dekoracje - 3179 przepisów (strona:47/212)

Truskawkowo waniliowa zebra 156

wanilią - 3 łyżki żelatyny - ¾ szklanki gorącej wody Masa truskawkowa: - 600 ml jogurtu naturalnego - 40 dag truskawek - 4 łyżki cukru - 3 łyżki żelatyny - ¾ szklanki gorącej wody Dodatkowo: - truskawki do dekoracji W oryginalnym przepisie spód ciasta jest biszkoptowy i taki można upiec (spód z herbatników też się sprawdzi). Ponieważ miałam zamrożone ciasto półkruche - wykorzystałam je (tylko ilość potrzebną na tortownicę o średnicy

mojewypiekiinietylko
Sorbet truskawkowo ananasowy 185

dużo owoców, żeby nie zniszczyć ślimaka wytłaczającego. Na końcu dodać 2 łyżki miodu i dobrze wymieszać. Sorbet można przełożyć do plastikowych pojemników i przechowywać w zamrażarce. 3. Podanie i dekoracja. Podawać w sposób dowolny: w wafelkach, kruchych foremkach lub w formie deseru. W smaku sorbet jest wyśmienity, bardzo aksamitny i strasznie lodowaty: idealny na upalne dni. Jednak przed podaniem dzieciom

Pij soki wyciskane
KAWOWY MILK SHAKE 236

kcal. 1/2 szkl.mleka bezlaktozowego 40 ml.dobrego koniaku lub rumu lub whisky 1 szkl.mocnej kawy 1 łyżka kakao 1 łyżka trzcinowego cukru bita śmietana i startą czekolada albo kakao do dekoracji *********************************************************  Kawę, koniak,3 łyżki mleka,kakao i cukier dokładnie wymieszać .Kawę z dodatkami oraz pozostałe , schłodzone mleko wlać do blendera i miksować około 10 sekund , aż napój się spieni.Przela

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
CIASTO BISZKOPTOWE Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ + FILMIK 111

szklanka wrzątku 250 truskawek MASA TRUSKAWKOWA: 1 galaretka truskawkowa + 1/2 szklanka wrzątku 250 g truskawek 2-3 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku DODATKOWO : truskawki do dekoracji listki mięty PRZYGOTOWANIE : Całe jajka bijamy robotem aż będą puszyste jak piana, następnie delikatnie wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta migdałowa z białej fasoli z malinami (wegańska, bezglutenowa, bez cukru) 166

fasola była ugotowana al dente) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego kilka kropel olejku migdałowego Wszystkie składniki umieścić w malakserze/wysokoobrotowym blenderze i zmielić na gładką masę. Masę wyłożyć na podpieczony spód. Dekoracja: 300 g malin (u mnie były mrożone) 2 garści płatków migdałowych Na wierzchu poukładać maliny i płatki migdałowe. Tarta najlepiej smakuje ba 2-3 dzień, kiedy spód ładnie nasiąknie kremem

moj przepis na
SERNIK TRUSKAWKOWY BEZ PIECZENIA 596

śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier puder – ok. 180-200 g * biszkopty okrągłe – ok. 15 szt * żelatyna – 2,5 – 3 łyżki * truskawki – ok. 300 g + do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dno tortownicy 24 cm wykładamy biszkoptami ( są tak miękkie, że nie trzeba nasączać ). Truskawki miksujemy na gładką masę, dzielimy na pół. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy

Ostra na Słodko
Domowe lody jogurtowe bez maszyny 149

mleka kokosowego 400 g jogurtu typu grackiego 4- 5 łyżek łyżki cukru pudru (lub więcej do smaku) pół łyżeczki cukru waniliowego 60 g twardej czekolady lub ulubione bakalie do dekoracji: wiórki kokosowe surowe lub uprażone z cukrem, posypka czekoladowa, drobno posiekane orzechy itp.   Ps. Mleko kokosowe i jogurt można zastąpić słodzonym mlekiem skondensowanym (wystarczy 1 puszka o wadze

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowy deser w chmurach 174

żelatyny 1/4 szklanki wody biszkopt: 2 jajka 45 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru czekoladowe ozdoby: 50 g czekolady gorzkiej krem dekoracja: 50 g deseru czekoladowego 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny pełna melisa, fiołki Żelatynę namaczam w zimnej wodzie następnie rozpuszczam ją w mikrofalówce. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam

wesoła kuchnia
Pavlova z kremen z marakui 207

łyżeczka ziemniaczanej mąki szczypta soli Krem z marakui 3 owoce marakui sok z połowy cytryny 3 lyżki cukru 1 jajko 1 łyżka skrobi kukurydzianej 25 g masła Do dekoracji ½ kg truskawek 150 g czarnej borówki 250 ml śmietanki kremówki killa listków mięty 1 łyżka cukru pudru Nastaw piekarnik na 120ºC bez termoobiegu. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i narysuj

codojedzenia
Frittata z botwinką i szpinakiem 122

może przeciekać, czyli np. forma do tarty nie może mieć wyjmowanego spodu.   Składniki : pęczek botwinki razem z małymi buraczkami – umytej i drobno pokrojonej – buraczki odkładamy do dekoracji pół paczki szpinaku baby – umytego pół pęczka świeżego koperku – drobno pokrojonego mała cebula czerwona drobno pokrojona pół opakowania sera feta – pokrojonego na kawałki 6 jajek ząbek czosnku

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem z pieczarek brązowych i topinamburu 142

cebula  ząbek czosnku  sól, pieprz litr bulionu warzywnego  1/2 szklanki mleka 1 lampka białego wina lub cydru, ja oczywiście użyłam Prosecco   Dodatkowo do dekoracji: główki szparag zielonych  1 łyżka oliwy z oliwek  1 łyżka posiekanej natki pietruszki  kilka brązowych pieczarek  plastry szynki parmeńskiej  sól i pieprz Na oliwie smażę cebulę

Mango Papaja
Dietetyczny, wegański, bezglutenowy "sernik" jaglany z borówkami 2.0, Lychee w dziczy 253

jaglanej ulubione mleko (do gotowania kaszy) sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego ksylitol (ewentualnie cukier puder lub inne sypkie słodziwo - dowolna ilość) 1 szklanka borówek + do dekoracji 1 duża garść (mogą być również mrożone lub przetwory) Polewa: 1 tabliczka wegańskiej, gorzkiej czekolady + kilka łyżek wody/mleka roślinnego Ugotuj kaszę na mleku (może być lekko rozgotowana). Dodaj

Qlinarnie i Qlinarnie
Kokosowa czekolada na gorąco z cynamonem, czyli hit jesieni 117

jesieni! Składniki: (na 2 porcje) 100g ciemnej czekolady 70% kakao 50g mlecznej czekolady 200g śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki mleka 1/2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki likieru kokosowego dekoracja jagody goji, cynamon, kulki jaglane, suszona żurawina, tarta czekolada Wykonanie: Większy rondelek napełniamy do połowy wodą. Stawiamy n agzie, aby woda zawrzała. Do mniejszego rondelka wkładamy połamaną czekoladę i wlewamy mleko

Raj dla Podniebienia
Zupa z zielonych warzyw z pistacjami 148

Składniki: 1 brokuł 1 cukinia 1 por 1 garść liści szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g mielonego mięsa 2 łyżki oleju 1,5 litra bulionu pistacje do dekoracji sól pieprz Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej i szklimy drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojony por (białą i zieloną część). Warzywa smażymy przez

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z mozzarellą, gruszką i jadalnymi bratkami 308

niej gniazdo nasienne, kroimy również w plastry i skrapiamy sokiem z cytryny. Składniki układamy na przemian na sałacie. 4. Jogurt i wiśnie z soku miksujemy. Kilka sztuk zostawiamy do dekoracji. Takim sosem polewamy sałatkę. Posypujemy nasionami chia i dekorujemy jadalnymi bratkami oraz pozostałymi wiśniami. 5. Pudełko z sałatką zamykamy i zabieramy ze sobą do pracy, na piknik czy wstawiamy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania