dekoracje - 3179 przepisów (strona:70/212)

Ciastka czekoladowe z nadzieniem z twarogu i białej czekolady 229

proszku do pieczenia 25 g kakao 80 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2 łyżki mleka Nadzienie: 200 g twarogu w kostce 80 g białej czekolady 2 łyżki mleka Do dekoracji: 40 g białej czekolady 1 łyżka masła Czekoladę do ciasta stopić z mlekiem i ostudzić. Mąkę przesiać z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać stopioną czekoladę, posiekane masło

Czerwień i błękit
Deser ze Smoczym Owocem (Pitają) z Straciatellą i Syropem Malinowym 266

kuleczki z miąższu. Resztę pitaji kroimy w kostkę. Krem:   Śmietanę ubijamy, a gdy tylko zacznie gęstnieć wsypujemy fix oraz ok. 2 łyżki cukru pudru. Część śmietany odkładamy na dekorację, a do reszty wrzucamy startą czekoladę. Wszystko delikatnie mieszamy. Na dno kieliszków wykładamy pokrojony smoczy owoc. Wykładamy ok. 1-2 łyżki kremu straciatella, polewamy syropem, wykładamy kuleczki pitai, dekorujemy "kleksem

Słodka Strona
Panna cotta z pomarańczową galaretką 174

sztywno. Dodać 2 łyżki do żelatyny, wymieszać dobrze, całość przełożyć z powrotem do śmietanki i zmiksować razem do połączenia składników. Wyłożyć na galaretkę. Schłodzić w lodówce.  Do dekoracji posłużyły mi serduszka z galaretki (zrobione w foremce do lodu i zamrożone żeby łatwiej było je wyjąć) oraz listki mięty

Kto ugości moich gości?
Poniedziałkowe menu - Krokiety ziemniaczane :) 161

selera i paprykę w kostkę. Wszystko mieszamy razem i dodajemy kukurydzę. Na koniec polewamy wszystko oliwą i wyciskamy cytrynę. Posypujemy wszystko pieprzem i odrobiną soli, mieszamy. Dla dekoracji posypujemy sezamem. Spróbujcie tych krokietów. Są naprawdę wyśmienite :) Dzieci je bardzo lubią. Smacznego i miłego dnia

vegetanie
Wege bigos w innej odsłonie. 185

podobnego stylu J.Olivera ? My oczywiście wpisujemy się w klimat domowej skromnie, ale fajnie podanej potrawy. To jest klimat, który nam najlepiej odpowiada. Napiszcie jak Wy to widzicie i jakie dekoracje lubicie na talerzu. Trochę się rozpisaliśmy, a tu trza bigos gotować :) No to do kuchni !     Bigos wegetariański w innej odsłonie, a na dodatek kasza bulgur (5-6 osób

vegetanie
Koktajl bananowo czekoladowy 126

pyszny również dla dzieci. SKŁADNIKI: (na 2 małe porcje) 1 szkl mleka 1 banan 1-2 łyżeczki nutelli (u mnie 1 bo wolałam mniej słodką wersję) listki mięty do dekoracji Przepis dodaję do akcji zdrowe przekąski

Kto ugości moich gości?
Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą 199

igiełkami z ciemnej czekolady i np. czekoladowymi mini rurkami.  Dobrej jakości, belgijską czekoladę oraz ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ładnych, ciekawych, czekoladowych dekoracji , które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty

Słodka Strona
Kolorowe śniadanie 197

topiony truflowy  Lactima -ser rycki Ramzes, wędzony,plastry -gotowane jajo -dodatki w postaci- sałaty lodowej, czerwonej kapusty,oliwek, selera naciowego,szczypiorku, mixu kolorowych sałat, pomidorka koktajlowego -do dekoracji użyłam Majonezu Kieleckiego Ugotuj jajo na twardo. Posmaruj chleb serem topionym i połóż wędzony rycki ser Ramzes. Na sałate lodową wyłóż połówki jajek. Pozostałe składniki rozłóż w ilości jakiej chcesz. Polej

Z Kuchni Do Kuchni
Warstwowa sałatka z brokułem, łososiem, czerwoną fasolą i ryżem 273

przezroczystej miski wsypujemy ostudzony ryż. Na niego układamy pokrojone w kostkę jajka. Polewamy je połową sosu (majonez+musztarda). Następnie układamy odcedzoną kukurydzę i fasolę (po 2 łyżki zostawiamy do dekoracji). Układamy kawałki łososia, polewamy pozostałym sosem. Na samej górze układamy różyczki brokuła i dekorujemy odłożoną wcześniej kukurydzą i fasolą. Jeśli chcecie kupić jakieś fajne kolorowe szkło to polecam Wam stronkę

Aga w kuchni
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 278

gotowym ciastem, zrobienie  takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie:  Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie stołu przez ok. 15 minut. Następnie wycinam

Walijskie Pichcenie
Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym 362

bazylii (najlepiej domowego ) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (użyłam z Piątnicy) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz kilka pomidorków koktajlowych kilka listków bazylii do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Trzy łyżki pesto mieszamy z dwoma łyżkami gęstej śmietany i odstawiamy. Pierś myjemy, osuszamy, wycinamy zbędne błony i chrząstki (jeśli są). Kroimy

Poezja smaku
Kakaowe babeczki z kremem kawowym 172

łyżki kakao, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Krem: 300 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, Dodatkowo: kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: Mąkę mieszam z kakao i łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Ciastem wykładam foremki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Brazylijskie ciasto bananowe 299

oraz pokrojone cieniutkie plasterki 3 banany. Wymieszać delikatnie łyżką. Dodać proszek do pieczenia.  Przelać masę do tortownicy lub formy na ciasto (wcześniej wysmarowanej masłem). Na surową masę do dekoracji położyć cienkie plasterki 3 bananów (np, tak jak na zdjęciu). Posypać cynamonem i cukrem lub cukrem cynamonowym.  Wstawić do piekarnika na 30-35 minut na 180C (czas i temperatura

Smaki Brazylii
Kawa o smaku świąt 148

Wielkimi krokami idą święta. Na dworze zrobiło się już mroźno, a sklepowe półki uginają się pod ciężarem świątecznych dekoracji. W marketach są już stoiska z bakaliami i przyprawami korzennymi. Uwielbiam ten czas, jest taki magiczny. Ponieważ do świąt pozostał miesiąc, a czas szybko leci, uznałam, że już najwyższa pora na odswieżenie świątecznych przepisów i na próbne wypieki. Zaopatrzyłam się

Zawsze głodna!
Pasta z wędzonego łososia i awokado 135

sałatkowe skrawki) z łososia wędzonego na gorąco w dymie z drewna bukowego. Do tego musztarda miodowa, która ma delikatniejszy i bardziej słodki smak. Wszystko fajnie się połączyło, a dekoracja z ziaren granatu nie tylko fajnie ożywiła kolor, ale i smak pasty.  125g wędzonego łososia 1 awokado 4-5 łyżeczek musztardy miodowej Maille od  DeCare.pl 1 duży

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania