dodatkiem jogurtu, majonezu, jabłek lub innych owoców… co dom lub knajpa, to inne wykonanie. Jak widać surówka z marchewki jest bardzo elastyczna, jeśli chodzi o dodatki. Co do dekoracji to zamiast pestek dynii możesz również użyć słonecznika lub orzechów włoskich, również wcześniej uprażonych na suchej patelni. Jeśli natomiast masz lenia, to surówka bez garnishu również obleci. Inne przepisy
Blendmanminut. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć garnek z palnika i wlać słodką śmietankę. Jajka ugotować na twardo, dwa zetrzeć na tarce i dodać do zupy, pozostałe pozostawić do dekoracji talerza. Zupę podawać z jajkiem i ewentualnie wkładką mięsną... Smacznego
Gosia gotujekurczaka 2 średniej wielkości marchewki 1/2 puszki kukurydzy 1 biała cebula 1/2 czerwonej cebuli 1,5 szklanki mrożonego groszku 1 mała śmietana 30% (200 ml) sól, pieprz olej do dekoracji posiekana, zielona pietruszka Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą oraz pieprzem i całość wymieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Marchewki
Ugotowaćewentualnie można trochę przechylać szklankę). Zimną kawę mieszamy z resztą jogurtu naturalnego i ostrożnie wlewamy (najlepiej też łyżką) do szklanki. Utworzą nam się ciekawe i efektowne warstwy. Kawę wykańczamy dekoracją z bitej śmietany i opcjonalnie jeszcze jagodami z sokiem. Można dodać listek mięty. Koniecznie zajrzyj też do etykiety KAWA NA WIELE SPOSOBÓW , znajdziesz tu kilka innych przepisów na kawę/nap
Kolorowy Przepisownikszczawiu – dokładnie umytego i odsączonego cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku przetartego przez praskę 2 litry bulionu 2 łyżki masła świeżo zmielony pieprz śmietana do dekoracji (opcjonalnie) jajko na twardo na każdą osobę Przepis na zupę szczawiową Na patelni podgrzej masło, cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj szczaw, podsmaż i zalej rosołem. Gotuj 10 min. Odcedź
Ugotowane pozamiatanemały, upieczony burak (waga po obraniu 70 g) 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 2 jajka cukier puder do dekoracji Upieczonego buraka (tutaj znajdziesz przepis JAK UPIEC BURAKI ) obrać ze skórki i przełożyć do kielicha blendera. Wlać maślankę i całość zmiksować ze sobą. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wbić
Ugotowaćpuszka groszku zielonego – 6 ogórków konserwowych – 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 12% – 3/4 szklanki majonezu – sól, pieprz do smaku – zielona pietruszka do dekoracji Wykonanie: – Jajka kurze gotować 10 minut a przepiórcze 5 minut. Zalać zimną wodą i obrać. – Pieczarki i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać odcedzony
To co kochamwiórków kokosowych 250 ml mleka szklanka cukru Dodatkowo: marmolada 2 śnieżki 400 ml zimnego mleka 2 płaskie łyżki żelatyny 1 łyżka kakao opakowanie biszkopcików (150 g ) czekolada do dekoracji Na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia, dodajemy margarynę, smalec i żółtka, zagniatamy ciasto. By nam się dobrze zlepiło dodajemy 2- 4 łyżki śmietany np. 12 %. Nasze ciasto
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamasła 2 jajka, sól 2 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18 % kg śliwek 1 op. cukru waniliowego cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: Z masła, jajek , szczypty soli , mąki, cukru, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść półkruche ciasto. Odstawić na 30 minut do lodówki. Śliwki umyć , przekroić na pół, wyjąc
Różne smaki w kuchniłyżek cukru 1,5 łyżeczki żelatyny ( dodałam 2 łyżeczki , aby masa była bardziej ściągnięta) 1 puszka gruszek w syropie ( użyłam 4 świeże gruszki) szczypta soli do dekoracji 3 kostki czekolady deserowej Krok po kroku - wykonanie Jajka rozbijamy , białka oddzielamy od żółtek, po czym wrzucamy do większej miski i miksujemy na pół sztywno.Wsypujemy brązowy cukier . Składniki ubijamy na sztywną
Różne smaki w kuchnioczyszczonej Masa grysikowa: 3 szklanki mleka 4 czubate łyżki grysiku (drobnego, błyskawicznego) 200 g masła (1 kostka) 1 szklanka cukru pudru 3 łyżeczki cukru waniliowego kieliszek rumu lub żubrówki Dekoracja: 100 g migdałów 10 sztuk migdałów blanszowanych 3 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i podzielić całość na 2 równe kawałki. Każdy kawałek ciasta rozwałkować
KuchniaWeDwoje.plwody lub mleka -lub więcej, tyle ile mąka wchłonie 1 łyżeczka oliwy (ewentualnie) szczypta soli dodatkowo: śmietanka lub masło do polania jagody do posypania listki melisy cytrynowej do dekoracji 1 łyżka masła do gotowania PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Wsypujemy mąkę do miski, oprószamy szczyptą soli, dodajemy żółtko i ewentualnie łyżeczkę oliwy, na początek wlewamy 1/2 szklanki ciepłej wody
Moja Książka Kucharskaświeżych drożdży Na nadzienie: pół tabliczki czekolady deserowej 200 g serka ricotta cukier do smaku Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogalików pół tabliczki czekolady deserowej do dekoracji Wykonanie: Ciasto: drożdże rozprowadzamy kilkoma łyżkami ciepłego mleka, dodajemy łyżkę cukru i tyle mąki, by powstał zaczyn o konsystencji gęstej śmietany. Zaczyn odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia
Smak mojej kuchninadzienie: 250g białego maku 120 g cukru 100g miodu 50g migdałów 50g orzechów włoskich 40g rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej 5 biszkoptów okrągłych, pokruszonych 2 jajka Na dekorację: szklanka cukru 2-3 łyżki gorącej wody garść posiekanych orzechów włoskich lub migdałów Wykonanie: Drożdże mieszamy z łyżką cukru i kilkoma łyżkami ciepłego mleka. Dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i powstały
Smak mojej kuchnidalszym ciągu świąteczne klimaty. Dzisiaj pyszne, wytrawne tartaletki z pieczarkami. Farsz można wzbogacić gotowanym kurczakiem. Całość udekorowana gwiazdkami z kruchego ciasta, dekorację można pominąć jeśli tartaletki chcemy serwować na inną okazję. Tartaletki można podawać na zimno i ciepło, u nas podane na zimno z rozgrzewającym czerwonym barszczem. Polecam! Tartaletki z pieczarkami Składniki na 10 sztuk: Na kruche ciasto: 200g mąki
Smak mojej kuchni