dekoracje - 3179 przepisów (strona:58/212)

Wytrawna wegańska tarta kawowo-czekoladowa 101

dark muscovado) 30 g cukru pudru (dodałam w trakcie, bo doszłam do wniosku że zbyt wytrawnie się zrobiło 1 banan 150 g płatków owsianych 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej do dekoracji gorzka czekolada Do blendera przesyp płatki owsiane, cukier, kawę, pokruszone tofu i zblenduj, jeżeli Twój blender nie ogarnie tematu to dodaj od razu jogurt. Dodaj po chwili banana i cały

greenscarf
Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania 107

kratce do wystudzenia, a do piekarnika wkładamy kolejne. Po upieczeniu i ostudzeniu ciastka przechowujemy w hermetycznym pojemniku, bez dostępu wilgoci. Idealne do zdobienia lukrem Royal Icing , na choinkę, do dekoracji, na prezent. Odpowiednio przechowywane wytrzymają rok, a po polukrowaniu – nawet dłużej.   Ciężko mi powiedzieć na ile ciastek dokładnie wystarczy Wam ciasta – to zależy od tego, jak dużych używacie foremek

Karo in the Kitchen
Pstrąg w galarecie 245

nieduże pstrągi 2 marchewki pietruszka kawałek pora pół cebuli sól pieprz listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego żelatyna do dekoracji listki selera oliwki marchewka cytryny ogórek Ryby umyć, oczyścić. Przygotować gazę, Ryby zgiąć i obwiązać w takiej formie gazą. W garnku zagotować wodę, włożyć warzywa i przyprawy i ugotować je do miękkości. Warzywa wyjąć a do wywaru włożyć ryby. Gotować

Gotowanie jest łatwe
Tort "kwiatek" 132

całość smarujemy pozostałą masą i wkładamy na jakiś czas do schłodzenia. Należy przygotować rękaw cukierniczy i tylke o kształcie małej gwiazdki. Kiedy tort lekko się schłodził zabieramy się za dekoracje.  Zaczynamy od brzegu używając najjaśniejszej masy maślanej. Dekorujemy na około az do skończenia masy. Nastepnie wkładamy kolejna jasna mase i tak do końca. Srodek tortu i boki dekorujemy najciemneiejsza

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 214

wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia DO NASĄCZENIA 2/3 szklanki mocnej herbaty zaparzonej z dwóch torebek, osłodzonej 3-4 łyżki rumu 1 łyżka soku z cytryny DO PRZEŁOŻENIA I DEKORACJI krem ajerkoniakowy DrOetker 300ml zimnego mleka 300g borówek amerykańskich 4 łyżki marmolady jagodowej kakao lub tarta czekolada do posypania

Karo in the Kitchen
Raspberry hibiscus cake 126

mąki pszennej 1/4 szklanki kakao Krem hibiskusowy: 650 ml śmietanki 30% 50 gram suszonych kwiatów hibiskusa 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 500 gram malin (15-20 najładniejszych odkładamy do dekoracji) 2 łyżki nalewki malinowej lub wody 20 różowych bez, ja użyłam tych puder hibiskusowy: 2 łyżki suszonych kwiatów hibiskusa+ 1 łyżka cukru pudru Biszkopt kakaowy Białka ubijamy na sztywną pianę

Mango Papaja
Dotyk jeśieni ciasto marchewkowe z jabłkami i kremem 247

wykładamy na pierwszą część przekrojonego ciasta. Masa serowo śmietanowa: 330 ml śmietany 30% 2 opakowania serka almette jabłko gruszka cukier puder do smaku (u mnie 1 łyżka) czekolada do dekoracji Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie ostrożnie łączymy z serkami (dobrze jest przez chwilę zmiksować serki w oddzielnym naczyniu i dopiero stopniowo dodawać do śmietany). 3/4 masy wykładamy

Cynamonowe szczęście
Sałatka z sałatą rzymską 132

papryka czerwona 1 cebula 4 łyżki jogurtu typu Greckiego sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru 1 cm startego imbiru sól i pieprz świeżo mielony siemię lniane do dekoracji Wykonanie: Do dużej miski wkładamy, rwaną na małe kawałki sałatę rzymską. Oczyszczoną z nasion paprykę,obraną cebulę kroimy w kosteczkę mieszamy razem z sałatą. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, cukier

kgwjanczewo
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 212

potem wypełnieniu cannelloni farszem. Poza tym przez większość czasu potrawa praktycznie „robi się sama”. Przy minimalnym wysiłku można również podać ją w miły dla oka sposób – najbardziej naturalną dekoracją dla niej, zarówno w sensie smakowym, jak i kolorystycznym, będzie świeża bazylia. Na pewno będzie to wówczas dobra propozycja na „kolację we dwoje”. Cannelloni to lubiana forma makaronu, ale wiąże się

Kulinarna Pokusa
Rewelacyjny hummus z pieczonymi burakami 176

zalewamy zimną wodą wraz z łyżeczką sody, gotujemy ok. 40 minut. Pianę, która będzie zbierać się nad wodą regularnie usuwamy. Ugotowaną ciecierzycę płuczemy (możemy odłożyć kilka kuleczek do późniejszej dekoracji) i miksujemy wraz z resztą składników na gładką pastę. Posypujemy odłożoną cieciorką, posypujemy zatarem lub po prostu tymiankiem, sezamem i oregano. Smacznego

Be Fit Be Strong
kokosowy torcik z białą czekoladą 179

cukru 0, 5 kubka maki tortowej 0, 5 kubka wiórków kokosowych 0, 5 kubka mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 budyń waniliowy   dekoracja: 1 tabliczka białej czekolady wiorki kokosowe płatki migdałowe Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Pianę mieszamy z żółtkami i przesiewamy do niej mąkę, proszek do pieczenia , migdały oraz

Luźna Kuchnia
Sycylijskie fusilli 100

prawdziwe polskie, słodkie, polne;) ) 25-30g rodzynek 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów (czubate) 50g mielonych migdałów 60ml oliwy extra virgin liście z pęczka bazylii (kilka zostawić do dekoracji) sól i pieprz parmezan (opcjonalnie) Makaron ugotować al dente. W międzyczasie przygotować sos: wszsytkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem.  Makaron odcedzić, przełożyć

Codzienne Gotowanie
Krem z zielonych szparagów 131

szparagi zaczną mięknąć, dodać główki i gotować jeszcze przez kilka minut, co chwilę sprawdzając twardość szparagów, aby ich nie rozgotować, żeby nie straciły koloru. Wyłowić kilka główek szparagów do dekoracji. Zupę zdjąć z ognia, przestudzić i dokładnie zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Natychmiast podawać przybrane główkami szparagów. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4490

Masa jabłkowo-pomarańczowa: 8-9 średniej wielkości jabłek skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki cukru (lub do smaku) galaretka pomarańczowa Do nasączenia: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy Do dekoracji: 100 g orzechów włoskich pokrojonych na mniejsze kawałki 50 g startej gorzkiej czekolady (1/2 tabliczki) Przygotowanie ciasta Ciasto makowe: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę, miód, kakao

Trzeci talerz
Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi 126

kolendrą, położyć na każdego sznycla po dwa paluszki surimi. Ciasno zawinąć. Ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wierzch wysmarować oliwą z przyprawą (polecam pędzelkiem). Do smaku i jako dekoracji użyłam oscypka. Piec przez około 20-25 minut w 200 stopniach

ClauditteMissCooking