posypania SKŁADNIKI SOSU II – SOS ORZECHOWY 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżka sosu hoisin lub sosu ostrygowego 2-3 łyżki gorącej wody 1 łyżka sosu sojowego posiekane orzeszki do dekoracji SKŁADNIKI SOSU III – SOS PIKANTNY 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka srirachy lub ostrego sosu chili 1 łyżeczka miodu szczypior do posypania
Karo in the KitchenPietruszka to jeden z najcenniejszych produktów jakim obdarzyła nas natura. Najczęściej jednak pietruszka stanowi dekorację na talerzu i często jest zdrowsza niż posiłek który zdobi. W zdrowej kuchni nie może zabraknąć ziół. Są niezastąpione dzięki swojej wszechstronności. Posiadają ogrom witamin i mikroelementów, które mają bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie. Nie tylko nadają potrawom apetycznego wyglądu, ale usprawniają trawienie. Natka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!archiwum letnich long drinków - owocowych i orzeźwiających w smaku mam dla Was kolejną propozycję. Jak zwykle dodane do smaku i dekoracji owoce są dowolne. W moim wykonaniu to truskawki i kulki wycięte z arbuza. Składniki: 50 ml. wódki -dowolnej 30 ml wina owocowego - Totino Peach (lub innego brzoskwiniowego) Frugo czarne - do dopełnienia w-g smaku. Wykonanie: Do wysokiej szklanki wkładamy
Smaki Ewyjego natura. Lody kawowo czekoladowe 3 żółtka 90 g cukru 100 ml bardzo mocnej kawy, u mnie expresso 140 g batoników daim 350 ml śmietanki 100 g czekolady do dekoracji Zmiksuj żółtka z cukrem. Dodaj zaparzone ostudzone expresso, zmiksuj. Ubij śmietankę, pokrój drobno batoniki i dodaj do masy żółtkowej. Wymieszaj łyżką i zamroź przy pomocy maszynki do lodów. Jeśli
codojedzeniaSernik na zimno z truskawkami Gotowy sernik z truskawkami Składniki Danie dla czterech osób 1 kg twarogu sernikiwego 600 g truskawek + dodatkowe do dekoracji 100 g bis zkoptów 1 laska wanilii lub zamiennie łyżka cukru waniliowego 2/3 szklanki cukru 5 płaskich łyżek żelatyny Sposób przygotowania Dno tortownicy o średnicy ~24 cm wykładamy biszkoptem. Na biszkopcie układamy umyte truskawki. Zagotowujemy
Miód i pieprzBrześć 2 porcje kawy espresso 100 g świeżej lub mrożonej borówki 200 g serka mascarpone 50 ml śmietany kremówki - ubitej na sztywną pianę 3 łyżki miodu faceliowego borówki do dekoracji Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ciasteczka nasącz kawą i ułóż na dnie szklanek po 3 - 4 sztuki, możesz je przekroić na połowę wtedy ułatwi to ładniejsze ułożenie. Borówki zblenduj
Niezły Młynekdłoniach i lekko rozpłaszczyć na blaszce – będą na pewno tak samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące
Ciastkozercyciasta, mam ciasto. Na które w zasadzie może być już za późno, choć, jeśli lubicie zachowywać skarby lata, powinno się udać. Delikatny sernik na zimno, pełen truskawek, użytych do dekoracji, do polewy i ukrytych w formie galaretki, imitującej sernikowe serce. Całość pachnie nie tylko tymi czerwonymi skarbami, ale również kwiatami czarnego bzu, z których sokiem osłodziłam masę serową. Ciasto wywołało
Pożeraczka, czyli raz adobrzewagę 1 łyżeczka keczupu i przecieru pomidorowego 1 łyżka kaparów pół czerwonej cebuli drobno posiekanej w kosteczkę posiekany koperek kilka ziaren różowego pieprzu papryka czerwona w proszku do dekoracji Różowa pasta ze szprotkami Przygotowanie: 1. Rozgnieć widelcem biały ser, dodaj ryby, keczup i koncentrat pomidorowy. 2. Dadaj cebulę koperek, kapary i kuleczki różowego pieprzu. 3.Całość
AZgotuj!cukru pudru szczypta gałki muszkatołowej płaska łyżeczka cynamonu 4 roztarte goździki 1 jajo duże 1 łyżka kakao krem orzechowy z pistacji krem orzechowy orzeszków laskowych cukier puder do dekoracji Mąkę połącz z zimnym masłem i cukrem pudrem. Dadaj jajo i zagnieć. Podziel na pół ciasto. Do jednej połówki dodaj kakao i zagnieć. Schowaj do lodówki na 30 minut
AZgotuj!Można przyjąć, że jedna porcja deseru powinna składać się z 2-3 moreli. Składniki: morele cukier, np. brązowy płatki migdałowe lody waniliowe do podania świeża mięta do dekoracji Morele umyć, przekroić na pół i pozbawić pestek. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połówkami moreli (skórą do dołu). Owoce posypać cukrem i płatkami migdałowymi. Całość zapiekać w 210°C, tak długo
Ugotowaćsól i pieprz oliwa 1 cebula pół opakowania szpinaku 1 szklanka ryżu Arborio 150 mli białego wytrawnego wina pół słoika suszonych pomidorów 250 g sera mozzarella parmezan bazylia do dekoracji Risotto ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą Przygotowanie: Warzywa na bulion dokładnie myjemy, obieramy i przekrawamy na połowę. Wrzucamy do garnka i wlewamy 1/5 litra wody. Dodajemy liść laurowy
Pyza i Surówkatruskawek Przygotowanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny i serek mascarpone, dobrze zmiksować. Truskawki pokroić w plasterki (zostawiając kilka do dekoracji) Umieścić je w dwóch kieliszkach/ pucharkach. Na truskawki wyłożyć bitą śmietanę z mascarpone. Deserki udekorować świeżymi truskawkami. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniesztuk 4 łyżeczki kremowego serka topionego MSM Mońki 20 nasion bobu (po 5 na pieczarkę) 4 plasterki sera morskiego MSM Mońki 12 suszonych pomidorków koktajlowych Jarmuż do smaku i dekoracji :) PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć. Jeżeli trzeba to obrać. Sposób na obierani pieczarek znajdziesz u niesamowitej OlgiSmile ( klik ) i ( klik ). Umyte i osuszone pieczarki wysmarować od środka serkiem topionym, ułożyć ugotowany
ClauditteMissCooking