dekoracje - 3179 przepisów (strona:51/212)

Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 178

szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru 2 śmietan fixy Do dekoracji i przełożenia warstw: 2 szklanki malin 2 szklanki bi orówek 6 niedużych bez 2 batony w polewie z białej czekolady 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę

Szefowa kuchni
Malinowy Sernik na zimno ala Ptasie mleczko 195

Zapraszam wszystkich na sernik ala malinowe ptasie mleczko Składniki: 100 g herbatników 60-70 g roztopionego masła 500 g twarogu na sernik 400 g malin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione masło. Dno tortownicy

W Moim Magicznym Domu
Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 160

złociste. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dolewamy część syropu z wiśni - 150 ml (50 ml odstawiamy do dekoracji). Krem miksujemy na gładką masę. Krem schładzamy w lodówce 1 godzinę.   Tarta Na ciasto wykładamy połowę kremu, a na niego

La grande e la piccola cuoca
Śledzie z kapustą Joli 130

zwijać w rolmopsy. Spinać wykałaczką. Na półmisku wyłożyć część surówki na to ustawiać rolmopsy, jak na zdjęciu widać, udekorować paseczkami z pora związanymi w kokardki, można użyć szczypiorku do dekoracji

kgwjanczewo
Tort kanapkowy - "NieJagodowy" fioletowy 271

przyciskając delikatnie dłonią. Gdy talerz jest dookoła wytarty można pozostałe drobiny rukoli łatwiej wymieść/usunąć z talerza. Pozostawionym białym serkiem wykonać szlaczek wokół górnej krawędzi i łyżeczką uformować dekorację np. ząbki przeciągając łyżeczkę w odstępach po serku. Posypać Tort odłożoną łyżką wiórków z czerwonej kapusty, posypać podprażonymi ziarnami słonecznika. Odstawić do lodówki do schłodzenia lub podać od razu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 180

pomarańczowego 1/2 kg sera - polecam ser "Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy pokrojone masło, cukier, budyń (proszek) i aromat pomarańczowy

Słodkie okruszki
Makaron razowy w sosie gorgonzola ze szparagami i grzybkami mung 208

szparagów 2 łyżeczki kaparów 2 garście roszponki lub innego mixu młodych liści np. sałat, botwinki, szpinaku, rukoli itp. pieprz do samku skrawki sera Parmezan (opcjonalnie) białe jadalne kwiatki do dekoracji - u mnie : czosnku liściastego Wykonanie: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie Szparagi podzielić w 2-3 cm kawałki usuwając zdrewniałe końcówki i zblanszować przez 1 minutę we wrzątku (główki wrzucając

Sztuka gotowania w/g Samiry
Jajka w wiosennej kołderce-lekkie i chrupiące 184

śniadanko lub kolację,więc szczerze polecam !!! Składniki: 10 jajek mały jogurt grecki 3-4 łyżki majonezu ząbek czosnku, pęczek rzodkiewki, pęczek szczypiorku, ogórek zielony sól,pieprz sałata do dekoracji Przygotowanie: jajka gotujemy,obieramy i rozkrajamy na połówki, układamy je na półmisku na liściach sałaty, rzodkiewki kroimy w większą kostkę,ogórka również,szczypiorek siekamy,mieszamy to wszystko z majonezem i jogurtem

Swojskie jedzonko
TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO 182

porcji Przygotowanie 20 minut Składniki: 600 g wędzonego łososia* 2 mango   2 cebulki szalotki   Garść młodych kiełków (np. lucerny lub kilka listków rukoli do dekoracji) Pęczek drobnego szczypiorku   1 ½ limonki Szczypta mielonego kardamonu   5 cl oliwy z oliwek Sól, pieprz     Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Wyciśnij sok z jednej limonki i wymieszaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Restaurant Week w Vivian - lekko, pysznie i z klasą 126

mój ulubiony punkt programu. Szef kuchni -  Michał Szurmak i tutaj spisał się znakomicie. Delikatna pascha podana z domowymi lodami i sosem jeżynowym z przyjemnie chrupiącymi pesteczkami. Do tego dekoracja z bezy, ziemi czekoladowej i bratków stanowiła kropkę nad „i” pięknie podanego deseru. Słowo na zakończenie Po wizycie w Vivian wyszedłem bardzo zadowolony. Dania były lekkie i przyjemne, a zarazem

Food Square
Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy 139

premium Delecta z dodatkiem wanilii 3/4 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej, ok. 1 szklanka) 2 szklanki mleka łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy skórka otarta z jednej, niewoskowanej pomarańczy do dekoracji: płatki czekoladowe Decorada Delecta Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić w miarę równomiernie ciasto. Nakłuć widelcem i piec przez 10 minut w 180 stopniach

FitKot
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 166

truskawkową i rolujemy, całość owijamy w folię aluminiową i wstawiamy na minimum 3- 4 godziny do lodówki. Po tym czasie roladę wyjmujemy, oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam gotowej polewy z białej czekolady Delecta, zrobiłam z niej taki szlaczek wzdłuż, i ułożyłam truskawki, dzięki czemu się "przykleiły" i pięknie prezentują. Życzę Wam smacznego Kochani! I pięknego weekendu

SMYKWKUCHNI
Sernik kawowy z wiśniami (na zimno) 153

ramach konkursu, w którym trzeba było zrecenzować przepis. W oryginale były to kawowe mini serniki na spodzie z czekolady, ale trochę zmodyfikowałam przepis na swoje potrzeby oraz dodałam dekorację. Sernik jest bardzo kremowy i delikatny, rewelacyjnie połączony jest w nim smak mocnej kawy i czekolady a wszystko wieńczy idealnie pasujący do tego zestawu smak wiśni w alkoholu. SERNIK KAWOWY

Bon appetit mon amie
Tort Maestro 171

chałwowy. Postępujemy tak z każdym kolejnym blatem, wykładając na każdy z nich krem, raz chałwowy, raz cappuccino. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą pozostałego kremy. Teraz pozostaje nam dekoracja z masy cukrowej. Powodzenia. Notatki - biszkopt najlepiej jest upiec dwa dni wcześniej - kremy należy przygotować dzień wcześniej, aby dobrze zastygły. Jest to bardzo ważne - w przeciwnym razie krem się

Wędrówki po kuchni
Tort Rocher wg Aleex 168

paterze ułożyć pierwszy blat. Nasączyć go połową ponczu. 17. Nasączony blat posmarować równo połową kremu Rocher. 18. Na warstwę kremu Rocher wyłożyć krem śmietankowy (zostawić 2 łyżki do dekoracji) i wyrównać. 19. Krem przykryć drugim blatem biszkoptowym, który nasączyć resztą ponczu. 20. Na górę wyłożyć resztę kremu Rocher, rozsmarować na całej jego powierzchni oraz po bokach tortu. 21. Ozdobić wierzch

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania