. Dodajemy wędzoną paprykę i mieszamy wszystko razem. Wlewamy rosół, dodajemy odcedzoną i opłukaną pod bieżącą wodą ciecierzycę z puszki, usmażone na chrupko chorizo (zostawcie kilka plasterków do dekoracji) i wszystko znowu wraca na ogień. Od momentu zagotowania gotujemy bulion z dodatkami przez 5-7 minut. Próbujemy, solimy i lekko pieprzymy do smaku.   W tym czasie pora zająć

Karo in the Kitchen
Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych) 216

prażonych możecie otrzymać pyszne masło orzechowe Składniki: 4 jajka 100 g masła 125 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 100 g mielonych orzechów laskowych + do dekoracji 105 g mąki pszennej* 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao do wypieków mała szczypta soli do ubicia białek *odmierzałam łyżeczką z miarką, w przeliczeniu to około

Słodkie okruszki
Pietruszkowy dorsz z puree z bobu 190

papryczka chili Pure: Bób gotuję pięć minut w osolonej wodzie, podczas gotowania sprawdzam jego twardość, nie ma być rozgotowany. Odcedzam, przelewam zimną wodą, i obieram. Kilka ziaren zostawiam do dekoracji. Do bobu dodaję masło, jogurt, sól, pieprz i miksuję blenderem. Ryba: Dorsza myję, osuszam posypuje solą, pieprzem, przyprawą do ryb i odstawiam na 15 minut do lodówki. Natkę pietruszki kroję

wesoła kuchnia
LODY BEZOWE Z ORZECHAMI / JAK ZROBIĆ IDEALNĄ BEZĘ WŁOSKĄ? 180

zrobić fantastyczne lody bezowe z orzechami, które zachwycą każdego wielbiciela słodkości ? O tym dziś! CO TO JEST BEZA WŁOSKA? BEZA WŁOSKA to stabilna gęsta beza wykorzystywana do dekoracji tortów, tart, ciast i ciasteczek. Swoim smakiem przypomina lubiane w dzieciństwie ciepłe lody – jest nieziemsko słodka i bardzo delikatna. Składa się z ubitych białek zaparzonych syropem cukrowym. Nie wymaga pieczenia, suszenia

Ostra na Słodko
Polędwiczki z dorsza w na czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 145

posmakiem spalenizny. Dodajemy wędzoną paprykę i mieszamy wszystko razem. Wlewamy rosół, dodajemy odcedzoną i opłukaną pod bieżącą wodą ciecierzycę z puszki, usmażone na chrupko chorizo (zostawcie kilka plasterków do dekoracji) i wszystko znowu wraca na ogień. Od momentu zagotowania gotujemy bulion z dodatkami przez 5-7 minut. Próbujemy, solimy i lekko pieprzymy do smaku.   W tym czasie pora zająć

Karo in the Kitchen
Fasolka szparagowa w pikantnym sosie pomidorowym z posypką z chleba i chipsami z czosnku 128

soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki płatków chili czarny pieprz odrobina wody skórka z cytryny, drobno starta liście świeżej bazyli do dekoracji N a dużej patelni rozgrzać olej. 3 ząbki czosnku pokroić w cieniutkie plasterki i wrzucić na gorący olej. Smażyć chwilę, aż zaczną intensywnie pachnieć i lekko się zezłocą. Uważać

olalacooking

Proponowane wyszukiwania