dekoracje - 3179 przepisów (strona:49/212)

Sernik z truskawkami na zimno 163

łyżeczka ekstraktu z wanilii kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego kilka świeżych truskawek Na polewę: 2 tabliczki czekolady (gorzkiej, mlecznej lub pół na pół) łyżka masła Dodatkowo: kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasny, puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy twaróg. Utartą masę dzielimy na 2 części w proporcjach 1/3 i 2/3. Do mniejszej

Smak mojej kuchni
Bezowe gniazdka z bazyliowym kremem i owocami 132

śmietany 36% 1 łyżka pudru bazylikowego 125 g kremowego serka (smak naturalny) Apetina Dodatkowo: 50 g mlecznej czekolady 0,5 szklanki świeżych malin 0,5 szklanki borówek Bazylia do dekoracji Bezowe gniazdka: Białka muszą mieć temperaturę pokojową, dlatego tez jajka wyjmujemy wcześniej z lodówki. Przelewamy je do misy miksera i zaczynamy ubijać. Gdy zaczną gęstnieć stopniowo (łyżka po łyżce) wsypujemy

VioletoweKucharzenie
Pralinki z mleka w proszku (4 składnikowe) 878

mających w szafce mleko w proszku  Składniki: 150g mleka w proszku 150g miękkiego masła 1/3 szklanki cukru pudru pół łyżeczki ekstraktu waniliowego kilka kostek gorzkiej czekolady do dekoracji (ok. 40g) + duża łyżka masła Wykonanie tradycyjne: Włożyć wszystkie składniki do miski (poza czekoladą) i zmiksować na gładką masę. Toczyć kulki. Ułożyć na talerzu i udekorować roztopioną w kąpieli wodnej gorzką

Mania Wypiekania
Ciasto marchewkowe z lukrem serowym 226

być jogurt grecki 2,5 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach lukier 250 g półtłustego twarogu  100 g masła miękkiego 0,5 szklanki cukru pudru orzechy pekan do dekoracji  Przygotowanie:  ciasto w misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki następnie dodać mokre i wymieszać ciasto. Na sam koniec dodać marchewkę i dobrze wymieszać. Gotową mieszankę należy przelać

Niezły Młynek
Mój urodzinowy tort czekoladowy 186

pieczenia * 500ml śmietany kremówki * 250g mascarpone  * 2 łyżki cukru pudru  * dżem morelowy  * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny  * 3 łyżki cukru * czekoladowe ozdoby do dekoracji * ganache : 100ml śmietany kremówki, 2 00g gorzkiej czekolad y Przygotowanie : Jajka ubijać  przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały czas ubijać aż masa zgęstnieje - u mnie całość

Magiczne Życie Marty
Krem daktylowy 125

sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Składniki: 100 g suszonych daktyli- u mnie Agnex 1/3 szkl wody 1 dojrzały banan 1 łyżka nasion chia płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: Suszone daktyle przekładamy do małego garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy i wyłączamy gaz. Daktyle zostawiamy w gorącej wodzie aż woda ostygnie. Po tym czasie obieramy banana, kroimy i dokładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Chiacchiere all'arancia - włoskie faworki z nutką pomarańczy 119

być wódka) 6 g proszku do pieczenia  3 jaja 1 żółtko  1 pomarańcza  1 laska wanilii szczypta soli olej do smażenia  Dekoracja: cukier puder  gorzka czekolada **** INGREDIENTI per circa 30 chiacchiere 500 g di farina   80 g di zucchero 50 g di burro 30 g di grappa  6 g di lievito

La grande e la piccola cuoca
Tort waniliowy z musem truskawkowym 136

blaty. Nasączamy go ponczem, wykładamy połowę musu, a na mus nakładamy masę śmietanową. Następnie układamy drugi blat biszkoptowy, ponownie nasączamy ponczem, wykładamy mus (trochę musu można zostawić do dekoracji), na to masę śmietanową. Na samą górę układamy trzeci blat biszkoptowy, nasączamy go ponczem, a następnie górę i boki smarujemy masa śmietanową. Górę dekorujemy dowolnie. U mnie tradycyjnie jest to opłatek

Państwo Wojtczuk gotują
Tort śmietankowo truskawkowy - na szybko 171

nadaję się na urodziny dla dziecka, bądź dla dorosłych. Jest prosty w zrobieniu, nawet amatorzy dadzą radę. Krem jest banalnie prosty, a cały tort robi się bardzo szybko. Oczywiście dekoracja tortu zajmuje trochę czasu, ale dla smaku warto jest się pobawić. Do tortu używam gotowego babcinego dżemu truskawkowego, ponieważ idealnie się nadaje. Te ze sklepu, niestety uważam za zbyt słodkie

Klasyka Gotowania
Słownik kulinarny: Pomidory papryczkowe 152

podłużnym kształcie i słodkim smaku. Wyglądem przypominają pomidory cherry, ale są bardziej podłużne. Występują w kolorze czerwonym i żółtym. Świetnie nadają się do bezpośredniego spożycia, do sałatek czy do dekoracji potraw. Źródło: Biedronka

WojnaNaSmaki.pl
Sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe z kremem i orzechami włoskimi o cudownym cynamonowym zapachu 511

możesz rozsypać orzechy włoskie i przyprószyć je cukrem pudrem. Składniki KREM 125 g kremowego serka np. Philadelphia, Twój Smak 50 g masła 100 g cukru pudru (lub mniej) do dekoracji: orzechy włoskie

Eat me! Fit me!
Choinki z pierniczków 172

pierniczki zrobione w tym samym kształcie (u mnie akurat kwiatki) w 5 rozmiarach, możecie również zrobić w kształcie gwiazdek. A poszczególne rozmiary połączone lukrem :) Takie choinki stanowią piękną dekorację na każdym wigilijnym stole :) Składniki: 3 szklanki mąki, 100 g masła, 15 łyżek cukru, 3/4 szklanki miodu, 1/2 opakowania przyprawy do pierniczków, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 opakowania

Aga w kuchni
Mini serniczki z makiem i solonym karmelem 288

waniliowej) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Solony karmel: 100 g masła ¾ szklanki brązowego cukru trzcinowego 100 ml kremówki 36 % kilka szczypt soli morskiej Dodatkowo: orzechy pekan lub włoskie do dekoracji * PRZYGOTOWANIE Masa makowa Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie odciskamy za pomocą gazy i mielimy 2-3 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do maku dodajemy bakalie

Food Square
Pudding chia z brzoskwiniami 206

wlej mleko i wsyp nasiona chia - wszystko wymieszaj i odstaw na min. 4 godziny do lodówki (lub na noc). Brzoskwinie zblenduj razem z cukrem waniliowym - jedną połówkę zostaw do dekoracji. Do szklanki lub miseczki wlej mleko z chia i powoli nakładaj mus z brzoskwiń. Granata przekrój na pół - wydrąż pestki i rozsyp na musie.. Połówkę brzoskwini pokrój w plastry

Alutka-Gotuje
Pierniczki gwiazdki i bałwanki 208

czekoladowe kuleczki ZENTIS   -Mieszanka chrupiących kulek w pysznej mlecznej czekoladzie. Chrupiąca posypka idealnie nadaje się jako dekoracja na torty, lody, desery. cukier puder 2 szklanki  mleko -tyle aby powstał lukier sok z cytryny  Wykonanie: Cukier,masło i miód rozpuszczamy w garnuszku, kiedy przestygnie dodajemy sodę kakao i przyprawy korzenne, mąkę i jajo. Składniki wyrabiamy rękoma

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania