cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki 1 ząbek czosnku 100 g majonezu 1 łyżka (ok 5 g) posiekanego szczypiorku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony do dekoracji zielenina np. szczypiorek, pietruszka, rzeżucha, bazylia itp. Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę
Ola la LCHFkalafiora (waga po podzieleniu i oczyszczeniu) 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy truflowej+ 1 łyżeczka do skropienia 40g startego parmezanu lub Pecorino Romano + odrobina do dekoracji 300g boczniaków 2 łyżeczki oliwy z oliwek 2 łyżeczki masła 2 jajka L 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz płatki chili
Karo in the Kitchenwylać tężejącą kawową galaretkę i ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. 6. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać startą czekoladę i udekorować ciasto. Dodatkowo do dekoracji można użyć kwiatki z czekolady
Szalona Kuchnia Ewelinynaturalnego 2 łyżki syropu imbirowego (u mnie z dodatkiem cytryny) pół opakowania suszonych jabłek bez skórki Amkez łyżeczka ciemnego kakao kilka plasterków suszonego jabłka i małe listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy pół opakowania suszonych jabłek bez skórki, dodajemy pół obranego banana, syrop imbirowy i jogurt. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Podajemy od razu
Słodkie okruszkikażdej strony, wyjmuj je na papier ręcznikowy. Jeśli masz ochotę na pączki z nadzieniem, włóż marmoladę do rękawa cukierniczego, ostrą i długą końcówką dodawaj po usmażeniu pączków. Do dekoracji użyj lukru lub posyp cukrem pudrem. Smacznego
Kurnikoworulonik owijamy ciasno folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy roladkę na 1,5 cm plasterki. Niektóre nabijamy na szpadki, przeplatając z oliwkami i kulkami mozzarelli, układamy dekoracje z rzodkiewek i sałat, posypujemy pokrojonym w drobną kosteczkę żółtym serem. Pomysłów na ułożenie jest tyle ile głów :) Polecam pyszną i doskonale układającą się w roladkach Włoską Szynkę Hańderek
Gotowanie jest łatwechrustów i zero diety :) Dziś mam stary sprawdzony przepis na mrowisko, przypominające chrusty w miodzie, rodzynkach i maku. Szaleństwo... Składniki: ciasto 2 jajko żółtko 200 g mąki do dekoracji miód, mak, roczynki 1 l oleju do smażenia Przygotowanie: Na stolnicy ugnieć ciasto z mąki, jajek i żółtka. Ciasto będzie twarde jak na makaron. Zagniecione ciasto owiń folią
Niezły Młynekdużego, świeżego ananasa 3/4 szklanki czerwonej soczewicy (120 g) 1 cebula 3 ząbki czosnku odrobina oleju sól, pieprz szczypta pieprzu cayenne szczypta cynamonu 1 łyżeczka kuminu rzymskiego do dekoracji posiekana, zielona pietruszka Cebulę i czosnek obrać oraz drobno pokroić. W garnku rozgrzać niewielką ilość oleju. Następnie dodać cebulę. Gdy lekko się zeszkli to dodać do niej przyprawy (sól, pieprz, pieprz
Ugotowaćczęść kakaową: 200g maki pszennej 150g cukru 30g kakao 2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wody 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu jabłkowego Ponadto: owoce do dekoracji Masa serowa: Wszystkie składniki umieszczamy w misce, całość zblendować na gładką, jednolitą masę. Ciasto kakaowe: Cukier, wodę i olej wymieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać wymieszane suche składniki. Dokładnie wymieszać
Słodki ZakątekMoje pierwsze babeczki Ciasteczkowy Potwór nie wyglądały tak jak na załączonych zdjęciach. Robiąc tort Ciasteczkowy Potwór oraz przygotowując urodzinowe dekoracje brakowało mi czasu na testowanie nowych przepisów. Dlatego upiekłam marchewkowe babeczki i przystroiłam je kremem maślanym. Niestety nie był to dobry pomysł. Sama potem radziłam gościom, aby ściągali krem
Słodki Pomysłosączoną cieciorkę oraz paprykę pokrojoną w kostkę, dodajemy przecier, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotujemy kolejne 10-15 minut aż składniki będą miękkie. Część warzyw odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy
słodki bratekSkładniki : 8 jajek 1 kg mięsa mielonego sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta 1 łyżeczka majonezu olej do smażenia majonez do dekoreacji koperek lub natka pietruszka do dekoracji Wykonanie : 7 jajek gotujemy na twardo (jedno jajko zostawiamy do mięsa). Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy do niego 1 surowe jajko, sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, 1 łyżeczkę
Olga Piecze i Gotujegorącej wody sól i pieprz do smaku kilka łyżek oleju do smażenia (odradzam smażenie na oliwie, ma zbyt intensywny smak) posiekana natka pietruszki lub kolendry do dekoracji Uwaga: krem kokosowy w bloku jest dostępny m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata Przygotowanie Cebulę i por drobno pokroić, czosnek i imbir, bardzo drobno posiekać. Marchewkę pokroić w plasterki lub zetrzeć
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacebula 500 g pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej 200 g śmietany kremówki lub do sosów sól, pieprz, oregano, bazylia, chilli 2 łyżki oliwy świeża bazylia lub natka - do dekoracji Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i dodać do cebuli. Całość przesmażyć kilka minut
wyzwania kuchenneopakowania 100 gramowe ) 8 łyżek mleka 3 czubate łyżki cukru 20 g masła 11 czubatych łyżek mleka w proszku Polewa: 50 g białej czekolady 3-4 łyżeczki śmietanki 30 % Dekoracja: złote kuleczki cukrowe 1. Mleko z cukrem i masłem zagotowujemy. Kiedy lekko przestygnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokładnie do pozbycia się grudek. Gotowa masę odstawiamy do przestygnięcia
Gotowanie...to proste !