dekoracje - 3179 przepisów (strona:39/212)

domowy pasztet pieczony drobiowy z orzechami,żurawiną... 157

manna 4 łyżki, orzechy włoskie 150 gram, żurawina świeża 200 gram, rosół 2-3 szklanki Wątróbkę z kurczaka dobrze usmażyć z cebulą na smalcu, orzechy włoskie (zostawić trochę do dekoracji) wsypać do wątróbki i podsmażać z 3 minuty na większym ogniu mieszając. Do mielonego mięsa dodać cebulę 1 pokrojoną, pieprz grubo mielony, bułki odciśnięte z wody i na patelni

W Mojej Kuchni Lubię
3-składnikowy krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny) 173

jeden z najlepszych oraz dość tani krem. Można z niego przygotować smaczny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu.  Krem jest też lekki i bardzo delikatny w smaku. Posmak i słodycz białej czekolady świetnie komponuje się

Di gotuje
KOKOSOWY KREM Z MLEKIEM KOKOSOWYM 105

Dziś kolejna propozycja na krem idealny do przekładania tortu czy dekoracji babeczek. Pyszny, lekki, kokosowy. W sam raz dla miłośników kokosu. Krem przygotowany jest naprawdę szybko a smakuje rewelacyjnie.  Składniki: * 200 g śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * 5 łyżek mleka kokosowego z puszki (potrzebny jest sam miąższ, aby go uzyskać należy co najmniej dzień wcześniej puszkę mleka

Zrób to smacznie
BRZOSKWINIOWY DESER Z HERBATNIKAMI 210

jogurtu naturalnego, 5 połówek brzoskwiń z puszki, 1 łyżka cukru waniliowego, 8 herbatników WYKONANIE Mascarpone mieszamy z jogurtem i cukrem. Herbatniki drobno kruszymy. Brzoskwinie blendujemy (1 odkładamy do dekoracji). Na dno pucharków wykładamy połowę serka, następnie warstwę herbatników, mus brzoskwiniowy, kolejną warstwę serka, posypujemy resztą herbatników. Wierzch zdobimy brzoskwiniami pokrojonymi w paski

słodki bratek
Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT 122

czekolady – 40g oleju kokosowego – 30g erytrolu (lub innego cukru) – 2 banany – 1 garść orzechów włoskich, posiekanych na kawałki – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do dekoracji : 2 garści połówek orzechów włoskich Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. W rondelku, w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę połamaną na kawałki wraz z olejem kokosowym, studzimy. W misie blendera umieszczamy jogurt

Be Fit Be Strong
Tort Szwarcwaldzki/Czarny Las 132

Tort ten powstał bez żadnej okazji. Tak po prostu, ponieważ miałam ochotę na coś pysznego oraz po części z tęsknoty za dłuższą zabawą ze słodkościami, szczególnie przy ich dekoracji... No cóż, moja córka baaardzo rzadko daje mi taką możliwość. Przyznam, że często robię torty na urodziny i różne przyjęcia, ale takie spontaniczne dzieło sprawia najwięcej satysfakcji, gdyż powstaje w momencie

Di gotuje
Tort bezowy Zuzi 124

Dzisiaj kolejny torcik z serii urodzinowych. Tym razem tort bezowy zrobiony dla mojej córki, na kolejne urodziny. Przełożony kremem z mascarpone i śmietany. Dekoracja: galaretki tureckie i beziki. Wygląda bardzo dziewczęco a przy okazji jest bardzo smaczny. Składniki Proporcja na jeden blat bezowy, należy upiec takie trzy blaty 3 białka szczypta soli 15-20 dkg … Czytaj dalej Tort bezowy

gotuj ze mną
Poduszeczki z ciasta francuskiego z pomidorkami koktajlowymi, prosciutto i mozzarellą 135

fajna przekąska, która szybko znika. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka pomidorków koktajlowych 1/2 kulki mozzarelli 2 – 3 plasterki szybki prosciutto świeżo zmielony pieprz 1 jajko opcjonalnie do dekoracji – sezam czarny lub biały Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 220 C góra-dół. Pomidorki umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Mozzarellę porwij palcami na małe kawałki. Ciasto francuskie rozłóż

Moja pasja smaku
Krakersy z pastą serowo-czosnkową 106

zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłóż pastę na krakersy i udekoruj.   Do dekoracji możesz użyć… plasterków wędliny, ogórka, rzodkiewki, pomidora, kawałków papryki, szczypiorku, ziaren słonecznika, orzechów, oliwek, listków bazylii itp.         Polecam Wam też inne smakowite przekąski … – Sałatka

Kulinarne S.O.S.
Omułki , mule po belgijsku 162

pora 1 cebula biała 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 6-7 kulek ziela angielskiego 7-8 kulek pieprzu czarnego sól do smaku dodatkowo : 1 szt cytryna koper do dekoracji Mule płukamy pod bieżącą , zimną wodą . Na patelni o głębokich brzegach i z pokrywką , podsmażamy na oleju siekanego drobno selera naciowego , pora oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek . Solimy

Ogrodnik w podróży
Piernikowe witraże ośnieżone 145

połowie gwiazdki małymi foremkami. Piekarnik nagrzewam do 170 stopni góra dół. Pierniki układam na blaszce na papierze do pieczenia. Piekę około 5-7 minut aż się lekko zarumienią.  Dekoracja: Lukier robię z pudru, białka i soku z cytryny. Przekładam do tyłki i dekoruję nim każdy piernik z wycięciem na około. Od razu posypuję wiórkami kokosowymi zanim lukier zastygnie. Konfiturę

wesoła kuchnia
Truflowe ciasteczka bez pieczenia i zakupy z bee.pl 133

pieczenia: 250 g herbatników zmielonych na pył przypominający wilgotny piasek 2 łyżki gorzkiego kakao 100 g cukru 120 g masła 100 ml mleka kilka kropel aromatu rumowego DO DEKORACJI: 50 g czekolady 1 łyżeczka oleju cukrowe posypki      Herbatniki mieszamy z kakao w misce i odkładamy. Cukier, masło, mleko oraz aromat przekładamy do garnka, podgrzewamy do zagotowania

Rozpustne gotowanie
Tort makowy z kremem i brzoskwiniami 91

Cały czas mieszając, gotujemy krem na średnim ogniu aż uzyskamy konsystencję budyniu. Odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie kroimy w kostkę odsączone z syropu brzoskwinie. Możemy odłożyć dwie połówki do dekoracji wierzchu tortu. Syropu nie wyrzucamy – posłuży nam do nasączenia biszkoptów. W wysokim naczyniu (np. garnku) miksujemy stałą część mleka kokosowego z puszki schłodzonego w lodówce przez co najmniej dobę

Lamarida.pl
Drink Vodka Cranberry (z wódką) 120

wódki 20 ml soku żurawinowego woda gazowana do uzupełnienia   Do wysokiej szklanki wlej wódkę oraz sok żurawinowy. Uzupełnij schłodzoną wodą gazowaną. Na końcu dodaj kostki lodu. Dla dekoracji wrzuć do drinka… owoce żurawiny, kulki winogron lub wiśnie.       Moje inne procentowe propozycje dla Was… – Drink Vodka Fizz – Błyskawiczny likier kawowy – Nalewka

Kulinarne S.O.S.
Lasagne z ricottą i dynią 151

sera ricotta 40 g parmezanu 30 g masła Sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki 0,5 łyżeczki muszkatołowej 1 szklanka śmietany 18% 3-4 pomidorki koktajlowe do dekoracji Przepis nalasagne z ricottą i dynią Dynię, umyj i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki, posmaruj oliwa z oliwy i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz około 25-30 minut Makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!