dekoracje - 3179 przepisów (strona:45/212)

JAJKA FASZEROWANE AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 1241

cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki 1 ząbek czosnku 100 g majonezu 1 łyżka (ok 5 g) posiekanego szczypiorku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony do dekoracji zielenina np. szczypiorek, pietruszka, rzeżucha, bazylia itp. Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę

Ola la LCHF
Purée z kalafiora z boczniakami i jajkiem w koszulce 243

kalafiora (waga po podzieleniu i oczyszczeniu) 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy truflowej+ 1 łyżeczka do skropienia 40g startego parmezanu lub Pecorino Romano + odrobina do dekoracji 300g boczniaków 2 łyżeczki oliwy z oliwek 2 łyżeczki masła 2 jajka L 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz płatki chili

Karo in the Kitchen
Sernik Poema di Caffe 149

wylać tężejącą kawową galaretkę i ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. 6.  Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać startą czekoladę i udekorować ciasto. Dodatkowo do dekoracji można użyć kwiatki z czekolady

Szalona Kuchnia Eweliny
Zdrowy deser imbirowo-jabłkowy 229

naturalnego 2 łyżki syropu imbirowego (u mnie z dodatkiem cytryny) pół opakowania suszonych jabłek bez skórki Amkez łyżeczka ciemnego kakao kilka plasterków suszonego jabłka i małe listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy pół opakowania suszonych jabłek bez skórki, dodajemy pół obranego banana, syrop imbirowy i jogurt. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Podajemy od razu

Słodkie okruszki
Przepis na pączki 166

każdej strony, wyjmuj je na papier ręcznikowy. Jeśli masz ochotę na pączki z nadzieniem, włóż marmoladę do rękawa cukierniczego, ostrą i długą końcówką dodawaj po usmażeniu pączków. Do dekoracji użyj lukru lub posyp cukrem pudrem. Smacznego

Kurnikowo
Karnawałowe przekąski 232

rulonik owijamy ciasno folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy roladkę na 1,5 cm plasterki. Niektóre nabijamy na szpadki, przeplatając z oliwkami i kulkami mozzarelli, układamy dekoracje z rzodkiewek i sałat, posypujemy pokrojonym w drobną kosteczkę żółtym serem. Pomysłów na ułożenie jest tyle ile głów :) Polecam pyszną i doskonale układającą się w roladkach Włoską Szynkę Hańderek

Gotowanie jest łatwe
Karnawałowe mrowisko 152

chrustów i zero diety :) Dziś mam stary sprawdzony przepis na mrowisko, przypominające chrusty w miodzie, rodzynkach i maku. Szaleństwo... Składniki: ciasto 2 jajko żółtko 200 g mąki  do dekoracji miód, mak, roczynki 1 l oleju do smażenia  Przygotowanie: Na stolnicy ugnieć ciasto z mąki, jajek i żółtka. Ciasto będzie twarde jak na makaron. Zagniecione ciasto owiń folią

Niezły Młynek
Zupa z soczewicą i ananasem 172

dużego, świeżego ananasa 3/4 szklanki czerwonej soczewicy (120 g) 1 cebula 3 ząbki czosnku odrobina oleju sól, pieprz szczypta pieprzu cayenne szczypta cynamonu 1 łyżeczka kuminu rzymskiego do dekoracji posiekana, zielona pietruszka Cebulę i czosnek obrać oraz drobno pokroić. W garnku rozgrzać niewielką ilość oleju. Następnie dodać cebulę. Gdy lekko się zeszkli to dodać do niej przyprawy (sól, pieprz, pieprz

Ugotować
KAKAOWO TWAROGOWE MUFFINY 157

część kakaową:  200g maki pszennej 150g cukru 30g kakao 2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wody 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu jabłkowego Ponadto: owoce do dekoracji Masa serowa: Wszystkie składniki umieszczamy w misce, całość zblendować na gładką, jednolitą masę.  Ciasto kakaowe: Cukier, wodę i olej wymieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać wymieszane suche składniki. Dokładnie wymieszać

Słodki Zakątek
Babeczki Ciasteczkowy Potwór – Blue Velvet Cupcakes 533

Moje pierwsze babeczki Ciasteczkowy Potwór nie wyglądały tak jak na załączonych zdjęciach. Robiąc tort Ciasteczkowy Potwór oraz przygotowując urodzinowe dekoracje brakowało mi czasu na testowanie nowych przepisów. Dlatego upiekłam marchewkowe babeczki i przystroiłam je kremem maślanym. Niestety nie był to dobry pomysł. Sama potem radziłam gościom, aby ściągali krem

Słodki Pomysł
ZUPA Z CIECIORKI 141

osączoną cieciorkę oraz paprykę pokrojoną w kostkę, dodajemy przecier, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotujemy kolejne 10-15 minut aż składniki będą miękkie. Część warzyw odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy

słodki bratek
Jajka po szkocku 195

Składniki : 8 jajek 1 kg mięsa mielonego sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta 1 łyżeczka majonezu olej do smażenia majonez do dekoreacji koperek lub natka pietruszka do dekoracji Wykonanie : 7 jajek gotujemy na twardo (jedno jajko zostawiamy do mięsa). Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy do niego 1 surowe jajko, sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, 1 łyżeczkę

Olga Piecze i Gotuje
Zupa z soczewicą z mlekiem kokosowym 190

gorącej wody sól i pieprz do smaku  kilka łyżek oleju do smażenia (odradzam smażenie na oliwie, ma zbyt intensywny smak) posiekana natka pietruszki lub kolendry do dekoracji  Uwaga: krem kokosowy w bloku jest dostępny m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata Przygotowanie Cebulę i por drobno pokroić, czosnek i imbir, bardzo drobno posiekać. Marchewkę pokroić w plasterki lub zetrzeć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym 185

cebula 500 g pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej 200 g śmietany kremówki lub do sosów sól, pieprz, oregano, bazylia, chilli 2 łyżki oliwy świeża bazylia lub natka - do dekoracji Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i dodać do cebuli. Całość przesmażyć kilka minut

wyzwania kuchenne
Piernikowe Mleczne Kanapki 192

opakowania 100 gramowe ) 8 łyżek mleka 3 czubate łyżki cukru 20 g masła 11 czubatych łyżek mleka w proszku Polewa: 50 g białej czekolady 3-4 łyżeczki śmietanki 30 % Dekoracja: złote kuleczki cukrowe 1. Mleko z cukrem i masłem zagotowujemy. Kiedy lekko przestygnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokładnie do pozbycia się grudek. Gotowa masę odstawiamy do przestygnięcia

Gotowanie...to proste !