łyżeczka ekstraktu z wanilii kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego kilka świeżych truskawek Na polewę: 2 tabliczki czekolady (gorzkiej, mlecznej lub pół na pół) łyżka masła Dodatkowo: kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasny, puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy twaróg. Utartą masę dzielimy na 2 części w proporcjach 1/3 i 2/3. Do mniejszej
Smak mojej kuchniśmietany 36% 1 łyżka pudru bazylikowego 125 g kremowego serka (smak naturalny) Apetina Dodatkowo: 50 g mlecznej czekolady 0,5 szklanki świeżych malin 0,5 szklanki borówek Bazylia do dekoracji Bezowe gniazdka: Białka muszą mieć temperaturę pokojową, dlatego tez jajka wyjmujemy wcześniej z lodówki. Przelewamy je do misy miksera i zaczynamy ubijać. Gdy zaczną gęstnieć stopniowo (łyżka po łyżce) wsypujemy
VioletoweKucharzeniemających w szafce mleko w proszku Składniki: 150g mleka w proszku 150g miękkiego masła 1/3 szklanki cukru pudru pół łyżeczki ekstraktu waniliowego kilka kostek gorzkiej czekolady do dekoracji (ok. 40g) + duża łyżka masła Wykonanie tradycyjne: Włożyć wszystkie składniki do miski (poza czekoladą) i zmiksować na gładką masę. Toczyć kulki. Ułożyć na talerzu i udekorować roztopioną w kąpieli wodnej gorzką
Mania Wypiekaniabyć jogurt grecki 2,5 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach lukier 250 g półtłustego twarogu 100 g masła miękkiego 0,5 szklanki cukru pudru orzechy pekan do dekoracji Przygotowanie: ciasto w misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki następnie dodać mokre i wymieszać ciasto. Na sam koniec dodać marchewkę i dobrze wymieszać. Gotową mieszankę należy przelać
Niezły Młynekpieczenia * 500ml śmietany kremówki * 250g mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * dżem morelowy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * 3 łyżki cukru * czekoladowe ozdoby do dekoracji * ganache : 100ml śmietany kremówki, 2 00g gorzkiej czekolad y Przygotowanie : Jajka ubijać przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały czas ubijać aż masa zgęstnieje - u mnie całość
Magiczne Życie Martysklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Składniki: 100 g suszonych daktyli- u mnie Agnex 1/3 szkl wody 1 dojrzały banan 1 łyżka nasion chia płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: Suszone daktyle przekładamy do małego garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy i wyłączamy gaz. Daktyle zostawiamy w gorącej wodzie aż woda ostygnie. Po tym czasie obieramy banana, kroimy i dokładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnebyć wódka) 6 g proszku do pieczenia 3 jaja 1 żółtko 1 pomarańcza 1 laska wanilii szczypta soli olej do smażenia Dekoracja: cukier puder gorzka czekolada **** INGREDIENTI per circa 30 chiacchiere 500 g di farina 80 g di zucchero 50 g di burro 30 g di grappa 6 g di lievito
La grande e la piccola cuocablaty. Nasączamy go ponczem, wykładamy połowę musu, a na mus nakładamy masę śmietanową. Następnie układamy drugi blat biszkoptowy, ponownie nasączamy ponczem, wykładamy mus (trochę musu można zostawić do dekoracji), na to masę śmietanową. Na samą górę układamy trzeci blat biszkoptowy, nasączamy go ponczem, a następnie górę i boki smarujemy masa śmietanową. Górę dekorujemy dowolnie. U mnie tradycyjnie jest to opłatek
Państwo Wojtczuk gotująnadaję się na urodziny dla dziecka, bądź dla dorosłych. Jest prosty w zrobieniu, nawet amatorzy dadzą radę. Krem jest banalnie prosty, a cały tort robi się bardzo szybko. Oczywiście dekoracja tortu zajmuje trochę czasu, ale dla smaku warto jest się pobawić. Do tortu używam gotowego babcinego dżemu truskawkowego, ponieważ idealnie się nadaje. Te ze sklepu, niestety uważam za zbyt słodkie
Klasyka Gotowaniapodłużnym kształcie i słodkim smaku. Wyglądem przypominają pomidory cherry, ale są bardziej podłużne. Występują w kolorze czerwonym i żółtym. Świetnie nadają się do bezpośredniego spożycia, do sałatek czy do dekoracji potraw. Źródło: Biedronka
WojnaNaSmaki.plmożesz rozsypać orzechy włoskie i przyprószyć je cukrem pudrem. Składniki KREM 125 g kremowego serka np. Philadelphia, Twój Smak 50 g masła 100 g cukru pudru (lub mniej) do dekoracji: orzechy włoskie
Eat me! Fit me!pierniczki zrobione w tym samym kształcie (u mnie akurat kwiatki) w 5 rozmiarach, możecie również zrobić w kształcie gwiazdek. A poszczególne rozmiary połączone lukrem :) Takie choinki stanowią piękną dekorację na każdym wigilijnym stole :) Składniki: 3 szklanki mąki, 100 g masła, 15 łyżek cukru, 3/4 szklanki miodu, 1/2 opakowania przyprawy do pierniczków, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 opakowania
Aga w kuchniwaniliowej) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Solony karmel: 100 g masła ¾ szklanki brązowego cukru trzcinowego 100 ml kremówki 36 % kilka szczypt soli morskiej Dodatkowo: orzechy pekan lub włoskie do dekoracji * PRZYGOTOWANIE Masa makowa Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie odciskamy za pomocą gazy i mielimy 2-3 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do maku dodajemy bakalie
Food Squarewlej mleko i wsyp nasiona chia - wszystko wymieszaj i odstaw na min. 4 godziny do lodówki (lub na noc). Brzoskwinie zblenduj razem z cukrem waniliowym - jedną połówkę zostaw do dekoracji. Do szklanki lub miseczki wlej mleko z chia i powoli nakładaj mus z brzoskwiń. Granata przekrój na pół - wydrąż pestki i rozsyp na musie.. Połówkę brzoskwini pokrój w plastry
Alutka-Gotujeczekoladowe kuleczki ZENTIS -Mieszanka chrupiących kulek w pysznej mlecznej czekoladzie. Chrupiąca posypka idealnie nadaje się jako dekoracja na torty, lody, desery. cukier puder 2 szklanki mleko -tyle aby powstał lukier sok z cytryny Wykonanie: Cukier,masło i miód rozpuszczamy w garnuszku, kiedy przestygnie dodajemy sodę kakao i przyprawy korzenne, mąkę i jajo. Składniki wyrabiamy rękoma
Różowa kuchnia