które lubią mało słodkie desery. Przepis dodaje do akcji Milion smaków truskawek. Składniki na 4 porcje: 400 g jogurtu naturalnego kilka sztuk truskawek 1 galaretka truskawkowa starta czekolada do dekoracji Galaretkę rozpuścić w jednej szklance (250 ml) wrzącej wody i ostudzić. Jogurt ubić za pomocą miksera, a na sam koniec dodać ostudzoną (galaretka nie może stężeć!) galaretkę. Przygotowaną masę przelać
UgotowaćCzosnek siekamy drobniutko, pomidory odcedzamy i kroimy w paski, a oliwki w plasterki. Szpinak oraz bazylię płuczemy, osuszamy i rwiemy lub grubo siekamy. (Kilka listków bazylii możemy zostawić do dekoracji). Tuńczyka odsączamy z zalewy i lekko rozdrabniamy, zachowując jednak trochę większych kawałków. W garnku lub szerokim rondlu podgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek i smażymy 1-2 min. Następnie dodajemy szpinak
Ratunku obiadMandarynkowe babeczki z bitą śmietaną. Całkiem niedawno piekłam identyczne babeczki ............bez śmietany. Polecam obie wersje! Składniki i przepis TUTAJ dekoracja dowolna
Zakamarki mojej kuchninasion kopru włoskiego 3 łyżki oliwy z oliwek ½ cebuli ok.1 litr bulionu warzywnego ostra papryka /do smaku sól i pieprz /do smaku świeży koperek lub majeranek /do dekoracji Wykonanie: -Warzywa obrać, umyć . -Kapustę poszatkować, marchew pokroić w plastry, ziemniaki w kostkę, koper w plastry. -Do garnka wrzucić marchew, ziemniaki, seler i kapustę. -Zalać bulionem i gotować
Zakamarki mojej kuchnitemu i bardzo się cieszę, bo z Waszych komentarzy i ilości odwiedzin mogę powiedzieć, że spodobał się Wam tak bardzo jak mnie :) Domową masę cukrową można wykorzystać do zrobienia dekoracji lub obłożenia tortu czy babeczek (w tym i w tym wpisie można zobaczyć jak wyszło w praktyce). Z dodatkiem barwników spożywczych mamy świetny materiał na różyczki, zwierzątka i inne wspaniałości
Ciastkozercyposiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. Jeden płat ciasta wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem. Odciąć pasek ciasta , który nam posłuży do zrobienia dekoracji. Wyłożyć farsz zostawiając margines 2 cm po bokach. Przyłożyć drugim płatem ciasta i skleić ze wszystkich stron. Udekorować resztkami ciasta i posmarować całość żółtkiem. Piec w 200 stopniach C około
O kuchni z uczuciemmają inną zaletę - są super podzielne:) Mogą być świetnym sposobem, by wywołać uśmiech na twarzach obdarowywanych osób, zwłaszcza, jeśli dodamy do nich karteczki z dobrą wróżbą:) wykonanie i dekoracja: Ola i Ania:) Przepis znajdziecie TUTAJ
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapuszki ananasa 0,5 puszki brzoskwiń 50 g rodzynki sułtanki ale-raj 50 g migdały płatki ale-raj 50 ml spirytusu 50 ml soku z ananasa lub brzoskwiń Do dekoracji kokos, ananas, winogrona, brzoskwinia Przygotowanie: Blat kokosowy najlepiej upiec dzień wcześniej. Blat kokosowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Wsypać kokos i wymieszać łyżką. Wyłożyć do tortownicy o średnicy
Ala piecze i gotujeAntałki mego pomysłu, trochę przypominają mi smakiem kremówki papieskie, jednak to zupełnie inne ciasto. Dekoracja ciastek sprawiła, że wszyscy się zachwycali i nie chcąc zniszczyć mego misternego dzieła, nie chcieli ich jeść ;-) Kruche ciasto 200 g. margaryny 300 g. mąki 2 łyżki gęstej śmietany 100. cukru pudru 2 żółtka Krem 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej
Jadło i czytadłousmażone krewetki i serek. Dokładnie wymieszać. Groszek ugotować w posolonej wody. Gdy będzie miękki, odcedzić i zmiksować blenderem na gładki mus (kilka kulek możemy odłożyć do dekoracji). Do masy groszkowej dodajemy serek i przyprawiamy do smaku, jednak bardzo delikatnie, masa raczej powinna przeważać słodkością serka i groszku. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i podawać
Jadło i czytadłopowodzeniem można wykorzystać puszki po konserwach. Najlepsze są te niewysokie, ale szerokie (zazwyczaj przetwory mięsne i szynki są w takich). Poza tym babeczka w takiej puszce może być piękną dekoracją samą w sobie Na przygotowanie dwóch małych babeczek potrzebujemy: 1 duże jajko 1/3 szklanki miałkiego cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie
Jadło i czytadłołyżki cukru Masa galaretkowa 2 puszki brzoskwini w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 3 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dekoracje owoce: winogrono, mandarynki, kiwi 1 galaretka pomarańczowa Przygotować dużą blachę z wyposażenia piekarnik i na niej ułożyć obręcz regulując boki na wymiar jaki ma mieć tort - czyli ok. 40x25
Jadło i czytadłoprzekalkować na kolorowe kartki a następnie wyciąć i podpisać. Szablon może być użyty jako nakładki na szklanki, kieliszki itp. lub też założony na widelec. Szablon można wykorzystać jako dekoracje stołu, niekoniecznie jako wizytówki
Jadło i czytadłopost Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Jadło i czytadło PREMIERA KSIĄŻKI 18.X.2013 Kategorie Alkohole (1) Babki (4) Ciasta (53) Ciastka (21) Dania główne (58) Dekoracje (14) Desery (37) FILMY (1) Gril (4) Grzyby (4) Kreatywnie (6) Lecza (6) Makarony (5) Mufinki (6) Napoje (8) Owoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia
Jadło i czytadłopaście. Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami Składniki: 1 puszka sardynek w oleju z papryczką chili Graal 5-6 suszonych pomidorów 50 g sera fety zielona cebulka do dekoracji Przygotowanie: Otwieramy puszkę z rybami i odlewamy olej oraz usuwamy papryczki, które się w puszce znajdują. Do ryb dodajemy pomidory oraz kawałek fety. Całość miksujemy na krem. Podajemy posypane
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki