dekoracje - 3179 przepisów (strona:67/212)

Cynamonowe jabłka z herbatnikami i granolą/deser 122

łyżki soku z cytryny 2  łyżki  miodu ½ szklanki bakalii/u mnie rodzynki i pokrojone figi/ kilka  pełnoziarnistych herbatników 4  pełne łyżki orzechowej granoli owoce goji /do dekoracji/ Wykonanie: -Jabłka obrać ze skórki ,  pokroić  w kostkę około 1 cm i przełożyć do rondelka. -Wycisnąć  sok z cytryny, polać nim  jabłka. -Dodać cynamon , kardamon

Zakamarki mojej kuchni
Zupa serowa z chipsami bekonowymi i grzankami 349

serka śmietankowego topionego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula biała 1 łyżka masła sól i pieprz biały do smaku 100 g bekonu grzanki do podania natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieramy i siekamy w kosteczkę. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Na patelni podsmażamy na maśle czosnek z cebulą.  Zalewamy bulionem i zagotowujemy - blendujemy.  Serki topione przekładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Paprykowe muffinki 159

razem z mlekiem i olejem. W osobnym naczyniu mieszam mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Mokre składniki łączę z suchymi. Do masy dodaję pokrojoną paprykę (kilka kawałków zostawiam do dekoracji) i dokładnie mieszam. Masę przekładam łyżką do foremek ma muffiny. Na wierzchu układam pozostawiane kawałki papryki. Piekę około 30 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kolorowe ciasto z kremem 251

sztywno, pod koniec dodając cukier puder i żelatynę. Wykonanie: Upieczone ciasto, przecinamy wzdłuż na 2 równe blaty. Połową przygotowanej herbaty nasączamy blat. Wykładamy krem zostawiając mniej więcej 1/5 na dekoracje. Nakrywamy następnym blatem i delikatnie nasączamy. Wstawiamy na chwilkę do lodówki. W kąpieli wodnej topimy elementy polewy. Polewamy wierzch tortu i wstawiamy do lodówki, aż zastygnie. Na sam koniec ozdabiamy

Kolizje Smaków
wątróbka drobiowa z kaki 216

smażymy na oliwie około 7-10 minut obracając ją podczas obróbki cieplnej , następnie siekamy drobno i doprawiamy solą i pieprzem. Owoc kaki obieramy i wykrawamy dwa kawałki do dekoracji resztę drobno siekamy . Marchewkę gotujemy w parowarze około 2 minut i następnie grillujemy około 2 minut razem z obraną szalotką . Oberżynę , kukurydzę  i soliród gotujemy w parowarze 1 minutę , kukurydze

na gazie
Ciasto ajerkoniakowe 381

pokojowej) 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka ajerkoniaku Pozostałe: 3-4 łyżeczki cappuccino 500 ml śmietany 36% 1 torebka cukru waniliowego 2 opakowania śmietan fix 1 łyżeczka cukru do dekoracji: 1 łyżeczka kakao WYKONANIE Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną

Passions hobbies life
Łaciata babka Gellwe 196

mąki pszennej 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej 6 jajek 2 łyżki ciemnego kakao szklanka cukru stopiona kostka masła 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżeczkę proszku do pieczenia cukier puder do dekoracji Wykonanie: Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.  Masło roztapiamy. (np. w mikrofalówce przez minutę).  Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąki i proszek do pieczenia i mieszamy. Nadal

W kuchni bez szafek
Kruche ciasteczka z cukrem 204

mąki jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła (ja dałam margarynę do kanapek ;p) 70g cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego mleko do posmarowania cukier kryształ gruby do dekoracji Mąkę i masło posiekać nożem, dodać cukry, proszek do pieczenia i jajko. Szybko zagnieść i schłodzić w lodówce (trzymałam ok. godzinę). Rozwałkować na kilka mm i wyciąć ciasteczka. Ułożyć na papierze

W kuchni bez szafek
Café après- kawa z nutą pomarańczy 174

Składniki na dwie duże szklanki: 110 ml mocnej kawy 0,5 l mleka 100 g czekolady gorzkiej 1 laska cynamonu 1 laska wanilii starta skórka z połowy pomarańczy do dekoracji: 150 ml bitej śmietany  wiórki czekoladowe Wykonanie:  Mleko zagotowujemy z cynamonem i wrzucamy kostki czekolady, mieszamy do połączenia składników. Gdy mleko się zagotuje zdjąć garnek z kuchenki. Rozkrawamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello 209

Czekoladki są wtedy mniej płynne, o gęstszej konsystencji jednak także bardzo smaczne.  Dobrej jakości belgijską czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.           Moje posty

Słodka Strona
Kurczak w kremowym sosie musztardowym z porem 449

sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj wedle uznania, do dekoracji posypujemy szczypiorkiem. Smacznego

Niezły Młynek
Tort kajmakowy 204

tylko tekst Składniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej krem kajmakowy 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) dekoracje płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) nasączenie 0,5 szkl wody (ciepłej) 1 łyżka miodu listonic_name = "Tort

CoolinarniePL
Domowe Białe Trufle 199

Pralinki koniecznie przechowujemy w lodówce do momentu podania. Dobrej jakości belgijską czekoladę oraz posypkę micro krople możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.     Moje posty

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania