dekoracje - 3179 przepisów (strona:72/212)

Biszkopt z jabłkami 121

sztywną pianę pod koniec dodając cukier puder. Do piany dodać mąkę (obydwie), żółtka, proszek do pieczenia, wymieszać szpatułką. Jabłka obrać i pokroić w plastry. Część jabłek zostawić do dekoracji a resztę dodać do ciasta i wymieszać delikatnie. Formę natłuścić i posypać bułką tartą, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze około 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut. Smacznego function load

dom-agi.pl
Tort malinowy 172

tortownice 28-30 cm: Biszkopt: - 10 jajek; - 3/4 szklanki cukru; - 1,3 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej; - 1 łyżeczka czerwonego barwika spożywczego w proszku; Przełożenie i dekoracja: - 10 łyżek konfitury malinowej (mały słoik) - 3 łyżki syropu malinowego; - 1 l śmietany kremówki mocno schłodzonej (ja użyłam 36%, bo jest trwała) - 3 łyżki cukru pudru; - 250 g pistacji; - maliny

dom-agi.pl
Tort niebiesko biały 167

niebieskimi wiórkami kokosowymi. Składniki: Biszkopt: - 10 jajek; - 3/4 szklanki cukru; - 1,3 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej; - 1 łyżeczka niebieskiego barwika spożywczego w proszku; Przełożenie i dekoracja: - szklanka jagód; - 3 łyżki syropu kurakao; - 1 l śmietany kremówki mocno schłodzonej (ja użyłam 36%, bo jest trwała); – 1 łyżka cukru pudru; - białe i niebieskie wiórki kokosowe (ja barwiłam

dom-agi.pl
Tort świnka peppa 152

wiem, że na pewno była szczęśliwa i mi to wystarczy. Nie ma nic piękniejszego od szczerej radości dziecka, bo takie nie udaje P. wykrawał kształt tortu i wykańczał dekoracje. Wspólne przygotowanie jest wiele przyjemniejsze niż zakup idealnie wykonanego tortu.   Składniki: Biszkopt, średnica 28 cm: - 8 jajek, białka i żółtka oddzielnie - 1,2 szklanki cukru - 1,2 szklanki mąki pszennej

dom-agi.pl
Babeczki z kremem mascarpone 152

łyżek mleka 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany  kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Dowolne owoce do dekoracji Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, kakao i dodajemy do utartej masy jajecznej. Wlewamy mleko i olej i miksujemy do połączenia

O kuchni z uczuciem
Twarożek z lodowego wafelka 180

śmietany kremówki Wykonanie: 2 pralinki przeciąć na pół i odłożyć na bok , resztę grubo posiekać banany pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. 6 plasterków odłożyć do dekoracji zagotować śmietanę kremówkę w garnuszku , dodać czekoladę połamaną w kawałki i mieszać do rozpuszczenia połowę rozpuszczonej czekolady i cukier wymieszać z twarożkiem. Dodać posiekane pralinki i banany czekoladowym serkiem napełnić wafelki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makrela z miodem 184

makreli jest selen. Pierwiastek ma ogromny wpływ na naszą odporność. Składniki: 1 świeża wędzona makrela 2 jabłka 3 ogórki kiszone 1 mały por 1 pomidor szczypta czarnego sezamu do dekoracji Sos  2 łyżki śmietany łyżka majonezu łyżeczka soku z limonki łyżka miodu sól, świeżo zmielony pieprz do smaku Wykonanie: Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Por kroimy w pół księżyce

kgwjanczewo
Naleśniki kukurydziane z konfiturą różaną 207

przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 1 jajko 2 łyżeczki oleju 300 ml mleka 2% 80 g mąki kukurydzianej 40 g mąki pszennej szczypta soli konfitura różana cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Do miski wbijamy jajko. Dodajemy olej, mleko, mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną i szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy na jednolitą konsystencję. Naleśniki smażymy na patelni przetartej chusteczką

kulinarnyJa
Ciasteczka u Eleni's 141

białek w proszku, winianu sodu, cukru pudru i wody - wszystko instant i prawie od razu gotowe do użycia). Z dodatkiem różnych barwników spożywczych lukier królewski świetnie nadaje się do dekoracji ciasteczek czy pierników, a w Eleni's tę sztukę opanowali do perfekcji. Na półkach piętrzyły się gotowe zestawy ciastek na różne okazje: chrzciny, śluby, urodziny, ale także tematyczne komplety zwierzątek

Ciastkozercy
Angielskie ciasto w biało-różową kratkę czyli Battenberg 229

biszkopty: 175g miękkiego masła 175g cukru trzcinowego 140g mąki pszennej 50g migdałów w proszku 3 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki ekstraktu migdałowego (można zastąpić aromatem) Różowy barwnik* Do dekoracji: 400g marcepanu ( oryginalnie jest podane 500g, my użyłyśmy dwa opakowania po 200 i ze spokojem starczyło) Ok.100g dżemu lub konfitury morelowej Cukier puder do obsypania *Jeśli nie posiadacie różowego barwnika

Kolizje Smaków
Eklerki Magdalenki 193

łyżka cukru 2 szklanki mąki 8 jajek Nadzienie: 2 op śmietany 36%- 400-500ml 1.5 szklanki mleka 0.5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 duże żółtka Do dekoracji:    lukier lub czekolada wg uznania przygotowanie: Mleko i wodę gotujemy, dodajemy masło i cukier, mieszamy. Stale podgrzewając, stopniowo dosypujemy mąkę.  Zdejmujemy ciasto z gazu, czekamy aż trochę

Luźna Kuchnia
Sernik na zimno 192

serową. Sernik wstawiamy do lodówki na około 2 godzinki. P.S. Najlepsza do ubijania jest śmietanka łaciata36%, ja kupuje ją w kartoniku 500ml i po ubiciu zawsze zostawiam część do dekoracji:) wtedy senik nabiera eleganckiego charakteru;) na spód można też wylać galaretkę, albo rozrzucić pokrojoną w kostki. Do masy serowej dorzućmy wtedy nasączone w alkoholu rodzynki i  mamy elegancki, delikatny

Luźna Kuchnia
Sernik kapitański 164

cukrem i masłem, drożdże rozcieramy w mleku z łyżką cukru. Z białek ubijamy pianę. Jedno możemy ubić osobno z cukrem pudrem i sokiem z 1 cytryny na lukier do dekoracji. Do sera dokładamy żółtka, cukier waniliowy, bakalie i zaczyn drożdżowy. Energicznie mieszamy, po czym delikatnie dokładamy białka Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy masę. Pieczemy ok 50 minut

Luźna Kuchnia
Tort egzotyczny 213

proszku do pieczenia krem: 3 op budyniu waniliowego laska wanilii 3,5 szkl soku papaja- mango 2 łyżki masła 0,5 szkl dżemu żurawinowego 0,5 szkl rumu do dekoracji: 2 szkl kremówki cukier puder 4 łyżeczki żelatyny 0,5 szkl soku papaja-mango świeże owoce mango i papai( lub z puszki) 1 tabliczka gorzkiej czekolady cukrowe pisaki Przygotowanie: jajka

Luźna Kuchnia
Pływające bezy 182

wody, gotujemy po 2 minuty z każdej strony krem przelewamy przez sitko do salaterek lub filiżanek wrzucamy po kilka bezików, polewamy polewą Smacznego! P.S. jeśli używacie owocowej polewy do dekoracji użyjcie także świeżych owoców

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania