średnie dojrzałe pomidory 1 i 1/2 szklanki sałatki jarzynowej z tego przepisu 2 plastry szynki konserwowej garść mrożonego zielonego groszku 1 łyżeczka suszonej bazylii natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Pomidory umyć, wytrzeć i odkroić piętki.Wydrążyć środki łyżeczką i natrzeć pomidora w środku suszona bazylią. Do sałatki wkroić drobno pokrojona szynkę , wymieszać i napełnić
Gosia gotujełyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 g miękkiego masła 3 żółtka 20 g czystej wódki 150 g cukru pudru 50 g migdałów sok z połowy cytryny Dekoracja: Różyczki Dr Oetkera kilka listków melisy wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski. Migdały zmielić w młynku na proszek
Gosia gotujeśledzia, ogórka oraz listkami lubczyku. Podawać z pieczywem....Smacznego :) Plastry szynki rozłożyć na desce, na każdym ułożyć kopiastą łyżkę sałatki i zrolować.Ot i cała "czarna robota" wykonana, bo dekoracja, to już czysta przyjemność
Gosia gotujemarchewki z groszkiem 5 średnich brązowych pieczarek 200 g bulionu 50 g białego wytrawnego wina sól i pieprz do smaku 1/2 łuzeczki świeżego tymianku kilka listków świeżego oregano do dekoracji Sposób przygotowania: W rondelku podgrzać olej z łyżką masła i wrzucić ryż, aby się zeszklił. Podlać bulionem, wrzucić marchewkę, groszek i podsmażone na maśle pieczarki. Dolać wino i przyprawy
Gosia gotujestartym na drobnej tarce chrzanem. Zdjąc garnek z palnika i wlać smietanę. Jajka ugotować na twardo, dwa zetrzeć na tarce i dodać do zupy , pozostałe pozostawić do dekoracji talerza. Zupę podawać z jajkiem i wkładką mięsną... Smacznego
Gosia gotujekwestia 30 minut. Pyszny zwłaszcza następnego dnia, gdy andruty staną się wilgotne od masy i powideł. Polecam zwłaszcza teraz, gdy są upały, bo do jego przygotowania nie potrzeba piekarnika. Dekoracja z floksów jest jadalna. Składniki: 1 opakowanie okrągłych suchych wafli 150 g miękkiego masła 2 żółtka 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny powidła
Gosia gotujenagrzanym 180 C i piec około 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i obrać. Buraki zetrzeć na tarce lub mandolinie, aby uzyskać długie nitki buraków. Szklankę zostawić do dekoracji zupy na talerzu, resztę przełożyć do garnka, dodać cebulę, czosnek, obrany starty imbir, (ziele, listki laurowe...umieszczam je w w woreczku przyprawowym, aby potem łatwiej je wyjąć). Zalać bulionem
Gosia gotujełyżki masła o temperaturze pokojowej 1 łyżka oliwy Składniki na masę: 200 g mascarpone 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 2 szklanki mrożonych malin Dekoracja: listki melisy mrożone maliny płatki migdałów cukier puder Sposób przygotowania: Dynię umyć i poprzekrajać na mniejsze części, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nastawionego
Gosia gotujełyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki pieprzu 2-3 łyżki octu jabłkowego 20 czarnych oliwek bez pestek 1 puszka filecików anchois 225 g listki pietruszki i rukoli do dekoracji Sposób przygotowania: Do miski wlać wodę, dodać pokruszone drożdże i cukier, Wymieszać przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut. W misce wymieszać mąkę, drobno posiekany rozmaryn
Gosia gotujeśmietany kremówki 150 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 500 g mrożonych truskawek sok z 1 mandarynki 2 łyżki cukru pudru rodzynki i orzechy do dekoracji kilka biszkoptów Przygotowanie: Truskawki wyjęłam z zamrażarki. Były całe oszronione. Przełożyłam je do miksera dodałam 2 łyżki cukru pudru, sok z mandarynki i rozdrobniłam. Zmiksowane w ten sposób owoce miały konsystencję
Gosia gotujegoździków 2 łyżeczki suszonego tymianku sól morska i pieprz do smaku 2-3 łyżki oliwy Dodatkowo: 150 g bekonu w cienkich plasterkach 1 łyżka klarowanego masła ;istki pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Dynie przekroić na mniejsze kawałki, usunąć miąsz z pestkami i pokroić w 2 centymetrowe słupki, skropić oliwą, posypać tymiankiem, solą morską, pokrojonym czosnkiem i w stawić
Gosia gotujesłoik majonezu ( u mnie 400 g) 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 łyżki musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku Dodatkowo: pomidorki koktajlowe,plastry ogórka, jajko i listki pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, selera i pietruszkę ugotować w mundurkach do miękkości i odstawić do ostygnięcia. Obierać i pokroić w drobną kosteczkę. Ja używam do krojenia takiego okrągłego sitka
Gosia gotujełyżeczka proszku do pieczenia 1/2 laski wanili Składniki na wypełnienie babeczek: 300 g śmietany kremówki 2 łyzki cukru pudru truskawki, mrożone maliny, listki mięty i gwiazdki z lukru do dekoracji cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Do garnka wlać mleko, podgrzać i dodać masło oraz ziarenka z połowy laski wanilii, dokładnie wymieszać i odstwić. Jajka ubić z cukrem
Gosia gotujeopakowanie budyniu śmietankowego 30 g likieru pomarańczowego 120 g cukru pudru sok z połowy cytryny Poncz: 20 g likieru pomarańczowego sok z połowy pomarańczy 100 g przegotowanej letniej wody Dekoracja: wiórki kokosowe rodzynki kakao skórka pomarańczowa Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski. Orzechy zmielić w młynku na proszek. Dodać do maku
Gosia gotujegdyż robię ją bardzo często. To mój sałatkowy faworyt, pyszny posiłek gotowy w 5 minut. Składniki: Jedna kulka mozzarelli 2 pomidory garść listków bazylii kilka czarnych oliwek do dekoracji oliwa 1/3 łyżeczki musztardy francuskiej sól, pieprz czarny Przygotowanie: Ser i pomidory pokroić w dość grube plastry o jednakowej grubości i ułożyć na talerzu naprzemiennie. Obłożyć
Gosia gotuje