manna 4 łyżki, orzechy włoskie 150 gram, żurawina świeża 200 gram, rosół 2-3 szklanki Wątróbkę z kurczaka dobrze usmażyć z cebulą na smalcu, orzechy włoskie (zostawić trochę do dekoracji) wsypać do wątróbki i podsmażać z 3 minuty na większym ogniu mieszając. Do mielonego mięsa dodać cebulę 1 pokrojoną, pieprz grubo mielony, bułki odciśnięte z wody i na patelni
W Mojej Kuchni Lubięjeden z najlepszych oraz dość tani krem. Można z niego przygotować smaczny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu. Krem jest też lekki i bardzo delikatny w smaku. Posmak i słodycz białej czekolady świetnie komponuje się
Di gotujeDziś kolejna propozycja na krem idealny do przekładania tortu czy dekoracji babeczek. Pyszny, lekki, kokosowy. W sam raz dla miłośników kokosu. Krem przygotowany jest naprawdę szybko a smakuje rewelacyjnie. Składniki: * 200 g śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * 5 łyżek mleka kokosowego z puszki (potrzebny jest sam miąższ, aby go uzyskać należy co najmniej dzień wcześniej puszkę mleka
Zrób to smaczniejogurtu naturalnego, 5 połówek brzoskwiń z puszki, 1 łyżka cukru waniliowego, 8 herbatników WYKONANIE Mascarpone mieszamy z jogurtem i cukrem. Herbatniki drobno kruszymy. Brzoskwinie blendujemy (1 odkładamy do dekoracji). Na dno pucharków wykładamy połowę serka, następnie warstwę herbatników, mus brzoskwiniowy, kolejną warstwę serka, posypujemy resztą herbatników. Wierzch zdobimy brzoskwiniami pokrojonymi w paski
słodki bratekczekolady – 40g oleju kokosowego – 30g erytrolu (lub innego cukru) – 2 banany – 1 garść orzechów włoskich, posiekanych na kawałki – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do dekoracji : 2 garści połówek orzechów włoskich Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. W rondelku, w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę połamaną na kawałki wraz z olejem kokosowym, studzimy. W misie blendera umieszczamy jogurt
Be Fit Be StrongTort ten powstał bez żadnej okazji. Tak po prostu, ponieważ miałam ochotę na coś pysznego oraz po części z tęsknoty za dłuższą zabawą ze słodkościami, szczególnie przy ich dekoracji... No cóż, moja córka baaardzo rzadko daje mi taką możliwość. Przyznam, że często robię torty na urodziny i różne przyjęcia, ale takie spontaniczne dzieło sprawia najwięcej satysfakcji, gdyż powstaje w momencie
Di gotujeDzisiaj kolejny torcik z serii urodzinowych. Tym razem tort bezowy zrobiony dla mojej córki, na kolejne urodziny. Przełożony kremem z mascarpone i śmietany. Dekoracja: galaretki tureckie i beziki. Wygląda bardzo dziewczęco a przy okazji jest bardzo smaczny. Składniki Proporcja na jeden blat bezowy, należy upiec takie trzy blaty 3 białka szczypta soli 15-20 dkg … Czytaj dalej Tort bezowy
gotuj ze mnąfajna przekąska, która szybko znika. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka pomidorków koktajlowych 1/2 kulki mozzarelli 2 – 3 plasterki szybki prosciutto świeżo zmielony pieprz 1 jajko opcjonalnie do dekoracji – sezam czarny lub biały Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 220 C góra-dół. Pomidorki umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Mozzarellę porwij palcami na małe kawałki. Ciasto francuskie rozłóż
Moja pasja smakuzetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłóż pastę na krakersy i udekoruj. Do dekoracji możesz użyć… plasterków wędliny, ogórka, rzodkiewki, pomidora, kawałków papryki, szczypiorku, ziaren słonecznika, orzechów, oliwek, listków bazylii itp. Polecam Wam też inne smakowite przekąski … – Sałatka
Kulinarne S.O.S.pora 1 cebula biała 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 6-7 kulek ziela angielskiego 7-8 kulek pieprzu czarnego sól do smaku dodatkowo : 1 szt cytryna koper do dekoracji Mule płukamy pod bieżącą , zimną wodą . Na patelni o głębokich brzegach i z pokrywką , podsmażamy na oleju siekanego drobno selera naciowego , pora oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek . Solimy
Ogrodnik w podróżypołowie gwiazdki małymi foremkami. Piekarnik nagrzewam do 170 stopni góra dół. Pierniki układam na blaszce na papierze do pieczenia. Piekę około 5-7 minut aż się lekko zarumienią. Dekoracja: Lukier robię z pudru, białka i soku z cytryny. Przekładam do tyłki i dekoruję nim każdy piernik z wycięciem na około. Od razu posypuję wiórkami kokosowymi zanim lukier zastygnie. Konfiturę
wesoła kuchniapieczenia: 250 g herbatników zmielonych na pył przypominający wilgotny piasek 2 łyżki gorzkiego kakao 100 g cukru 120 g masła 100 ml mleka kilka kropel aromatu rumowego DO DEKORACJI: 50 g czekolady 1 łyżeczka oleju cukrowe posypki Herbatniki mieszamy z kakao w misce i odkładamy. Cukier, masło, mleko oraz aromat przekładamy do garnka, podgrzewamy do zagotowania
Rozpustne gotowanieCały czas mieszając, gotujemy krem na średnim ogniu aż uzyskamy konsystencję budyniu. Odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie kroimy w kostkę odsączone z syropu brzoskwinie. Możemy odłożyć dwie połówki do dekoracji wierzchu tortu. Syropu nie wyrzucamy – posłuży nam do nasączenia biszkoptów. W wysokim naczyniu (np. garnku) miksujemy stałą część mleka kokosowego z puszki schłodzonego w lodówce przez co najmniej dobę
Lamarida.plwódki 20 ml soku żurawinowego woda gazowana do uzupełnienia Do wysokiej szklanki wlej wódkę oraz sok żurawinowy. Uzupełnij schłodzoną wodą gazowaną. Na końcu dodaj kostki lodu. Dla dekoracji wrzuć do drinka… owoce żurawiny, kulki winogron lub wiśnie. Moje inne procentowe propozycje dla Was… – Drink Vodka Fizz – Błyskawiczny likier kawowy – Nalewka
Kulinarne S.O.S.sera ricotta 40 g parmezanu 30 g masła Sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki 0,5 łyżeczki muszkatołowej 1 szklanka śmietany 18% 3-4 pomidorki koktajlowe do dekoracji Przepis nalasagne z ricottą i dynią Dynię, umyj i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki, posmaruj oliwa z oliwy i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz około 25-30 minut Makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!