talerze (mi wyszło po 4 sztuki), przełożyłam dżemem i udekorowałam owocami. 4. Kakao, mleko i miód połączyłam w filiżance (jeśli będzie zbyt gęsta dodaj jeszcze odrobinkę mleka) i dla dekoracji polałam placuszki. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* jednej porcji: 416 kcal 16,0 g białka 17,3 g tłuszczów (w tym 8,5 g tłuszczów nasyconych
Vroblewska-fitlifegrzankami i oliwą ziołową przygotowaną na bazie kolendry i mieszanki oleju rzepakowego Wielkopolski z oliwą z oliwek extra virgin. Doskonałe towarzystwo do pysznej zupy. Polecam. 3 cukinie + 1 do dekoracji 1 duża cebula łyżka masła + 6 łyżek mieszanki oleju rzepakowego Wielkopolski z oliwą z oliwek 3 szkl. bulionu warzywnego 1/2 szkl. śmietany 30% 100 g serka topionego o neutralnym smaku
Smaki Na TalerzuŚwięta Wielkanocne i nawet doczekały się publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę
Kolorowa kuchnia Elkiodstawiamy do całkowitego wystudzenia. Serek miksujemy i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie: Jeden naleśnik smarujemy powidłem lub dżemem zwijamy w rulon, tniemy na kawałki, które użyjemy do dekoracji. Na talerzu lub paterze kładziemy jeden naleśnik smarujemy go powidłem lub dżemem, przykrywamy naleśnikiem. teraz np. dwie-trzy warstwy smarujemy kremem a następnie powidłem lub dżemem i tak do wyczerpania
Domowy Smak Jedzeniazmiksować i odstawić. Lekko tężejące truskawki wylać na masę ,schłodzić w lodówce. *jeżeli truskawek wyjdzie do 500 ml można ominąć dodanie żelatyny,wszystko zależy ile truskawki puszczą soku. Do dekoracji: 200 ml śmietanki 30% śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Udekorować
Anielskie wypiekiłyżeczki cynamonu 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli sok z limonki sól, pieprz świeża kolendra do dekoracji nachosy olej i masło do smażenia Jak zrobić zupę meksykańską: W garnku rozgrzać tłuszcz i przesmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodać drobno pokrojoną papryczkę chilli
Codzienne Gotowaniecebuli 1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki 1 ząbek czosnku 100 g majonezu 1 łyżka (ok 5 g) posiekanego szczypiorku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony do dekoracji zielenina np. szczypiorek, pietruszka, rzeżucha, bazylia itp. Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę
Ola la LCHFkalafiora (waga po podzieleniu i oczyszczeniu) 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy truflowej+ 1 łyżeczka do skropienia 40g startego parmezanu lub Pecorino Romano + odrobina do dekoracji 300g boczniaków 2 łyżeczki oliwy z oliwek 2 łyżeczki masła 2 jajka L 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz płatki chili
Karo in the Kitchenwylać tężejącą kawową galaretkę i ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. 6. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać startą czekoladę i udekorować ciasto. Dodatkowo do dekoracji można użyć kwiatki z czekolady
Szalona Kuchnia Ewelinynaturalnego 2 łyżki syropu imbirowego (u mnie z dodatkiem cytryny) pół opakowania suszonych jabłek bez skórki Amkez łyżeczka ciemnego kakao kilka plasterków suszonego jabłka i małe listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy pół opakowania suszonych jabłek bez skórki, dodajemy pół obranego banana, syrop imbirowy i jogurt. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Podajemy od razu
Słodkie okruszkikażdej strony, wyjmuj je na papier ręcznikowy. Jeśli masz ochotę na pączki z nadzieniem, włóż marmoladę do rękawa cukierniczego, ostrą i długą końcówką dodawaj po usmażeniu pączków. Do dekoracji użyj lukru lub posyp cukrem pudrem. Smacznego
Kurnikoworulonik owijamy ciasno folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy roladkę na 1,5 cm plasterki. Niektóre nabijamy na szpadki, przeplatając z oliwkami i kulkami mozzarelli, układamy dekoracje z rzodkiewek i sałat, posypujemy pokrojonym w drobną kosteczkę żółtym serem. Pomysłów na ułożenie jest tyle ile głów :) Polecam pyszną i doskonale układającą się w roladkach Włoską Szynkę Hańderek
Gotowanie jest łatwechrustów i zero diety :) Dziś mam stary sprawdzony przepis na mrowisko, przypominające chrusty w miodzie, rodzynkach i maku. Szaleństwo... Składniki: ciasto 2 jajko żółtko 200 g mąki do dekoracji miód, mak, roczynki 1 l oleju do smażenia Przygotowanie: Na stolnicy ugnieć ciasto z mąki, jajek i żółtka. Ciasto będzie twarde jak na makaron. Zagniecione ciasto owiń folią
Niezły Młynekdużego, świeżego ananasa 3/4 szklanki czerwonej soczewicy (120 g) 1 cebula 3 ząbki czosnku odrobina oleju sól, pieprz szczypta pieprzu cayenne szczypta cynamonu 1 łyżeczka kuminu rzymskiego do dekoracji posiekana, zielona pietruszka Cebulę i czosnek obrać oraz drobno pokroić. W garnku rozgrzać niewielką ilość oleju. Następnie dodać cebulę. Gdy lekko się zeszkli to dodać do niej przyprawy (sól, pieprz, pieprz
Ugotowaćczęść kakaową: 200g maki pszennej 150g cukru 30g kakao 2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wody 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu jabłkowego Ponadto: owoce do dekoracji Masa serowa: Wszystkie składniki umieszczamy w misce, całość zblendować na gładką, jednolitą masę. Ciasto kakaowe: Cukier, wodę i olej wymieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać wymieszane suche składniki. Dokładnie wymieszać
Słodki Zakątek