dekoracje - 3179 przepisów (strona:68/212)

Kruche ciasteczka z cukrem 192

mąki jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła (ja dałam margarynę do kanapek ;p) 70g cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego mleko do posmarowania cukier kryształ gruby do dekoracji Mąkę i masło posiekać nożem, dodać cukry, proszek do pieczenia i jajko. Szybko zagnieść i schłodzić w lodówce (trzymałam ok. godzinę). Rozwałkować na kilka mm i wyciąć ciasteczka. Ułożyć na papierze

W kuchni bez szafek
Café après- kawa z nutą pomarańczy 162

Składniki na dwie duże szklanki: 110 ml mocnej kawy 0,5 l mleka 100 g czekolady gorzkiej 1 laska cynamonu 1 laska wanilii starta skórka z połowy pomarańczy do dekoracji: 150 ml bitej śmietany  wiórki czekoladowe Wykonanie:  Mleko zagotowujemy z cynamonem i wrzucamy kostki czekolady, mieszamy do połączenia składników. Gdy mleko się zagotuje zdjąć garnek z kuchenki. Rozkrawamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello 198

Czekoladki są wtedy mniej płynne, o gęstszej konsystencji jednak także bardzo smaczne.  Dobrej jakości belgijską czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.           Moje posty

Słodka Strona
Kurczak w kremowym sosie musztardowym z porem 430

sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj wedle uznania, do dekoracji posypujemy szczypiorkiem. Smacznego

Niezły Młynek
Tort kajmakowy 188

tylko tekst Składniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej krem kajmakowy 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) dekoracje płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) nasączenie 0,5 szkl wody (ciepłej) 1 łyżka miodu listonic_name = "Tort

CoolinarniePL
Domowe Białe Trufle 188

Pralinki koniecznie przechowujemy w lodówce do momentu podania. Dobrej jakości belgijską czekoladę oraz posypkę micro krople możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.     Moje posty

Słodka Strona
Tort makowy 157

kokosowych pół szklanki rodzynek garść pokruszonych orzechów włoskich 5-6 drobniutko posiekanych daktyli sok z połowy pomarańczy Składniki na poncz: 1/2 szklanki ostudzonej przegotowanej wody sok z jednej pomarańczy Dekoracja: brzoskwinie z puszki skórka pomarańczowa wiśnie z likieru wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski.Oddzielić żółtka

Gosia gotuje
Sałatka śledziowa 143

ziemniakach. Polecam :) SKŁADNIKI; 2 płaty marynowane matiasa 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 4 jajka 1 mała czerwona cebula 1 ogórek kiszony kilka liści sałaty kilka listków pietruszki do dekoracji SOS: 2 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku szczypta cukru PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości i odstawić na 2 godziny o ostygnięcia , ( wtedy lepiej

Gosia gotuje
Zupa ogórkowa z czosnkiem i koprem 136

kurczaka 1  marchewka 1  cebula kawałek selera korzeniowego 2-3  ziemniaki 6 kiszonych ogórków 3 ząbki czosnku 2 listki laurowe pęczek koperku  natka pietruszki do dekoracji 100 g gęstej kwaśnej śmietany sól i pieprz do smaku 1,5-2 l wody Sposób wykonania: Do garnka włożyć umyty korpus, listki laurowe, pokrojoną w kosteczkę cebulę, marchewkę

Gosia gotuje
Sałatka jarzynowa z pieczarkami i brukselką 150

sałatki , resztę przekrawamy na pół i pozostawiamy do wyłożenia na talerzu. Do pokrojonych warzyw i jajek dodajemy pieczarki, które trzeba jeszcze drobno pokroić....część w plasterkach zostawić do dekoracji.  Na koniec dodajemy majonez, musztardę, śmietanę , sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Sałatkę  wykładamy na talerz, ozdabiamy dookoła pokrojoną sałatą i brukselką polaną sosem z marynowania pieczarek. Wierzch dekorujemy pozostałymi

Gosia gotuje
Wielkanocna sałatka jarzynowa 195

Cebule pokroiłam najdrobniej jak to możliwe i dodałam do całości. Doprawiłam solą, pieprzem i cukrem, dodałam olej,  musztardę i majonez i wszystko dokładnie wymieszałam i przełożyłam do miski. Dekoracja: J ajka przekroiłam na pół, żółtka rozgniotłam i zrobiłam z nich środki kwiatów. Białka pokroiłam w plasterki na kwiatowe płatki. Udekorowałam listkami pietruszki i kawałeczkami pomidora. Smacznego

Gosia gotuje
Sałatka jarzynowa z marynowanymi podgrzybkami i ciecierzycą 121

małej cebuli 4 jajka  20 0 g majonezu  1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany sól, pieprz, musztarda do smaku kilka listków sałaty i  parę małych podgrzybków do dekoracji Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, selera i  pietruszkę gotujemy w mundurkach do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia, obieramy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Wszystko kroimy w drobna kostkę . Dorzucamy

Gosia gotuje
Jajka faszerowane pieczarkami 110

sprawdzony. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 25 dkg pieczarek 1 mała cebula` 2 łyżki  gęstego majonezu ( u mnie Winiary) sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju Dekoracja: kilka listków pietruszki i sałaty kilka rzodkiewek kurczaczek z jajka Sposób przygotowania: Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki i cebulę obrać , pokroić i podsmażyć na oleju. Ostudzić

Gosia gotuje