makaronu – może być też sojowy lub ryżowy 150 g łososia surowego lub wędzonego 50 g parmezanu 2 duże czerwone cebule 50 g płatków migdałów kilka gałązek kolendry do dekoracji 3 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀 Znajdziesz mnie również
Eat me! Fit me!jogurtu naturalnego 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy skórka otarta z 1 - 2 dużych pomarańczy szczypta soli 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do dekoracji Sposób wykonania : M iękką margarynę lub masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj cukier i dalej ucieraj do momentu, aż powstanie puszysta i jasna masa. Wsyp otartą skórkę pomarańczową
Przepisy i porady kulinarneprzekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ kawałki orzechów w kremie mogą zatkać końcówkę w rękawie. Dzisiejszy krem jest naprawdę pyszny. Często przygotowuję z nim tarty, biszkopty, dekoruję nim babeczki itd. Czasem wzbogacam jego smak niewielką ilością
Słodkie okruszkiktóre było na warsztatach po raz pierwszy. Marka postanowiła przywitać z blogerami wiosnę i specjalnie na ten dzień zaaranżowała jeden ze stołów, na którym królowały zające i dekoracje świąteczne, które są w aktualnej ofercie sklepu. A teraz czas na najpopularniejsze przepisy tych warsztatów. KOKTAJL ANTI-ANGING 2 jabłka wyciskarka Kuvings oraz Jabłka Grójeckie sok z limonki (Oryginalny Sok, na porcję
Słodkie okruszkiminerałów, ale również smaczna. Ser feta jest zdecydowanie pysznym dodatkiem, który szybko zaspokoi głód ;-) Poza "zieleniną" lubię jak coś w sałatce chrupie, więc dodałam czerwoną paprykę i rzodkiewkę. Jako dekoracja posłużyły mi kiełki słonecznika, zresztą bardzo zdrowe. Na 2 duże porcje obiadowe. SKŁADNIKI 1 duże opakowanie miksu sałat (u mnie ze szpinakiem) 1/2 dużej czerwonej papryki 1/2 pęczka rzodkiewki
Passions hobbies lifeBOUNTY JAGLANE Składniki na bounty jaglane: 100g kaszy jaglanej suchej 300ml mleka 1/2 szkl wiórków kokosowych 3 łyżki cukru 2 łyżki masła 100g czekolady mlecznej chipsy kokosowe do dekoracji Jak zrobić bounty jaglane: Kaszę jaglaną wrzucamy do suchego garnka, podgrzewamy, prażymy kaszę cały czas mieszając aż stanie się jasna. Wtedy ostrożnie zalewamy wodą i płuczemy 2 razy. Tak przygotowaną kaszę
Dorota Smakujełyżka rumu (ewent. mleka) Krem : 250 g zimnego serka mascarpone 125 ml zimnejśmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru wanilinowego Do dekoracji: Owoce granatu Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, przyprawę do piernika, kawę, cukier wanilinowy, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oraz odrobinę soli. Mieszamy. Mleko z miodem, podgrzewamy
Moja Mama GotujeCzas przed Świętami jest dla mnie okresem szukania nowych kształtów i jadalnych dekoracji. W sieci natrafiłam na bułeczki w kształcie ryjków. Ich autorka zrobiła je z nadzieniem w środku. Mnie zależało na bułeczkach drożdżowych na jutrzejsze śniadania, więc wykorzystałam tylko formę, a przepis na ciasto jest mój. Składniki (na 9 bułek): 300 ml mleka 10 g drożdży pół łyżeczki cukru
Weekendy w domu i ogrodzieprzygotowanie potrzebujesz przynajmniej 3 dni. P odczas wchłaniania alkoholu zwiększają swoją wielkość, stają się miękkie i trochę śliskie. Możesz jeść je widelczykiem, łyżeczką lub wrzucić do drinków dla dekoracji. Polecam takie słodkie alko-smakołyki na imprezy (sylwester, karnawał, urodziny), spotkania z dobrymi znajomymi, wieczory panieńskie lub kawalerskie Składniki: paczka żelek np. Haribo wódka Żelki przełóż do słoika lub miseczki
Kulinarne S.O.S.czekolady 250 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny Do nasączenia 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżka cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżki wody różanej Do dekoracji praliny kokosowe suszone płatki róż wiórki kokosowe Przygotowanie: Biszkopt Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. Obie mąki przesiewamy przez sito, najlepiej dwa razy. Białka ubijamy na sztywną
Smakowity Blog Kulinarnyłyżek jogurtu naturalnego 1 -2 łyżki masła ghee lub oleju do smażenia sól, duża szczypta cukru i duża szczypta cynamonu do smaku natka kolendry lub pietruszki do dekoracji ryż basmati lub czerwony ryż Przepis na curry jalfrezi z kurczaka Mięso obieramy ze skóry, kroimy w średniej wielkości kostkę, około 3x3 cm (albo używamy ugotowanego wcześniej mięsa).i oprószamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światafrancuskiej 1 łyżka masła sól koperek Marynowana cukinia w Martini: marynata; szklanka wody, szklanka Martini, 1/2 szklanki cukru, szczypta soli cukinia koperek do dekoracji całego dania Polędwiczkę oczyszczam z błon, doprawiam solą i pieprzem i owijam boczkiem. Na patelni rozgrzewam tłuszcz z dodatkiem czosnku i tymianku. Smażę na nim polędwiczkę do zarumienienia
Mango Papajasól, pieprz 1 mały batat 3 figi 50 g sera koziego 300 g piersi kurczaka świeża bazylia tajska, skórka otarta z cytryny, sól, pieprz do dekoracji: oregano świeże, bazylia tajska Na oliwie z oliwek podsmaż szalotkę i czosnek. Dodaj pokrojonego w kostkę batata. Wsyp ryż i smaż do momentu aż zeszkli się. Wlej porcję białego
Mango Papajaprzygotowanie to kilka chwil. Składniki na dwie porcje. 4 cienkie kiełbaski 2 jajka 1 puszka fasolki w zalewie pomidorowej 1 bagietka 1 pomidor 2 pieczarki rukola do dekoracji sól, pieprz masło 1. Na suchej, rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną na 4 części bagietkę aż stanie się chrupka. Zdejmujemy z patelni, smarujemy masłem. 2. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy
Szefowa kuchnisoczystej i słodkiej pomarańczy 1 marakuja 1 banan miód do smaku 2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy 2 łyżeczki płatków owsianych górskich listki bazylii do dekoracji Przygotowanie: Do kielicha blendera przekładamy jogurt grecki. Dodajemy obranego banana. Z pomarańczy ścieramy na tarce na dużych oczkach skórkę. Pomarańczę bez skóry dodajemy do kielicha blendera. Całość miksujemy
Moja smaczna kuchnia